spif2001's blog
08-02-2015 - 00:35

XCOM: The Board Game review

I dag fik jeg ikke spillet et, men hele 2 spil XCOM: Første spil var jeg alene. Andet spil var sammen med mine 2 sønner på henholdsvis 9 og 13. Begge spil kørte vi via tutorial'en, som nok er easy sværhedgrad og hvor app'en forklarer de første 2 spilrunder i detaljer, før den slipper én løs. Det fungerer rigtig fint med den tilhørende app, og tutorial'en deri kommer rundt i de fleste hjørner af spillet, men tager også lang tid, da der er så mange facetter i spillet. 

...og lad mig sige det allerede nu: XCOM er svært og uoverskueligt - især for børn. Det er rated 14+ og det er der altså en grund til.

Der er 4 karakterer i spillet man som spiller kan administrere, og eftersom vi kun var 3 spillere i andet gennemløb, måtte jeg tage mig af 2 af karaktererne. Det bevirkede at jeg glemte at bruge nogle af mine kort i visse situationer. Ungerne kunne ikke rigtig overskue deres opgaver, så det blev lidt langtrukkent og med mange forklaringer og stop undervejs.

Alligevel synes ungerne det var spændende, og det er nok fordi at man i XCOM ikke spiller mod hinanden, men med hinanden mod rumvæsenerne. Man sidder og snakker taktik hele tiden, og især den ældste var meget på banen med forslag til hvordan vi skulle forvalte resourcerne.

Spillet er i den helt rigtige XCOM ånd. Det straffer dig for de mindste fejltrin, og de 2 gange vi spillede vandt rumvæsernerne - dog på et hængende hår hver gang. Jeg kan levende forestille mig de prygl man får på de svære sværhedsgrader, der kommer i Tutorial, Easy, Normal, Hard og Expert. Lydende i app'en er taget fra computer/konsol spillet XCOM Enemy Unknown, og det er jo kun et positivt bidrag til stemningen.

Selve kvaliteten af spillets materialer er fint. Jeg kunne godt have ønsket mig lidt andre farver på nogle af papbrikkerne, da de falder i et med spillepladen. Der er heller ikke rum i kassen til de forskellige kort, brikker og terninger - der fulgte bare nogle genluk poser med. Lidt skidt. Men jeg er ikke generelt skuffet over kvaliteten, da helhedsindtrykket er a okay.

App'en er rigtig god at navigere rundt i - også hvis man lige skal have svar på et spørgsmål midt i spillet i app'ens manual. Blandingen af app'en og de forskellige kort der skal trækkes hele tiden gør, at jeg forudser at gennemløb sjældent vil ligne hinanden

Er man XCOM fan, har man tålmodighed til at sætte sig ind i reglerne og har man nogen at spille med, der kan læse engelsk og er over 14 år gamle, så vil jeg klart anbefale dette brætspil. At spille det solo er nok lige en stor nok mundfuld - i hvert fald indtil man får reglerne på rygraden.

Give 'em hell, Commander!
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her