TagEnKiks's blog
10-03-2011 - 22:21

Ipad – Et første indtryk

I dag hentede jeg min gratis Ipad 16 GB. Tilbuddet jeg fik og tog imod, kom på grund af min uddannelse. Ipad’en skal bruges til at studere unges brug af Ipad og evaluere Nordjyskes App. Så kontrakten jeg underskrev, betyder altså jeg skal skrive et blog indlæg om ugen om mit brug og tanker. En fair deal vil de fleste sige. Det er jo en gratis Ipad.

Som det er med så meget elektronik, så er man vildt spændt når man flår pakken op og jeg var da det samme. Jeg har selv været modtander af Ipad’en og dens brugsværdi. Mest på grund af måden Ipad’en blev markedsført og argumenterne for at købe en.


I mine øjne havde Ipad’en ikke hvad der skulle til for at erstatte min bærbar og den var efter min mening, kun en blærerøvs gadget. Jeg er hverken James Bond eller specielt vigtig, så jeg får ikke mails, som er døds nødvendige. Så argumentet om mailbrug er for mig ligemeget.


Ipad’en blev åbnet, tændt og tilsluttet min Itunes konto. Jeg hentede alle mine yndlings Apps ned og kiggede lidt rundt. Ved siden af mig stod min computer, som jeg vel lige så godt kunne bruge til at tjekke nettet, den er hurtigere, bedre og nemmere. Så det besluttede jeg mig for. Min første oplevelse med Ipad’en varede altså i 30 min og så vendte jeg tilbage til computeren.


Et par timer efter besluttede jeg at give Ipad’en en chance mere og jeg begav mig ind i Ibooks. For at se om den kunne bruges som E-reader. Til min positive overraskelse var der en masse gratis noveller og bøger, som jeg hurtigt besluttede at hente ned. Robinson Crusoe, Den guddommelige komedie, Oliver Twist og mange andre spændende bøger.  Så nu kan jeg også have dårlig samvittighed over ikke at læse nok.


Efter det hentede jeg App’en ”Dropbox” et program vi på studiet, bruger når vi skal skrive projekter. Og det må siges at være smart. Adgang til alle dokumenter ens gruppe har uploaded, lige meget hvor man befinder sig. Det er sgu smart.


Men det hele skulle jo ikke være kedeligt! Så besluttede at hente Boxee og forsøgte at styre mit mediecenter. Hvilket efter et par minutter virkede ret dumt. Den ellers smart designede Boxee controller lå lige ved siden af og er om noget nemmere at bruge. Men den dag jeg finder ud af at streame alle mine serier og film til ipad’en, der overgiver jeg mig. (måske en Ipad bruger kan hjælpe). Gider ikke konventere mine 1T til Apples åndsvage formater.


Så efter en dags brug kan jeg altså sige. Ipad’en er en åndsvag lækker gadget! Designet er pænt og interfacet er jo som vi kender det. Bygget til teknologimongoler. Ville jeg betale 3000-5000,- for den? Lige pt. tvivler jeg stadig.

23-02-2011 - 15:17

PTQ'ing as a noob..


PTQ står for Pro tour qualifier og er inden for magic en turnering, som bliver afholdt ca. hver 3 måned. Med worlds som den 4. og sidste på året. Altså toppen af poppen inden for magic spillere og dermed også den sværeste turnering, at få adgang til.
Sidste Pro tour var i Paris og vinderen blev Ben Stark, som kunne gå derfra med en check på 40.000$. Så hvis man tror der ikke er penge i magic, så kan man godt tro om. Den totale præmiepulje i Paris var på 230.000$.
Det er dog ikke pengene, som skal rykke i en! For så er magic det helt forkerte spil at give sig til. Det skal lige siges at der ved Pro Tour Paris var fem danskere med, så det er muligt at komme med.

