Morten Skou's blog
27-02-2012 - 17:32

Radon ZR Team 7.0 MTB

Radon ZR Team 7.0 MTB 2012

Sidste år skrev jeg et indlæg i vores forum her på Xboxlife.dk, for at få gode råd omkring køb af en Mountainbike. Det gik ret hurtigt op for mig, at det er en sand jungle man er havnet i, når man skal købe en cykel uden at vide særlig meget om hvad der er godt og hvad der er dårligt. Det gik også ret hurtigt op for mig, at rigtig mange danske cykelsmede har et enormt dårligt rygte når det kommer til kundepleje og service. Derfor tænkte jeg, at jeg lige så godt kunne droppe servicen, og bare bestille den på Internettet.

For en lille uges tid siden, så fik jeg endelig taget mig sammen til at købe mig en cykel. I samråd med en kammerat som ved en masse om Mountainbikes, så endte det ud med at blive en Radon ZR Team 7.0 2012 model. Cyklen blev bestilt via Bike-discount.de i Tyskland, og blev leveret med DHL hos MTB-tours.dk, som så samlede og fintunede den for 270 kroner ekstra - i løbet af 2 dage i øvrigt, ganske flot service af MTB-Tours.

For dem som måtte være interesserede, så kan man se specifikationerne for cyklen og dens udstyr her.

I dag har jeg så været ude og købe de sidste ting, for når man køber en cykel i Tyskland, så får man eksempelvis ikke de lovpligtige reflekser eller ringeklokke med. Desværre lykkedes det mig kun at finde nogle relativt grimme nogle til hjulene, så de skal skiftes ud når jeg engang kan finde nogle smalle nogle (giv gerne bud, hvis I er faldet over sådan nogle på et tidspunkt). Jeg var egentlig fristet til bare at køre uden reflekserne i hjulene og også droppe ringeklokken - lige indtil at jeg opdagede at med de nye bødetakster, så koster det 700 kroner hvis man bliver stoppet af panserbasserne.

Det er i øvrigt kun meningen at jeg skal bruge cyklen til motion - til at starte med skal jeg køre en masse ture på landevejen og med tiden håber jeg på, at jeg kan få kondi nok til at køre lidt i skoven, så det er altså ikke en pendler-cykel som skal bruges til så meget andet end motion.

Skærme blev det også til, og også her er det sgu en ren jungle at finde de rigtige - men jeg endte ud med et SKS skærme, henholdsvis SKS Shockblade til foran og en SKS X-Blade til bagpå. Det fede ved de to skærme, er at de er super nemme at sætte på og pille af igen. Jeg ser dem nemlig kun som et nødvendigt onde når det er nødvendigt at have dem på - for skærme er sgu aldrig kønne.

Der skal selvfølgelig også en lås på, og eftersom det lader til at alle forhandlere her hvor jeg bor, udelukkende sværger til topmærket Abus indenfor låse, så var det nødvendigt for mig at købe min Kryptonite Evolution Mini 7" online. Det fede ved netop den lås, er at den kommer med en ekstra wire, så man kan låse begge hjul sammen. Alt på cyklen er sådan noget "easy click off", så det er desværre nødvendigt.

Kryptonite Evolution Mini 7

Et nødvendige onde er selvfølgelig en cykelhjelm, her endte jeg ud med en Abus Lane-U som sidder ret godt og man kan justere størrelsen ved at dreje på en dims i nakken. Jeg var også ude i overvejelser om at købe en Giro Section eller en Yakkay som ikke ligner de traditionelle cykelhjelme, men jeg synes ikke at nogle af dem sad ordentligt. 

Det sidste jeg mangler at finde, er en cykelcomputer. Her kan jeg ikke rigtigt bestemme mig for hvad jeg skal købe. Jeg brænder egentlig lidt for en Garmin Edge 800, men synes også at den er lidt for pebret, så jeg ender sikkert ud med en der er en hel del billigere -  og så bruger jeg bare min telefon til at tracke mine cykelture på Endomondo.

Det meste af ekstraudstyret købte jeg hos Jupiter Cykler i Roskilde, og til trods for at brugerne på TrustPilot.dk ikke har særlig meget positivt at sige om Jupiter Cykelkæden generelt, så oplevede jeg noget der efterhånden desværre er sjældent: super god kundeservice. Ekspedienten gav sig god tid, og forklarede mig endda hvordan jeg selv kunne rette bremseproblemerne - til trods for at jeg ikke har købt cyklen hos dem. Det er en fed fornemmelse når man forlader en butik, at man så virkelig synes at man har fået gode råd og vejledning om det man lige har købt - også selv om tingene så koster lidt ekstra. Så der er ingen tvivl om, at det er der jeg henvender mig fremover.

I morgen håber jeg så at jeg endelig kan komme ud og cykle lidt på den - jeg skal dog muligvis lige forbi cykelsmeden for at få fikset min forbremse, da den larmer lidt. Det kan også godt være at det bare skal køres til :-)
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her