Morten Skou's blog
12-07-2007 - 15:02

E3: Min mening om de 3 store konferencer

I går blev E3 startet ud med de at de "3 store" afholdt deres konferencer. Med de 3 store, forstås naturligvis Microsoft, Nintendo og Sony.

Microsoft
De sidste par år, har Microsoft i mine øjne været de store "vindere" af E3 boksekampen. De har altid været gode til at lave fremvisninger, der ikke blot bestod af film, men rent faktisk in-game footage. Og så er der naturligvis overraskelserne, de ting som vi sidder og venter på hele året, bomberne som bør falde under en pressekonference til E3.

I år, havde Microsoft naturligvis også en masse kommende spil at vise frem. De var dog mere eller mindre alle sammen annonceret i forvejen, og dermed var den største overraskelse ved Microsofts briefing deres nye Buzz-spinoff controller med tilhørende spil kaldet Scene it.

Efter briefingen sad jeg personligt lidt skuffet tilbage i stolen. Godt nok har Xbox 360 hvad jeg vil kalde for et monster lineup til resten af året, med titler som Halo 3, Too Human, Rock Band, Project Gothan Racing 4, Call of Duty 4 og Mass Effect. Men til trods for de lyse spiludsigter, så formåede Microsoft bare ikke at imponere mig med deres præsentation i år.

Nintendo
Nintendo var nummer to firma som skulle afholde deres briefing. De talte ligesom Microsoft om at de ejede hele verden, og at kvinder nu også var begyndt at spille Nintendo - hurra.

I modsætning til Microsofts konference, så var der dog nogle overraskelser til Nintendo's konference. Blandt andet en slags badevægt/aerobics stepper med tilhørende spil. Den kunne analysere din balance, BMI, huske vægttab og lignende. Og som gamer, var det så her jeg sad og tænkte "hvad fanden skete der lige der". Nintendo har tidligere sagt at de var "All about gaming". Men hvad fanden har en badevægt at gøre med gaming?

Sidse år, kunne Nintendo præsentere den meget alternative Wii remote. Og i år ville de åbenbart også have en alternativ controller. Allerede nu kan jeg løfte sløret for den nye "controller" som Nintendo fremviser ved E3 2008: En controller udformet som et WC. Man laver så "sine ting", og bagefter analyserer Nintendo Wii'en det og ligger det ud på leaderboards på Internettet. Wohoo.

Sony
Den sidste konference af de tre store, var Sony's. De sidste par år, har Sony fået enormt meget kritik for kun at vise film istedet for reelt gameplay. Dette har Sony åbenbart taget til sig. De leverede en monster præsentation af deres kommende lineup.

Briefingen startede inde i PlayStation Home, som netop nu kører som public beta. Det virker i mine øje lidt pjattet, at implementere noget der minder om Second Life i en gaming konsol. Hallo? Jeg vil game, ikke sidde og småchatte med alle de andre gamere fra hele verden.

Cirka midt inde i "showet", begyndte jeg at tænke, at nu måtte det snart være slut - de kunne vel næppe blive ved med at hive kaniner op af hatten? Men jo, det fortsatte i et godt stykke tid og blev fornemt afsluttet med en præsentation af Killzone 2.

Til min (og sikkert mange andres) store overraskelse, benyttede Sony ikke deres briefing til at præsentere deres kommende controller med rumble. Der går stærke rygter om at den er på vej. Men jeg antager at de allerede mente at de havde smidt bomber nok, og der er jo ingen grund til at sparke til Microsoft og Nintendo som allerede lå ned :-)

.. og vinderen er
Microsoft : 5/10
Nintendo : 4/10
Sony : 9/10

Hvis Sony fortsætter den stil som de viste under E3, så skal Microsoft til at oppe sig. Det nytter ikke noget at folk falder i søvn, når man holder en konference vel?

Hvis i er nysgerrige omkring de forskellige PlayStation 3 og Nintendo ting, så kan i med fordel kigge på vores søsterside.
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her