Morten Skou's blog
08-12-2013 - 21:56

Test af chili-ting

Jeg har altid godt kunne lide stærk mad, og beder som regel om at selv de stærke retter skal være endnu stærkere hvis jeg er på resturant. Desværre så skal sådan noget jo også ud igen, og det ender ofte med at man fortryder at have spist det ;-)  - ANYWAYS så har jeg testet et par forskellige chili produkter som jeg købte hos vores partner Coolstuff.dk.


Jelly Beans Habanero
JELLY BEANS HABANERO

Det første produkt var Jelly Beans Habanero, som på pakningen pryder sig med teksterne "Ass Kicking Jelly beans" og "Kick Yo' Ass Hot!. 

Jelly Beans kan efterhånden fås i et utal af forskellige smagsvarianter, alt lige fra bussemænd til smag med popcorn og smør. Jeg er normalt ikke fan af Jelly Beans, men kunne ikke dy mig da jeg så at man kunne få dem med smag af en af de stærkere chilivarianter.

Med rystende hånd spiste jeg først en enkelt en af dem, og desværre så var den ikke super stærk - men man kunne helt sikkert godt smage, at der var chili i. Det kommer efterfølgende til udtryk i den klassiske eftersmag af chili, som varer ved et stykke tid efter at man har spist dem. 

Tager man en hel håndfuld af gangen, så bliver smagen markant stærkere og det samme gør eftersmagen. De smager faktisk ganske godt - men man skal ikke købe dem for at give en ven et chok, for så stærke er de altså ikke.

Køb Jelly Beans Habanero her hos Coolstuff.dk

Red Savina Pepper
RED SAVINA PEPPER
Det andet produkt som jeg købte i chili-kategorien, var Red Savina Pepper. Som du se på pakningen her til højre, så er den udsmykket med en hel del advarsler om hvor stærkt dette produkt er - og med god grund skulle det vise sig.

Red Savina Pepper er lavet af en variant af habanero chilien, som i tests er målt til hele 580.000 på scovillegrade-skalaen. Dette svarer til ca. det dobbelte af hvad normal habanero-chili scorer på skalaen = den er virkelig stærk.

Da jeg først skulle smage det, gjorde jeg det rimelig varsomt ved at tage spidsen af en gaffel og lige fugte den lidt - derefter dryssede jeg lidt Red Savina Pepper på spidsen af gaflen og smagte. Vi snakker om en seriøst lille bitte smule chili som jeg fik ind på tungen, der med de samme sagde BOOM - SMÅKAGE - AV AV AV, det brændte som ind i helvede. Jeg tør slet ikke tænke på hvordan det ville føltes hvis jeg havde taget en større mængde som jeg ellers var ved at gøre.

Eftersmagen samt smerterne på min tunge varede ved LÆNGE, jeg vil faktisk sige at det var så stærkt at det var ubehageligt at spise rent, mest af alt på grund af at det brændte så voldsomt på tungen. 

Jeg tror dog godt at Red Savina Pepper kunne være god i madlavningen, men man skal stadig nok passe på med mængden af det.

Tip til virkelig badass pratical joke: byt den normale peber ud i jeres peberbøtte, og vent til et familiemedlem eller ven skal have peber på sin mad. Jeg tror dog at vi er ovre i den virkelig onde prank her, som nok godt kan ødelægge stemningen lidt ;-)

Køb Red Savina Pepper ved at trykke her 


Det var alt for denne gang - jeg håber at finde nogle sjove gadgets som jeg kan skrive om en anden gang. Linksne til produkterne herover indeholder i øvrigt affiliatekoder til Coolstuff, så hvis du klikker på dem og køber noget, støtter du samtidig Xboxlife.dk med en procentdel af salget - det koster selvfølgelig ikke dig ekstra.

Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her