Morten Skou's blog
01-01-2014 - 22:10

Xboxlife – Den personlige vinkel

Du har måske allerede læst den artikel som jeg har skrevet omkring Xboxlifes historie, hvis ikke, så vil jeg faktisk opfordre dig til at læse den igennem, før du kaster dig frådende over dette helt geniale blogindlæg. Du kan finde artiklen om Xboxlifes historie her.

Som der står i artiklen så overtog jeg Xboxlife i slutningen af september 2004, og siden da har jeg været en af de drivende kræfter bag siden. Dette har givet mig en række rigtig fede oplevelser, erfaringer og anerkendelse som jeg er virkelig glad for at have fået. Desværre har det også haft en del personlige omkostninger og ”slåskampe” som jeg egentligt godt kunne have undværet, og som jeg stadig tror er opstået fordi folk i dag nemt kan sidde og gemme sig bag en skærm når de skriver ting online. 

På den positive bane, så har jeg fået muligheden for at rejse vidt omkring og samtidig møde en masse mennesker som uden tvivl brænder for gaming, nogle af dem er jeg endda blevet gode venner med og vi snakker også sammen om mange andre ting end gaming. For at nævne et par af de steder jeg har været i forbindelse med mit arbejde med Xboxlife, så ser listen sådan ca. sådan her ud: London, Guildford, Stockholm, Seattle, Los Angeles, Prag, Barcelona, Berlin, Munchen, Leipzig, Köln, Jukkaskävi Ice Hotel og mange andre steder rundt omkring. Så når det kommer til at rejse, så har Xboxlife uden tvivl givet mig nogle muligheder, som jeg ellers muligvis ikke havde fået prøvet.  

Derudover så er jeg blevet tildelt Microsofts MVP Award for mit arbejde med Xboxlife seks år i træk, den sjette gang faktisk her den 1. Januar 2014. Det er en ting som jeg er helt enorm stolt over – da jeg blev nomineret første gang, fik jeg nemlig at vide, at chancen for at jeg fik prisen, var uhyggelig lille.

MVP Award

Dengang hvor jeg besluttede mig for at begynde at lave et spil-community, så var der ingen tvivl om at jeg gjorde det for at prøve at få gratis spil fra udviklerne. Men efterhånden som tiden gik, så er mit personlige fokus selvfølgelig flyttet væk fra at få spillene, til at jeg i stedet elsker at udvikle og ikke mindst se det som jeg laver, blive brugt af rigtigt mange mennesker hver dag. Det er nok svært at sætte et præcis antal timer på mit arbejde med Xboxlife igennem de sidste 10 år, men jeg tror at jeg i gennemsnit ligger på en 3-4 timer om dagen, muligvis endnu mere, hvis man regner alt med igennem tiden.

Jeg tror egentlig også, at det overrasker mange af dem som starter nye spilsider op, hvor mange timer – og hvor stor en drivkraft og motivation man egentlig skal have og ikke mindst opretholde, før at kunne køre sådan en side med hvad alt som det inkluderer over en længere periode.  Jeg kan også stadigvæk huske de første par år, hvor andre journalister ikke anede hvad det var for en side som man kom fra, når man var til de forskellige pressemøder.

Når man giver sig i kast med et projekt, så tror jeg på, at det er vigtigt at sætte sig nogle mål og at blive ved med at rykke disse mål – eller finde på nye. Mine mål i starten, var som sagt bare at få adgang til spil uden at skulle betale for dem. Men når jeg kigger på et udpluk af min mål-liste i dag, så ser den sådan her ud:

Liste over mine mål med Xboxlife:
- Runde 1.000 brugere – Tjek!
- Runde 10.000 brugere – Tjek!
- Blive selvstændig – Tjek!
- Møde Sid Meier – Tjek!
- Komme til E3 – Tjek!
- Blive Microsoft MVP – Tjek!
- Prøve at skrive for et blad / avis – Tjek!
- Blive nævnt i M! – Tjek!
- Blive nævnt på EB.dk – Tjek!
- Blive nævnt i en TV-reklame – Tjek!
- Få en TV-reklame for Xboxlife
- Udvide Xboxlife til flere lande – Næsten, men ikke i mål endnu!

Som du kan se på listen, så har jeg faktisk fået opfyldt mange af de ting som jeg virkelig godt kunne tænke mig at opnå i forbindelse med Xboxlife. Der kommer helt sikkert nye mål til og jeg er godt klar over, at nogle af dem nok ser lidt sjove ud for mange af jer, men for mig har det været fedt at opnå en række af de ting som jeg godt kunne tænke mig, eller som jeg synes kunne være sjovt. Jeg har ikke helt fundet ud af, hvordan jeg skal opnå mit mål om en TV-reklame, da de koster en hulens masse penge, men synes at det kunne være super sjovt at se vores navn på TV.

