spif2001's blog
25-11-2007 - 16:54

Mass Effect - first impressions


Det tog mig lige nogle ekstra dage at få fat i ME, da postmand Per åbenbart har smidt mit brev væk i skyndingen. Endte med at købe det i Blockbuster dagen efter launch, og så må Coolshop få deres tilbage på returretten. Vil ikke vente så lang tid på det spil, som jeg har købt min 360'er for.

Nu har jeg spillet det en smule (er syg, så det bliver ikke så meget af gangen) og jeg er fyr og flamme. Her er de eneste negative punkter, jeg har fundet indtil videre:

1. Manualen
Manualen er ALT for mangelfuld / kort. Nye spillere i RPG genren eller folk der spiller shootere og har købt ME for action'ens skyld, vil sikkert få en del bøvl i starten af spillet, indtil man får leget med interfacet og vænnet sig til tingene. Os der har spillet KotOR til hudløshed, vil hurtigt føle os hjemme, da tingene er nogenlunde ens opbygget. Ikke at interfacet ligner KotOR's, men alligevel er der mange lighedspunkter der gør, at man ikke leder længe efter tingene og hurtigt finder ud af hvad man skal, for f.eks. at upgrade våben, level up, finde den quest i loggen man vil ud på osv. osv.

2. Galaxy map
Man skal bruge X og ikke B, til at zoome ud på galaxy map. Ja, det lyder lidt pernittent, men det irriterer mig helt vildt! A for at zoome ind og B for at zoome ud og X for at forlade kortet villet have passet mig 10 gange bedre. Jeg ved ikke hvor mange gange jeg har kommet til at gå ud af kortet, hvor jeg bare ville zoome ud, og jeg har ikke spillet det ret meget endnu.

3. Action
Kamp delen af ME fungerer fint nok. Lidt for meget action IMO, men jeg har det sjovt med det og skal nok få mestret det. Er ikke kommet ordentligt i gang med at bruge powers og squad commands endnu. Jeg har valgt at bruge en Infiltrator til første gennemløb. Det betyder sniping og shield disrupt (de få gange jeg har husket det), og indtil videre er det gået nogenlunde uden at fortælle mine fellow soldiers, hvad de skal gøre. Alligevel er AI'en på party members til tider lidt mangelfuld. Jeg har flere gange fået en salve i ryggen af Garrus, selvom jeg står stille lige foran ham, og han bare kan sidesteppe lidt og fyre, men han er jo også en turian.

Udover de småting i petitesse afdelingen lever ME fuldt ud op til mine forventninger. Grafikken er rigtig lækker beefed up KotOR style og framerate problemer har jeg slet ikke lagt mærke til. Der er en del loading, men ikke mere end i KotOR serien. Mako'en har jeg ingen problemer med at styre, og forstår ikke hvorfor folk kan have bøvl med den. Banter systemet fungerer rigtig godt og man kan stadig speed talke igennem samtalerne v.h.a. X knappen - tog mig lige lidt tid, før jeg opdagede det, he he.

Alt i alt en sublim spilleoplevelse, som alle med hang til RPG, Sci-Fi og BioWare produkter vil elske at spille.


Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her