Morten Skou's blog
07-10-2008 - 00:36

Husk lygterne!

Som de fleste nok har lagt mærke til, er vi ved at skifte over til den mørke del af året. Det betyder selvfølgelig at det bliver mere koldt og tidligere mørkt - hvilket bringer mig til min pointe med dette blogindlæg: cykellygter.

Jeg husker tydeligt hvordan det var dengang hvor jeg selv cyklede rundt, man synes aldrig rigtigt at det var nødvendigt med de der cykellygter - som man enten glemte eller ganske enkelt droppede at medbringe.

"Der er jo gadelygter, jeg kan fint se hvor jeg kører" - kan jeg huske at jeg ofte tænkte, og heldigvis er jeg da aldrig blevet kørt ned. Nu når jeg selv har fået kørekort, er det pludselig gået op for mig, hvor svært det egentlig er at se cykelister der ikke har ordentlige lygter på - for ikke at sige næsten umuligt.

Så sent som i sidste uge var det ved at gå galt for en af de bløde trafikanter, da vi skulle ind over en cykelsti og holde på en parkeringsplads ved Roskildestation. Fyren havde ikke forlygte på og vi kunne derfor ikke se ham. Efter den episode er jeg begyndt at være meget opmærksom på, når folk ikke har lygter på - og det er faktisk rigtig mange der vælger at blæse på deres egen sikkerhed og suse af sted uden lys. Nogle af dem mangler forlygten, andre mangler baglygten og størstedelen mangler faktisk begge to. Måske kommer det som en overraskelse, men man kan også blive kørt ned, hvis man ikke har forlygte på - eksempelvis ved højresving.

Når man som bilist skal orientere sig før eksempelvis et sving, er det ofte få sekunder man kigger i spejlene - og hvis man ikke kan se noget, så er der jo fri bane. Selvfølgelig skal bilister også være mere opmærksomme nu når det bliver mørkt, men cyklisterne kan virkelig gøre meget for at gøre det lettere for os.

Her er et par eksempler på hvor lidt man egentlig kan se i et sidespejl:Er det dårligt vejr, bliver udsynet ofte endnu værre:Hermed en opfordring her fra, om at alle der vælger at begive sig ud på de mørke veje på cykel - også lige husker at tage de livsvigtige cykellygter med. Både for jeres egen og andres skyld.

Jeg vil forresten også lige nævne, at de "gode gamle" cykellygter er meget nemmere at se, end de nye dioder der f.eks. blinker og lignende. Det vil sige, at en lygte der lyser godt op hele tiden klart er det bedste valg i mine øjne.
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her