Derfor kan man vel godt sige, at det som relativ magic noob er et lidt dumt mål at sætte sig! Og selvom jeg ikke regner med at lykkes, så skal forsøget i hvert fald gøres.

Næste Pro Tour er i Nagoya, Japan. Hvilket må siges at være hulens langt væk.

Første skridt på vejen startede på MTGO (Hvilket er magic onlines platform). Formatet var sealed og 212 var tilmeldt.


Sealed går simpelt ud på at du får seks boosters med 15 kort i hver. Man har nu 20 min til at bygge ens deck. Hvilket sætter krav til hurtig evaluering af ens kort og sammensætte et deck af 40 kort. Her skal der tænkes synergi og powerlevel i ens kort. Som altid er der lidt held indvolveret, da man kan være heldig at åbne gode kort eller dårlige kort! Men en god magic spiller burde altid være i stand til at sammensætte et ordenligt deck.

Mit held var ikke videre godt og det lykkes mig kun at åbne en bombe:


Steel Hellkite er dog en bombe, som skal tages alvorlig. Han passer i alle decks på grund af hans cost (6 colorless) og får man lov at untappe (får turen igen) med ham på bordet. Så burde vejen til sejr være lige til. Hans problem er at han dør til stort set alt removal og man skal derfor gerne have tømt sin modstanders hånd inden man smider ham.
Han viste sig dog også at være en vigtig medspiller på vejen og gav mig et win eller to.

Det skulle dog vise sig at min eller faktisk mine allstars skulle blive to kort.


Denne combo vandt mig flere spil end noget andet. Alt i alt var min sealed pool i orden, men på ingen måde noget ekstra ordinært.
Da dette var min første PTQ var jeg selvfølgelig lidt spændt da første kamp skulle i gang. I hvert fald så spændt man kan være, når man sidder alene i ens lejlighed foran ens computer, alene med et glas cola.
PTQ'en startede 15.00 og ca. 15.25 gik første runde i gang.

Vil ikke gå i detaljer med alle kampene. Da jeg tvivler på nogen gider høre om dem. Vil dog komme med lidt højdepunkter.

Game 1:
Min modstander er på play og går tur 2 myr:


Hvilket er definitionen på en god tur i Scars of Mirrodin Limited. Mana acceleration er altid godt. Ikke sindsygt, men stabilt og hjælper en med at curve ud.
I min tur 2 spiller jeg også en myr og alt ser jo fint ud.
Min modstand får turen og snap spiller Sword of Body and Mind:Og jeg var in a world of pain. Det skulle også vise sig, at tre ture efter var mit deck næsten tomt. Hans board var fyldt og mit total tomt. Jeg var altså blevet raped i mit første PTQ spil.
Min eneste chance mod dette kort var at trække en af mine få outs. Nemlig Oxxida scrapmelter og Revoke Existence. Heldigvis fik jeg i både spil to og tre, samlet min combo og han bliver total kørt ned og jeg havde vundet min første runde.

Når man vinder en runde i magic får man 3 point og 0 for et nederlag. Ikke underligt. Derfor er det jo også meget simpelt at jeg i næste runde skulle spille mod en der også vandt.
Her spoller vi lige tiden lidt frem. Klokken er nu blevet ca. 19.30 og efter 4.5 times magic er jeg 4-0. Noget jeg aldrig havde forventet skulle ske.

Vi er i runde fem, spil tre.
Har holdt en lidt risky hånd og mit eneste kort på bordet er Tumble Magnet:


Imens vælger min modstander at spille Elspeth Tirel:


Uden noget press på bordet er jeg nu total ****'ed. Han laver tre tokens og er nu på vej til at give mig mit første nederlag. Det bliver min tur og jeg trækker et land. Nu er jeg for alvor nede i et hul. Har allerede skrevet Good Game og er klar til at scoope. Det bliver hans tur og han vælger at +2 og få 3 liv, spiller en myr og angriber med tre tokens.
Han giver turen videre og jeg trækker:Et kort jeg fuldstændig havde glemt, jeg havde sideboarded ind. Sammen med tumble magnet var jeg i stand til at fjerne hans Elspeth Tirel og fuldstændig vende tempoet i spillet.
Med et par dårlige topdecks fra ham, er jeg i stand til at hive min 5. sejr i træk.