På den mere negative-bane, så har jeg de sidste 10 år også oplevet, at rigtig mange mennesker som jeg egentlig ikke kender – og som ikke rigtigt kender mig, har fået en holdning til mig om hvem jeg er. Størstedelen håber jeg på er enten positive eller neutrale, men der er også den 1% som har kaldt mig alt lige fra diktator, nazist, magtliderlig eller lavet videoer der svinede mig og andre på redaktionen til. Jeg synes altid at jeg har forsøgt at opføre mig pænt, og mener ikke, at jeg selv skulle have ”givet igen” på forummet – det ville virke ”uprofessionelt” og det har jeg altid været meget opmærksom på. 

Men det betyder selvfølgelig ikke, at jeg synes at det har været sjovt, at blive kaldt for alle disse ting – eller at blive hængt ud på en måde, så eventuelle arbejdsgivere eller kollegaer, kunne få et misvisende indtryk af mig. Jeg synes egentlig at det er lidt trist, at der er folk der føler at det er OK at gøre sådan noget overfor folk de egentlig ikke kender – og som egentligt bare prøver at lave et community, som skal være sjovt at besøge for folk i alle aldre.

Godt nok så skrev jeg, at det nok var 1%, men er alligevel i overkanten. Min liste over folk som har lavet den slags ting overfor mig, tæller måske en 8-9 personer, nogle af dem har flere år efter sagt undskyld til mig og det er jeg selvfølgelig glad for. Andre lader bare som om at der aldrig er sket noget. Vi bliver jo alle ældre, og jeg har også altid synes at folk skal have en chance – også selv om de har gjort eller sagt noget, som inderst inde har gjort mig rigtig ked af det.

Til sidst vil jeg slutte af med et par sjove facts om min tid indenfor spilbranchen:

1.Console.dk domænet
Da vi skulle finde et domænenavn, så var vi som sagt ved at ende ud med xb0x.dk, men endte til at starte med at bruge console.dk. Console.dk var rent faktisk ikke ledigt, men var ejet af en af mine gode kollegaer, Kurt (BogeyX / kurtdk), som var så flink at give mig domænet for en sandwich! 

2. Xbl.dk
Vidste du at hvis du bare taster xbl.dk i din browser, så kommer du direkte ind på Xboxlife.dk? Jeg købte det i tidernes morgen, fordi jeg synes at det kunne være en fin genvej til siden, men tror aldrig rigtigt at vi har fået udspredt rygter om muligheden.

3. Selvstændig iværksætter 
Jeg har altid brændt for iværksætteri og elsker at sparke nye projekter i gang. Og selv om jeg i dag har et normalt fuldtidsjob ved siden af Xboxlife, så var jeg rent faktisk selvstændig fra slutningen af 2007 og frem til 2009. I disse år lavede jeg en masse freelance arbejde, eksempelvis udvikling og brugte også rigtig meget tid på Xboxlife.dk.

4. Xboxlife.com
Jeg ejer som bekendt også Xboxlife.com domænet, men det har ikke været billigt at få fingrene i det. Faktisk var det ejet af en domænepirat, som selvfølgelig forlangte en masse penge for det. Den dag hvor jeg købte det af ham, skulle jeg overføre pengene over nettet – jeg tror aldrig at jeg har været så nervøs for at miste så mange penge, ved at overføre dem til en jeg ikke kendte, og som i øvrigt boede i USA. 

Det sjove er, at lige inden jeg opkøbte Xboxlife.dk, var jeg faktisk ved at købe Xboxlife.com, da det dengang var ledigt. Prisen for Xboxlife.com vælger jeg fortsat at holde for mig selv, men lad os bare sige at der skulle et beløb på 5 cifre til. 

5. Salg af Xboxlife
For nogle år tilbage, var der faktisk tre forskellige firmaer der samtidig var interesseret i at overtage Xboxlife.dk. Det var før finanskrisen for alvor tog fat, men det endte med ikke at blive til noget, sikkert fordi jeg ville have for svært ved at give siden fra mig. Kom der lignende tilbud i dag, så ville jeg nok sige ja, da det ville kunne give penge nok til at åbne op for eksempelvis min drøm om at udvide med en engelsk side.


Til sidst vil jeg sige, at jeg egentlig synes at det har været svært at skrive både artiklen og dette blogindlæg, dels fordi de egentlig blev ret personlige - men også fordi jeg har forsøgt ikke at fremhæve enkelte skribenter og andre folk som har bidraget til Xboxlife igennem tiden alt for meget. Der er helt sikkert nogle af skribenterne og ligeledes brugerne, som har hjulpet mig helt vildt meget de sidste 10 år. Men egentlig så tror jeg godt at disse personer ved hvem de er, og at jeg er taknemlig for deres sparring igennem tiden - både omkring Xboxlife og mange andre ting.
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her