spif2001's blog
11-03-2007 - 10:32

Guide til custom userbars


Indholdsfortegnelse:

 • Indledning
 • Lav din userbar
 • Læg din userbar på Share!
 • Indsæt din userbar i signatur med links
 • Alternativt: Lav en animeret userbar, der skifter mellem flere userbars
 • Alternativt: Indsæt din animerede userbar i din signatur
 • Epilog

 • 1. Indledning:

  Jeg sad i går og blev træt af min signatur. Jeg ville gerne lave den grafisk i stedet for tekst beskeder, og blev enig med mig selv om at lave mine tekster som userbars påført links. Men de skulle jo være personlige, da jeg linker til mine egne tråde og blog.

  Resultat:  Tænkte at der var andre, der kunne tænke sig nogle custom userbars, så her er en guide til det.


  2. Lav din userbar

  Eftersom jeg ikke ejer Photoshop eller lignende fancy programmer, og at jeg ikke gider sætte mig ind i dem, så ledte jeg lidt på nettet efter et program, der var specifikt til at lave userbars med, and guess what? Det findes der og endda et gratis et af slagsen. Download programmet her: LiveDesigner beta v2

  Læg mærke til, at der i tråden står, at man skal få en key ved at følge et link. Dette skal gøres før, at man kan åbne programmet. Ellers er det bare at unzippe downloaden og starte programmet. Har du ikke et zip program, kan du hente et gratis et her: 7-zip

  Jeg vil ikke gennemgå LiveDesigner, da programmet er let at gå til. Jeg vil bare nævne et par ting.
 • Et af dens helt store forcer er, at man kan finde et billede på nettet, gemme det på sin PC, indlæse det i LiveDesigner og så flytte rundt på det indtil det af billedet, der er inden for userbar rammen, viser det man ønsker.
 • Når man skal gemme userbaren, bliver den gemt som et .bmp billede. Da dette ikke kan uploades til xboxlife's Share!, skal det konverteres først.

 • 3. Læg din userbar på Share!
  Før du kan uploade din userbar til Share!, skal du have det konverteret. Det er der mange programmer der kan, og heldigvis kommer de også i gratis versioner. Jeg bruger IrfanView til den slags småopgaver, da det er et simpelt lille program.

  Åben din userbar i dit billedbehandlingsprogram og gem billedet igen i et format der understøttes af Xboxlife. Jeg brugte .png, men du kan også vælge .jpg eller .gif.

  Når du har dit billede uploader du det til Share!.


  4. Indsæt din userbar i signatur med links
  Fra Share! skal du bruge BBcoden. Her er f.eks. min Mass Effect userbar BBcode:

  [img]http://share.xboxlife.dk/file/
  njfmzgu1mzlhzwvmnmq5ndllyzg5mgfinjdhmzg4odk.png[/img]


  Jeg har delt koderne op i flere linier, for ikke at ødelægge bloggens layout. Den færdige BBcode, som du propper i din signatur skal være UDEN disse linieskift!


  Den kode skal du omklamre med URL BBcode - [url][/url] - således:

  [url][img]http://share.xboxlife.dk/file/
  njfmzgu1mzlhzwvmnmq5ndllyzg5mgfinjdhmzg4odk.png[/img][/url]


  Den forreste [url] kode skal indeholde det link du vil bruge påført et = således:

  [url=http://masseffect.bioware.com/]

  Den færdige BBcode er klar til din signatur og ser nu således ud:

  [url=http://masseffect.bioware.com/]
  [img]http://share.xboxlife.dk/file/
  njfmzgu1mzlhzwvmnmq5ndllyzg5mgfinjdhmzg4odk.png[/img][/url]


  Gå ind i Ret profil her på Xboxlife og sæt koden ind i feltet "Underskrift". Done!


  5. Alternativt: Lav en animeret userbar, der skifter mellem flere userbars
  Ja, man kan godt selv lave animerede userbars, men nu hvor du har lagt dem på Share!, kan du ligeså godt bruge en hjemmeside til at generere dem for dig.

  Der findes sikkert flere af den slags, men jeg stødte på Userbar Animator og den virker fint nok. På den side skal du ikke bruge BBcode, men bruge "Url til filen (til f.eks. blog):" fra Share!.

  Indsæt de userbars du vil have med, vælg "Category" for hver af dem (skal sættes men betyder vist ikke noget hvad man vælger), sæt pausen mellem userbarerne og vælg "Transition effect" og tryk på "Create" knappen. Userbar Animator laver nu en animeret userbar til dig.

  Herunder er et eksempel på mine AID360 og Mass Effect userbars samlet til en. Pausen er sat til 2 sekunder og "Transition effect" er sat til "fade".


  6. Alternativt: Indsæt din animerede userbar i din signatur
  Den nye userbar bliver nu vist på Userbar Animator siden, og alt hvad du nu skal gøre er, at kopiere BBcoden ind i din signatur. Gå ind i Ret profil her på Xboxlife og sæt BBcoden ind i feltet "Underskrift". Done!

  Det giver ikke mening her, at tilføje link til userbaren, da den jo består af flere userbars og hvilken skulle så reelt være link? Desuden linker den i forvejen til Userbar Animator siden, for at hente userbaren derfra.


  7. Epilog
  Håber der er nogen, som kan bruge det til noget. Hvis i har spørgsmål, så smid bare en PB, men prøv selv før i kontakter mig ;)

  Cheers!
  Del denne artikel:
  Kommentarer
  Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
  Xboxlife Blog
  Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
  Arkiv Kategorier
  Følg Xboxlife her