Klokken er nu 20.00 og jeg har spillet 5 timers magic. Hvilket godt kan mærkes. Man kan tro hvad man vil, men magic kræver en enorm koncentration og derfor er det mentalt hårdt. Med 212 tilmeldte skal vi spille 8 runder og derefter top8. Jeg kan altså se frem til mindst 2-3 timers magic og måske en top8 med 2-3 timer mere. 8-0 er sikker på top8, det samme er 7-1 og 6-2, kan være heldig på tiebreakers.

Vi var 4 tilbage på 5-0 og jeg skulle derfor møde de andre gode spillere med stærke decks. Og det skulle hurtigt vise sig, at der havde været folk meget heldigere end mig.
Mit held forlader mig fuldstændigt og det ender med at jeg ender 5-3. Hvilket overhovedet ikke er nok til top8 og lidt demoraliserende efter i min første PTQ at være gået 5-0.

For folk der kender kortene, kan jeg lige hurtigt komme med hvorfor jeg tabte:
Runde 6: Mimic Vat og Nim Deathmantle tre spil i træk. Taber i 3. spil efter en række dårlige topdecks.
Runde 7: Wurmcoil Engine tur 4 to spil i træk. Efterfuldt af to gange Sunblast Angel
Runde 8: Mulligan og mana screw to spil i træk og perfekt curveout fra min modstander

Folk der er interesseret i at se kortene kan slå den op på:
www.magiccards.info

Mit første forsøg på at komme med til Japan og en Pro Tour, endte altså i en lidt bitter 5-3. Set i lyset af jeg var 5-0. Men alt i alt en positiv oplevelse og noget der giver tørst efter mere. Jeg endte som nummer 27 ud af 212 og vandt seks boosters. Så fik det tilbage, jeg havde betalt for at være med.

Følg med næste gang, når jeg skal give Extended et forsøg. Et format jeg aldrig har spillet og derfor skal til at øve på. Det bliver helt sikkert et trainwreck! Men hey.. Man skal spille for at vinde.

/Undskylder alle stavefejl og grammatiske spastiske udfoldelser. Og så må vi håbe der findes mindst en person, der orker at læse denne blog helt igennem

31-01-2011 - 20:03

Burgers!

Så har bloggen været oppe i noget tid igen! Og jeg havde jo lovet...

En af de gode ting ved at bo alene er, at man kan skide for åben dør. En anden er dog, hvis man har lyst til at spise burgere 5 dage i træk! Så kan man også gøre det. Hvilket jeg så gjorde..


Den 6. februar spilles Super Bowl XLV. En kamp der består af Green Bay Packers - Pittsburgh Steelers. Det betød selvfølgelig at jeg skulle prøve Roethlisburgeren. En burger lavet af mænd til mænd! Og nu ved jeg hvad der skal laves forud for den kamp.


Indeholder:
- En burgerbolle (Så stor som mulig)
- 200 gram oksekød
- 2 æg
- Fløde
- Salat
- 1 løg
- Cheddarost
- 4 skiver Bacon
- Smør og olie

Vel og mærket pr burger!

Femgangsmåden kan findes på nettet, men er lige til. Den eneste forbedring jeg lavede var at stege bøfferne i baconfedt. Fordi! Hvorfor ikke?
Da Roethlisburgeren er en mandeburger er den ikke fyldt med spild som dressing, tomater og andre dumme ting. Hvilket gør at burgeren er lidt "tør", men det er en del af charmen ved burgeren.
Dag 2:

Hvad er bedre end barbeque? Ikke ret meget. Så derfor besluttede jeg at marinere kødet i barbeque, stege bacon i barbeque og brugse barbequedressing.
Og ikke særlig overraskende smagte det af barbeque.

