Morten Skou's blog
01-08-2012 - 23:24

Garmin Edge 900 / 800

Som jeg efterhånden har skrevet om et par gange, så bruger jeg jo en hel del tid på at cykle i øjeblikket. Det hele startede da jeg kom til at købe en Radon ZR Team 7.0 mountainbike, faktisk kun på grundlag af at min kammerat synes at det ville være en fin cykel. 

Lige efter at jeg købte cyklen, så fik jeg også sat en relativt billig cykelcomputer på, som mere eller mindre kun kan bruges til at se hvor hurtigt jeg cykler. I Bund og grund så er jeg egentlig ikke så tilfreds med den, det er som om at den kun viser hastigheden når den selv har lyst til det, og derfor er jeg nu gået igang med at kigge mig om efter et alternativ.

Et af de mere seriøse alternativer er selvfølgelig Garmin Edge 800, den skulle så vidt jeg forstår være topmodellen indenfor cykelcomputere med GPS-navigation lige i øjeblikket. Samtidigt så er den også over 2 år gammel, hvilket får mig til at tro, at der godt kunne være en ny version på vej. Et gæt kunne selvfølgelig være, at den kom til at hedde Garmin Edge 900, til trods for at Garmin ikke selv har annonceret noget endnu. Med en pris på den forkerte side af 3000 kroner, så ved jeg bare at den sikkert udkommer en uge efter at jeg har investeret i Garmin Edge 800'eren som jeg har fundet et billede af herunder :-)

Garmin Edge 900

En af de ting jeg også godt kunne tænke mig at bruge cykelcomputeren til, er til at tracke via Endomondo-systemet. Jeg synes at det er enormt motiverende, og efter jeg jo er væltet et par gange, så begynder jeg at frygte at jeg en dag lander så uheldigt at jeg får smadret min iPhone som jeg i dag bruger til at tracke på Endomondo. Desværre skulle det være en lille smule mere besværligt at bruge Garmin Edge 800'eren sammen med Endomondo, da man skal eksportere og importere data manuelt - det er bare hvad jeg lige har kunne læse om den på nettet.

Jeg kan egentlig også godt lide, at der er GPS-funktionalitet - det ville give mig mulighed for at cykle nogle længere ture uden at skulle bekymre mig om hvilken vej jeg skal cykle for at komme hjem igen. Derudover så synes jeg at det kunne være meget sjovt, at kunne måle min hjerterytme (eller mangel på samme) - det giver mulighed for at se forbedringer i konditionen på andre måder end bare hastigheden man gennemfører en rute på.

Rundt omkring på nettet, har jeg læst de forskellige ønsker som folk har til en eventuel Garmin Edge 900 cykelcomputer, og en af de ting der går igen, er at folk gerne vil have en bedre skærm. Den har jo allerede touchskærm, men der er åbenbart plads til forbedring så vidt jeg forstår. En anden ting som folk også håber på, er at det skal være nemmere at eksportere data, eksempelvis via WI-FI, så man ikke nødvendigvis skal tilslutte den via USB-kablet.Har du nogen erfaring med Garmin Edge-serien? Lever den op til forventningerne? Og ikke mindst: mener du at Garmin Edge 800 er pengene værd her og nu, eller bør jeg vente på en eventuel Garmin Edge 900?
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her