spif2001's blog
13-12-2008 - 10:13

TeamViewer - når du skal hjælpe de gamle
Først og fremmest så er dette IKKE en reklame. Det er bare et godt tip!

TeamViewer er et program der gør, at du kan fjernstyre en PC fra din computer. Det er specielt brugbart, når man skal hjælpe sine forældre med PC relaterede spørgsmål. F.eks. bøvler min far for tiden med hans net-bank, og det er næsten umuligt at dirigere ham rundt kun via en telefon.

Jeg har kendt til TeamViewer i et stykke tid, da support afdelingen på mit arbejde bruger det, men først i går prøvede jeg det herhjemme. Der findes flere af den her slags produkter, men TeamViewer er utrolig nemt at bruge og så er det gratis for private. Yay!

Supporteren:
Det du skal gøre er, at downloade og installere TeamViewer fuld version. Under installationen vælger man, at det er en privat udgave man ønsker. På et tidspunkt kan man vælge VPN til via en checkbox. Dette behøves ikke for at få fjernsupporten til at spille! Når du starter programmet op, ser det nogenlunde sådan ud:Dig i supporterens rolle kan ignorere "Venter på session" delen. Den er til hvis nogen skulle yde fjernsupport på din maskine. I "Opret session" vinduet skal du indtaste det ID, som du får fra den person, som du skal yde support ved. Dette skal kun gøres én gang, da ID'et bliver gemt for eftertiden. Bare lad den stå til "Fjernstøtte" selvom du skal overføre filer. Det kan man også gøre, når man kører "Fjernstøtte".

Tryk på knappen "Opret forbindelse til partner" og der kommer et lille vindue hvori du skal taste det Kodeord, som personen der skal have support, har givet dig. Det ser sådan her ud:Indtast kodeordet og tryk på "Log på" og et lille øjeblik efter er du logget på den anden PC.

Når du er logget ind, kan man som default ikke se personens wallpaper. Alt unødig grafik bør slåes fra, da den dræber hastigheden af forbindelsen. Specielt er det en god idé, at brugere med Vista skifter Tema til Klassisk Tema, da Vista er en killer med al mulig unødvendigt grafik fnidder.

Når man er logget ind, får man en lille ekstra menubjælke i toppen af brugerens skrivebord, som kun supporteren kan se:Den kan, som en af de vigtigste ting, bruges til at overføre filer fra din til brugerens PC og omvendt.

Personen der skal have support:
Dem, der skal fjernstyres, er lidt lettere stillet. De skal bare downloade TeamViewer QuickSupport, som er en exe fil, og dobbelt klikke på den. En god idé er at få vedkommende til at lægge den på skrivebordet, så de kan finde den igen. Når vedkommende starter programmet ser det sådan ud:Det ID og Kodeord, der står her på billedet, skal du som supporter bruge for at overtage vedkommendes PC. ID'et er altid det samme, men Kodeord er nyt hver gang man prøver at oprette forbindelse.

Eneste minus jeg har fundet indtil videre er, at når man lukker TeamViewer, så kommer der en lille reminder om, at man kører den gratis version, men det er jo til at leve med.

God support fornøjelse. :)
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her