Fik desværre ikke taget et billede af herligheden.

Dag 3:

Stod den på kyllingeburger! For nok er bruger 5 dage i træk godt, men oksekød 5 dage er ikke særlig opfindsomt.

Indeholder:

- En burgerbolle (Eller anden form for bolle)
- Kyllingebryst krydret med paprika
- Salat
- Agurk
- Cheddarost
- Bacon
- Løg
- Ketchup
- Mayonaise
- Smør og olie

Besluttede at bruge samme fremgangsmåde med løgene og osten! For det smager egentlig meget godt og har den smarte egenskab at det holder brugeren varm i lang tid. Da jeg ikke ville have samme problem som Roethlisburgeren valgte jeg at bruge ketchup og mayonaise til at sørge for smag og snask.
Dag 4:

Dag 4 var en weekend og det betyder af og til en bytur. Og det betyder også at depoterne skal fyldes op med crap på vej hjem! Når man nu engang bor i en lidt større by har man muligheden for enten Burger King eller Mcdonalds. Hvilket jo er en smagssag, som kan diskuteres i lang lang tid.
Egentlig har jeg ikke en personlig favorit, men efter min mening laver Burger King burgere, hvor Mcdonalds laver.. ja Mcdonalds mad.
Derfor faldt valget på Burger King og en Whopper. Det skal dog siges at Mcdonalds laver de bedste pommes frites man kan få!

Intet billede denne gang. Sjovt som man ikke tænker sig om kl:04.00 om natten.


Dag 5:

Var turen gået til Århus (Eller hedder i Aarhus nu?) og den bedste fast food burger jeg kender til. Den bliver leveret af Byensburger (Hjemmeside kan findes på google) og består af:
300g bøf, Jalapenos, dobbelt ost og bacon.
Uden tvivl den bedste bruger jeg har fundet frem til! Hvis den vel og mærket skal laves udefra.

Det var så 5 dage med burger og egentlig ikke så slemt som man kunne forvente! Venter dog nok til Superbowl før jeg igen sætter tænderne i en.
Følg med næste gang, når jeg igen snakker om ligegyldige ting!


17-01-2011 - 22:59

En ny ting begynder!

Sidst jeg lavede et blogindlæg, blev der fra flere sider slået på tæven fordi jeg åbenbart ikke havde bidraget med nok til at kritisere andre. Og man skal åbenbart yde for at nyde.
Ydermere diskuterede Juxer (om end lidt med sig selv) om udviklingen af ens skriftsprog. De fleste brugere på Xboxlife.dk bevæger sig på en eller anden måde i det danske uddannelsessystem og tvinges derfor til røvkedelige afleveringer i enten dansk, engelsk, spansk, fransk og jeg kunne blive ved.
Selv studerer jeg Humanistisk Informatik på Universitet! Og selv om teknologi pessimisme, konvergenskultur og Anthony Giddens er spændende på hver sin måde. Så er det jo også meget rart af og til, at kunne skrive om andre ting.
Og hvad er nemmere end at fortælle folk hvad de skal gøre? Efter mine ca. 20 sekunders søgen var svaret klart! Skrive om sit eget liv.. Men det er røv sygt og ingen gider høre om mit liv.
Så derfor skal Xboxlife.dk have ”5 ting du skal gøre før du dør”. Da jeg ikke har haft nogen forberedelsestid, så tager vi en nem en. ”5 film du skal se før du dør”. Jeg vil for eftertiden stræbe efter lidt mere kreativitet. Så vi kommer til at bevæge os fra ”5 Magic: the gathering pauper decks du skal prøve før du dør” til ”5 Creme Fraiche dressinger du skal smage før du dør”. Stilen, indholdet og mængden vil med garanti ændre sig med tiden! Men denne gang starter vi stille ud.
 Battle Royale – Hvad ville der ske, hvis en 9. klasse blev kidnappet, sluppet løs på en ø og tvunget til at dræbe hinanden? Få svaret her, hvor regeringen beslutter sig for at besvare spørgsmålene:
Er du rede til at dræbe klassens hotte pige for at overleve?
Er klassens nørd indebrændt nok til at gå på killing spree?
Er det muligt at dræbe en hel 9. klasse med en stegepande?
Alle disse spørgsmål og flere til, bliver besvaret i dette mesterværk fra år 2000.
 Braindead –  Hvad sker der hvis tre aber voldtager en rotte? Man får en Rat-Monkey. Hvad sker der hvis man bliver bidt af en Rat-Monkey? Man bliver til en zombie. Logikken er ikke til at tage fejl af og det er resten af filmen heller ikke. Zombie splatter i højeste gear, krydret med et kærlighedsdrama, en drengs kærlighed til sin mor! Ja, så har vi det hele.  Splatterscerne taler for sig selv og fås næsten ikke bedre.


