spif2001's blog
31-10-2009 - 10:32

Dragon Age: The Calling mini anmeldelseOm få dage udkommer Dragon Age: Origins til Xbox 360, PS3 og PC, og hvilken bedre måde at forberede sig på det, end at læse den nye bog i Dragon Age universet - Dragon Age: The Calling.

Forfatteren:
David Gaider, som er forfatteren til Dragon Age: The Calling er ligeledes lead writeren på Dragon Age: Origins. Han har tidligere skrevet på BioWare spil som Baldur's Gate 2: Shadows of Amn, Star Wars: Knight of the Old Republic og Neverwinter Nights. Desuden er han også forfatter til den første bog i Dragon Age universet - Dragon Age: The Stolen Throne (se anmeldelse).

Handlingen:
I The Calling bliver læseren taget tilbage til landet Ferelden, hvor vi i første bog så Maric genvinde tronen fra det magtfulde Orlais imperium, sammen med ridderen Rowan og rangeren Loghain. The Calling foregår 14 år efter disse begivenheder. Rowan, som blev dronning i Ferelden, har født Maric en søn, men er død af en sygdom. Maric har mistet lysten til livet og da The Grey Wardens kontakter ham, drager han hemmeligt og villigt med dem på et farefuldt togt til underverdenen.

Verdenen, vi befinder os i, hærges med hundrede af års mellemrum af såkaldte Blights. Store horder af darkspawn, som er dæmonagtige monstre, der lever i huler og gange dybt under jorden, kommer frem fra dybet og spreder død og ødelæggelse overalt.

The Grey Wardens er en samling af de bedste krigere og deres hovedformål er at bekæmpe darkspawn og forhindre Blights. For at kunne finde darkspawn, har de under deres optagelse frivilligt drukket darkspawn blod og derved blevet lidt ligesom dem. Dette gør, at de på et tidspunkt i deres liv får 'The Calling' - et kald inde i dem, der får dem til at gå alene ned i underverdenen for at kæmpe mod darkspawn til de dør.

Lederen af The Grey Wardens er en kvinde ved navn Genevieve, og hun har igennem drømme fundet ud af, at hendes bror Bregan, som er gået ned i underverdenen på hans 'Calling', ikke er død, som han burde være. Da broderen var den tidligere leder af The Grey Wardens, har han viden som darkspawn ikke må få fat i, og derfor skal han findes og sættes ud af spil.

Med sig har Genevieve taget et par krigere, en ranger med hans hund, en dværge munk, en tyv og en elver magiker. Sammen drager de via The Deep Roads ned i underverdenen og langt det meste af bogens handling foregår på denne tur. Turen er fuld af kampe, monstre, magi, romantik osv. - alt hvad en fantasy bog har brug for.

Bedømmelsen:
The Calling er en helt anden bog end The Stolen Throne. Den er langt mere målrettet spillet og det viser sig selvfølgelig især i kampene. Her bliver der flittigt brugt magi, og det er nemt at 'aflæse' hvilke spells, der bliver brugt. Der bliver også skrevet meget om spiluniversets vigtige dele: Darkspawn, The Grey Wardens, The Fade, The Deep Roads osv. Disse 'spil beskrivelser' ødelægger dog ikke bogen, da David Gaider formår at flette det naturligt ind i historien og kampene, og man kan næsten ikke lægge bogen ned, da der hele tiden er noget nyt under opsejling.

Personerne i bogen er godt beskrevet. De har hver deres spændende baggrundshistorie, og selv et emne som homoseksualitet, som ellers er et tabu emne i spilindustrien, bliver berørt undervejs i bogen.

Jeg giver Dragon Age: The Calling 4 ud af 5 point.

Yderligere info:
På Dragon Age: Origins officielle hjemmeside kan man downloade bogens første kapitel i pdf format, som en lille appetitvækker: 1. kapitel
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her