Morten Skou's blog
26-07-2007 - 13:42

Trækker Microsoft snuden til sig?

Det sidste stykke tid virker det på mig som om at Microsoft er begyndt at nedskalere deres opmærsomhed på Xbox 360 konsollen. Har de indset at konkurrencen fra Sony og Nintendo ikke er i deres favør, og er de derfor på vej ud af konsolmarkedet?

Både op til og efter udgivelsen af Xbox 360 konsollen gav Microsoft den naturligvis hele armen med reklamer alle de steder de kunne komme til. De formåede også at tage E3 og andre messer med storm – både med store eksklusive annonceringer og altid med et syn på fremtiden. Til dette års E3, viste de af en eller anden grund kun titler som udkommer til Xbox 360 i år. Der er ingen tvivl, om at efterårets spiludgivelser er de bedste nogensinde til Xbox 360 konsollen, men hvorfor viste de ikke rigtigt nogle spil der kom i 2008?

Netop fremtiden inden for Xbox platformen, plejer at blive fremvist på Microsofts egen konference som går under navnet X0. Jeg har selv deltaget til henholdsvis X05 og X06, hvilket har givet mig mulighed for at se spil der udkom et godt stykke ind i fremtiden. I år har Microsoft annonceret at de har droppet årets X0 konference – hvorfor mon det netop sker i år? Netop 2007 er jo året hvor konkurrencen imellem de tre store konsolfirmaer gik i gang. Jeg ville da mene, at det netop er nu Microsoft burde give den hele armen og sørge for at få kørt konkurrenterne bagud.

Peter Moore

Et andet underligt signal der er blevet sendt fra Microsoft for kort tid siden, er at frontmanden for Xbox 360, Peter Moore, har valgt at aftræde sin stilling hos Microsoft, for i stedet at komme over som chef hos EA Sports. Det er ganske vist normalt at skifte job engang i mellem, men Peter Moore har altså kun været relativt kort tid hos Microsoft og var trods alt deres frontfigur på Xbox 360.

Som du sikkert allerede ved, så har Microsoft indrømmet at der mere eller mindre er fejl på samtlige Xbox 360 konsoller. De har sågar sat et temligt stort milliardbeløb af i deres regnskab, til at få udbedret disse problemer med Xbox 360’ere der ofte går i stykker for et godt ord.

Microsoft har jo naturligvis et ansvar over for deres aktionærer, og præcis på samme måde som alle andre firmaer, så har Microsoft et ansvar for at de produkter som de producerer giver et overskud, som igen kan give afkast til aktionærerne. Ingen siger at det handler om at tjene penge fra dag et, og rygterne vil vide at Microsoft har en 3-trin plan med Xbox platformen – hvor vi lige nu er på trin 2. Men med de netop annoncerede fejl i Xbox 360, og den store reservering af et milliardbeløb i regnskabet – er Microsoft så ved at indse, at de har lavet en fejl, som gør at det ikke kan betale sig for dem at fortsætte deres konsol-eventyr?

Ovenstående er naturligvis kun mine egne spekulationer, og jeg vil da håbe at jeg tager gevaldigt fejl – for trodsalt er Xbox 360 en lækker konsol, som vi er mange der nyder at bruge vores tid på.
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her