 
Starship Troopers – En film der helt sikkert er delte meninger om! Men hvis man går et stykke dybere og tænker over filmen, så har vi et par interessante pointer.
Jorden er blevet til et utopisk paradis. Jorden er blevet samlet under en regering og medierne styres med hård hånd. Patriotisme og smukke mennesker er i højsædet for at hjernevaske unge mennesker til at gå ind i hæren. Hele filmen er en karikatur af det perfekte samfund og hvilken indflydelse regeringen kan have. Selve hovedrollerne i filmen er også karikaturer på de stereotyper vi alle kender. Fyldt med masser af action og kryb der får prygl! Ja, så har vi en klassiker.
 Fight club – Ikke helt i samme stil som de andre, men den skulle bare med. Fight Club er en af mine all time film og den skal bare ses. Filmen er baseret på Chuck Palahniuks roman af samme navn. Man kan diskutere side op og side ned om samfundskritikken og andre spændende ting, men det magter jeg ikke. Jeg vil ligeledes afholde mig fra plottet, som bare skal opleves. Brad Pitt spiller genialt som den forstyrrede Tyler Durdon og Edward Norton ligeledes som den nerotiske hovedperson.
 The Boondock Saints - Filmen handler om det irske brødrepar Conner og Murphy, der arbejder på et kødpakkeri. Et yderst stille job skulle man mene og det er det også. Derfor beslutter brødreparret sig for, at gud har en større opgave til dem. At rense byen for kriminelle og andre udskud. Filmen kører i høj grad på de velskrevne karaktere i filmen. Lige fra de to brødre til William Defoe som kriminalefterforsker.
 
Der kunne selvfølgelig have været udvalgt mange andre film! Også mere populære film, men dette var fem bud på film alle bør have set allerede. Hvis ikke! Så kom i gang.
Følg med næste uge, hvor vi undersøger "5 burgere du skal smage før du dør"..

05-12-2010 - 03:24

Dengang..

Ja, der var engang. Engang hvor Xboxlife.dk havde et af internettets bedste udbud af blogs af spilrealteret indhold og mærkelige eksistener. Hvornår gik det galt og hvad gik egentlig galt? Det er vel svært at sige. Folk bliver banned, vokser fra gaming, mister interesseren eller får travlt med andre ting.

Xboxlife.dk’s blogsektion er desværre i dag blevet reduceret til folk, der mest af alt skriger efter en psykolog, opmærksomhed eller begge dele. Det er svært at sige hvornår præcis trenden startede, men det er vel ved at være et til to år siden. Da Xboxlife.dk havde et lille skift i brugerbasen. De sjove eksistenser blev skiftet ud med teenagere, trolls og andre tåbelige individer, der mest af alt går op i at skrive blogs uden mening for opmærksomhed.


