Morten Skou's blog
05-11-2013 - 18:35

Historien om Call of Duty: Ghosts anmeldelsen

Eftersom min anmeldelse af Call of Duty: Ghosts gik online i går, så er det ikke ligefrem nogen hemlighed, at jeg har haft spillet i et godt stykke tid. Faktisk fik jeg allerede fingrene i det i sidste uge, men på grund af en NDA måtte jeg ikke fortælle det til nogen før klokken 9.01 her til formiddag.

Jeg synes dog lige at jeg ville fortælle lidt om historien bag anmeldelsen, og hvor meget jeg måtte igennem for at den rent faktisk kom online til tiden:

Som sagt fik jeg spillet i sidste uge, og efter at jeg havde fået gennemført singleplayerdelen og spillet lidt imod bots, så ville jeg til at gå online og spille noget rigtigt multiplayer. Da det var et krav at man ikke måtte spille på sit eget gamertag, så spillede jeg på et gamertag som jeg bruger til den slags - jeg har ikke normalt guld-medlemsskab på det gamertag, så det skulle jeg selvfølgelig lige fremtrylle.

Over mit skrivebord hvor min Xbox / skærm står, hænger der en hylde hvor der står en masse spil på. Jeg tænkte at der sgu nok var en 48 timers kode i en af de spil, og rejser mig op for at hive et af coverne ud fra rækken... Det skulle jeg aldrig have gjort: da jeg fjerner det ene spil fra hylden, så vælter samtlige andre spil ned over mit skrivebord og jeg når kun lige at redde min Mac fra at blive ramt af en Xbox 360 controller. Desværre rammer alle disse ting min Xbox som står op på bordet med det resultat, at Xboxen vælter....

De fleste ved nok godt hvad der sker, hvis man lige tipper sin Xbox 360 imens spillet kører rundt i DVD-drevet: korrekt, DVD'en fik de klassiske "Ring of Death"-DVD ridser, som består af en række HELT runde ridser på DVD'en. Jeg er ret overbevist om at mine naboer kunne høre mig bande lige efter at det var sket.

Efterfølgende kunne jeg sagtens starte spillet op, men lige så snart jeg forsøgte at gå ind i multiplayer-delen, så fik jeg en "disc unreadable - try cleaning it.." fejl. Pis pis pis, situationen var nu den, at jeg havde spillet hele singleplayer og en masse lokalt, men at jeg ikke havde mulighed for at prøve onlinedelen med mindre at jeg fik fikset disken. Det var ikke rigtigt en mulighed, at købe et nyt eksemplar af spillet, da det jo ligesom ikke udkom før i dag. Mit mål var at få installeret spillet på Xboxens harddisk, i håb om at det ville gøre at jeg kunne spille det uden at den fejlede.

Gode råd var dyre, men til at starte med besluttede jeg mig for at forsøge med tandpasta tricket: man smørrer noget tandpasta på DVD'en, og efterfølgende vasker man det af. Det gjorde jeg 3 gange, med det resultat, at installations processen gik fra 25% til 27%. Desværre kunne jeg ikke komme længere op ved hjælp fra tandpasta.

DVD repeation

Jeg kom så i tanke om, at man da vidst kunne få nogle små maskiner til hjemmebrug, som kunne slibe lidt på DVD'erne, så de kom til at virke. Det viste sig dog, at det var mere eller mindre umuligt at opdrive dem, jeg var rundt i et utal af forskellige butikker, men ingen af dem havde dem. 

Til sidst fik jeg lavet en aftale med Gamebits.dk, der havde to forskellige modeller på lager. Selv om de ikke har nogen fysisk butik, så kiggede jeg forbi til en kop kaffe, og vi prøvede om det var muligt at reperere den vha. en af desmå maskiner (ikke den på billedet, men en håndholdt). Det fungerede lidt, men uden at det var helt perfekt. Jeg kørte hjem og tog de to maskiner med hjem.

Der hjemme fik DVD'en tre ture i ovenstående maskine og ridsen var nu minimeret ret meget - jeg smed den i Xboxen, og denne gang gennemførte den installationen 100% og jeg har efterfølgende kunne spille uden problemer.

Så der var altså lidt mere drama bag Call of Duty: Ghosts anmeldelsen end man umiddelbart skulle tro, og jeg må erkende at det var ret nedtur, at sidde med en smadret DVD til et spil som jeg rent faktisk havde set frem til at spille i weekenden.

De to modeller der kan reperere DVD'ere som jeg brugte var:
- Skip Doktor Xbox 360 (automatisk, med batteri)
- Skip Doktor Disc Repair (manuel med håndsving)

Jeg er faktisk rimelig overrasket over, at disse maskiner rent faktisk virker og det var egentlig mit absolut sidste forsøg på at fikse spillet før jeg måtte give op og vente til jeg fik fat i et nyt eksemplar. Der er lidt forskel på maskinerne og jeg regner med at skrive en anmeldelse af begge to inden længe, så andre med samme problem ved hvordan de kan løse det nemt og effektivt.

Læs min anmeldelse af Call of Duty: Ghosts her.
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her