TagEnKiks's blog
10-03-2011 - 22:21

Ipad – Et første indtryk

I dag hentede jeg min gratis Ipad 16 GB. Tilbuddet jeg fik og tog imod, kom på grund af min uddannelse. Ipad’en skal bruges til at studere unges brug af Ipad og evaluere Nordjyskes App. Så kontrakten jeg underskrev, betyder altså jeg skal skrive et blog indlæg om ugen om mit brug og tanker. En fair deal vil de fleste sige. Det er jo en gratis Ipad.

Som det er med så meget elektronik, så er man vildt spændt når man flår pakken op og jeg var da det samme. Jeg har selv været modtander af Ipad’en og dens brugsværdi. Mest på grund af måden Ipad’en blev markedsført og argumenterne for at købe en.


I mine øjne havde Ipad’en ikke hvad der skulle til for at erstatte min bærbar og den var efter min mening, kun en blærerøvs gadget. Jeg er hverken James Bond eller specielt vigtig, så jeg får ikke mails, som er døds nødvendige. Så argumentet om mailbrug er for mig ligemeget.


Ipad’en blev åbnet, tændt og tilsluttet min Itunes konto. Jeg hentede alle mine yndlings Apps ned og kiggede lidt rundt. Ved siden af mig stod min computer, som jeg vel lige så godt kunne bruge til at tjekke nettet, den er hurtigere, bedre og nemmere. Så det besluttede jeg mig for. Min første oplevelse med Ipad’en varede altså i 30 min og så vendte jeg tilbage til computeren.


Et par timer efter besluttede jeg at give Ipad’en en chance mere og jeg begav mig ind i Ibooks. For at se om den kunne bruges som E-reader. Til min positive overraskelse var der en masse gratis noveller og bøger, som jeg hurtigt besluttede at hente ned. Robinson Crusoe, Den guddommelige komedie, Oliver Twist og mange andre spændende bøger.  Så nu kan jeg også have dårlig samvittighed over ikke at læse nok.


Efter det hentede jeg App’en ”Dropbox” et program vi på studiet, bruger når vi skal skrive projekter. Og det må siges at være smart. Adgang til alle dokumenter ens gruppe har uploaded, lige meget hvor man befinder sig. Det er sgu smart.


Men det hele skulle jo ikke være kedeligt! Så besluttede at hente Boxee og forsøgte at styre mit mediecenter. Hvilket efter et par minutter virkede ret dumt. Den ellers smart designede Boxee controller lå lige ved siden af og er om noget nemmere at bruge. Men den dag jeg finder ud af at streame alle mine serier og film til ipad’en, der overgiver jeg mig. (måske en Ipad bruger kan hjælpe). Gider ikke konventere mine 1T til Apples åndsvage formater.


Så efter en dags brug kan jeg altså sige. Ipad’en er en åndsvag lækker gadget! Designet er pænt og interfacet er jo som vi kender det. Bygget til teknologimongoler. Ville jeg betale 3000-5000,- for den? Lige pt. tvivler jeg stadig.

Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her