Men er jeg egentlig berettiget til at hakke på folks blogs? Egentlig ikke. Har ikke selv leveret nævneværdig blogs, selv om jeg måske burde. Har til tider været Xboxlife.dk’s mest forhadte person, men folk fra den tid bruger ikke tiden her mere. Så det er der nok ingen der husker


Så nok med at hakke på andre. Så derfor vil resten være en dedikering til de personer, som efter min mening gør eller har gjort en forskel på Xboxlife.dk


 


Tue69 – Jeg ved faktisk ikke hvad der er sket. Folk der husker ham ved at han var manden bag Pessimisten. En af de bedste blogs på Xboxlife.dk. Nok var den et mindre ripoff, men den var gennemført og sjov. Desværre er han forduftet og det er synd.


Sensei – Alle kender ham og alle elsker ham. Og det er vel ikke så underligt. Ja, der findes milliarder af folk, der skriver om deres røvkedelige liv ligesom Sensei. Forskellen er bare at Sensei skriver med kant og personlighed. Hans personlighed rammer uden for det mange finder normalt. Både hverdagsagtigt og inden for gaming. Derfor har det altid været spændende at følge med i alt fra Shadowrun til Paris Hilton t-shirts. Og ja, så elsker jeg magic.


Skou – Ja, han ejer jo siden. Arbejder inden for gaming og har derfor de spicy nyheder og informationer. Aldrig været bleg for at blære sig med at have de nyeste spil før alle os andre. Alligevel æder vi alt rådt og det er vel derfor vi kan lide gaming. Blogsene er desværre blevet færre og det er vel på grund af arbejde.


Gamemakerman – Hans aktivitetsniveau har været op og ned! Men han er en af de eneste på Xboxlife.dk der igennem mange år har leveret en blog der rent faktisk handler om gaming! Derfor skal han have ros for hans arbejde. Det er vel derfor vi alle er på siden.


Dark X Crow og slæng – Dark X Crow som vel i flere år har været Xboxlife.dks ubestridte mester i halo har, sammen med slænget (kan desværre ikke huske jeres navne her 03.00 om natten) leveret top kvalitet halo montager. Havde oplevelsen at spille mod ham i tidernes morgen i en halo3 turnering. Til trods for han rapede alle var han hverken kæphøj, arrogant eller det der ligner. Og så lavede jeg et melee kill på ham. Thi hi fn9z.


Rotator – En af de personer, som også har været her i evigheder. Ligger pt et stykke arbejde i Xboxlife.dk. Derfor alt ære og respekt herfra.


Juxer – Manden/drengen har fødselsdag samme dag som undertegnet. Har ligeledes været her i evigheder. Personlighed med stil og en person man kunne lytte til uden at ryste på hovedet. Og så havde han seriøse skills i halo.


Anastacio – Til trods for vi skulle lytte til alle hans problemer. Så var han en af de personer der trak læsset i starten og derfor respekt herfra.


CaptainKicker – Endnu en person som har gjort meget for Xboxlife. Respekt.


 


Som i nok kan høre er jeg ved at løbe tør for ting at sige om folk! Og dem jeg har glemt. Sorry. Klokken er mange. Men i hvert fald alt ære og respekt for alt i har gjort for Xboxlife.dk


Og resten af jer? Det er ikke fordi jeg hader jer, men jeres blogs er bare elendige. Jeres dårlige form for humor og blogindlæg uden mening er retarded. Ingen finder dem sjove og de lige så nedern svar i fik i kommentarfeltet! Burde være nok til at indse, at det ikke er sjovt. Alle der skriver om deres liv. Sorry, jeg er bare ligeglad! Med Amalie, de unge mødre og Paradise Hotel på tv, som jeg ikke engang gider spilde tid på. Hvorfor så lytte til jeres bavl? Tjaa..


Peace out.. Og nu ikke føl jer trådt på! (Og ja der er nok en milliard stavefejl)Følg Xboxlife her