spif2001's blog
26-09-2008 - 20:14

Mass Effect : Ascension mini anmeldelse
Jeg bestilte for nyligt Mass Effect : Ascension over Saxo.com. Da jeg er stor fan af spillet, og da spillets store force er dens story line, så skal jeg selvfølgelig læse bøgerne også.

Forfatteren:
Manden, som har skrevet Mass Effect: Ascension og dens forgænger Mass Effect: Revelation, hedder Drew Karpyshyn og han er en kendt mand i Bioware kredse. Han har arbejdet på Baldur’s Gate II: Shadow’s of Amn og Throne of Bhaal, Neverwinter Nights og Hordes of the Underdark, og Jade Empire. Han var Lead Writer på Star Wars: Knights of the Old Republic, og er nu Lead Writer på Mass Effect.


Handlingen:
Mass Effect: Ascension foregår lige efter at spillet slutter. Man får lige et par pointere til spillets slutning og Shepard og Anderson bliver nævnt et par gange, men så er det også det. Ascension handler overraskende nok ikke om Protheans og Reapers, men drejer sig om en menneskelig anti-alien terroristgruppe ved navn Cerberus. Folk der har spillet Mass Effect vil nok genkende navnet, da man render ind i dem i side missioner i spillet.

Cerberus's skjulte leder The Illusive Man har plantet en autistisk pige Gillian med et stort biotic potentiale på en biotic skole, hvor den kvindelige helt fra Mass Effect: Revelation Kahlee Sanders er ansat. Pigens far er også Cerberus agent og efter lidt hurlumhej på skolen, flygter han, Gillian, Kahlee og en biotic kollega til Terminus systemet forfulgt af Cerberus. Terminus er et lovløst system, der ikke hører under Citadel Council styret.

Derude får de en quarian ven og søger sikkerhed i The Flotilla, som er quarianernes kæmpe flåde af rumskibe, der driver rundt i galaxen i jagt på resourcer og en ny planet. Quarianerne var jo dem, der kreerede Geth og mistede deres planeter til dem et par århundreder før Mass Effect spillet finder sted.

Bedømmelsen:
Mass Effect : Ascension er ligesom Mass Effect: Revelation for kort, men i modsætning til Revelation har Ascension mere at byde på, når det kommer til personerne. De er bedre beskrevet og man kan meget bedre relatere til dem, end man kunne med personerne i Revelation.

Bogen har faktisk meget lidt med spillet at gøre, og der er ikke meget nyt og spændende at hente på sci fi siden. Der bliver nævnt en ny alien race, som udfører eksperimenter på slaver de opkøber, men ingen har nogensinde kommet tilbage fra et besøg til deres systemer, så oplysningerne om dem er sparsomme. Det bogen kan byde på af nyt sci fi stuff, er en større indsigt i Quarians. Deres samfund og deres levemåde er meget godt beskrevet, selvom det måske ikke lige var den alien race, man helst ville høre en masse nyt om.

Bogens lidt sjove ide med menneskelig alien-racisme personificeret i Cerberus, dens leder The Illusive Man og Gillians far, er med til at hæve bogen en smule over forgængeren. Action mæssigt bygger bogen spændingen stille og roligt op, og ender ud i det uundgåelige opgør imellem de flygtende og Cerberus.

Alt i alt en udemærket bog, men egentlig kun i kraft af, at man er fan af spillet. Som stand alone bog, ville den ikke være det helt store sus.

Jeg giver den 3 ud af 5 point.

Yderligere info:
På Mass Effects hjemmeside kan man læse bogens kapitel 4.

Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her