Scurvy Lobster's blog
15-02-2007 - 14:31

Game Maker

Jeg har tidligere skrevet om game engines, og i dag vil jeg komme ind på et af de mest simple programmer til at lave små spil med.

Game Maker er lavet af en hollænder, og er kendt som et lettilgængeligt 2D spiludviklingsprogram. Til Nordic Game Jam '07 brugte min og flere andre grupper Game Maker til at lave deres spil.
I den seneste version er der godt nok kommet 3D understøttelse til programmet, men det er 2D spil Game Maker er kendt for, og det der får de fleste til at bruge det. Game Maker findes i en gratis version, der har langt de fleste funktioner, samt en betalingsversion, som åbner op for nogle ekstra funktioner. Gratisversionen er fin at starte på, og så koster det kun 20$ for den fulde version, hvis man vil mere med programmet.

Det er muligt at lave spil i Game Maker uden egentligt at kunne programmere, og derfor er der mange der vælger det som deres første program. Det er også muligt at bruge Game Makers eget lille programmeringssprog til mere avancerede ting.

Det bedste ved Game Maker er måske den gode support. Der er et stort forum, tutorials, og så findes der flere bøger om programmet. Der er bl.a. en bog på dansk.

Inden længe vil distributionen af Game Maker overgå til firmaet YoYo Games.
06-02-2007 - 12:15

Tile Jam

Under Nordic Game Jam '07 lavede vi i min gruppe spillet Tile Jam. Det er et lille casual puzzle spil, hvor man skal fylde en figur med brikker. Det særlige ved spillet er, at man er nødt til at kombinere brikker med hinanden for at fylde hele pladen.

Spillet er lavet med Game Maker. På trods af at jeg ikke rigtigt er grafikker, så stod jeg for grafikken. Resten af gruppen var programmører, så det var den naturlige fordeling. Grafikken blev i øvrigt lavet i Micrografx Picture Publisher.


Hovedmenuen.


Ingame fra Tile Jam.

Med den meget korte produktionstid på en weekend er spillet naturligvis ikke helt komplet. Vi nåede bl.a. ikke at få en highscore liste, lydeffekter og animationer med, og der er ikke spiltestet tilstrækkeligt. Spillet er dog fuldt spilbart, så jeg er personligt meget tilfreds med resultatet.

Download Tile Jam
04-02-2007 - 00:34

Nordic Game Jam, dag 3

Going into the night...

Så er det sidste nat på Nordic Game Jam '07. Klokken 15.00 skal spillene afleveres til bedømmelse, så der er ikke mange timer tilbage. Vi arbejder hårdt på at få vores puzzle game færdigt, og jeg tror vi kan nå det. Men meget søvn bliver det nok ikke til i nat.


ITU by night


Fra middagsmaden tidligere i dag.

Flere andre grupper har nået imponerende resultater allerede nu, og de kunne sagtens vinde en innovationspris for nyt gamedesign. Jeg glæder mig virkelig til at se dem til præsentationen i morgen. Jeg skal nok vende tilbage med info på afslutningen.
03-02-2007 - 11:13

Nordic Game Jam, dag 2

Efter en lang dag i går, og en meget lille mængde søvn i nat, så er vi gået i gang med dag 2 for Nordic Game Jam. På billedet ses en del af vores konceptudvikling.


Brainstorming på spilkonceptet.


Arbejde langt ud på natten. Det er mig der står bagved.

I går blev vi fordelt i grupper efter interesse, og jeg arbejder sammen med fire andre om at lave et lille casual puzzle game. Det er meget svært at sige hvad det præcist ender med, men det gør det bare det mere spændende.

Til vores spil bruger vi Game Maker. Det gør det nemt at få noget op at køre hurtigt. Der er også grupper der bruger XNA og VirTools, men Game Maker er vist det mest populære pga. sin enkelhed.
02-02-2007 - 11:19

Nordic Game Jam today

I dag tager jeg afsted til Nordic Game Jam '07, som jeg tidligere har omtalt her på min blog og i forum. Kort fortalt er det en spildesignskonkurrence over en weekend, hvor man i grupper dyster i at lave det bedste computerspil. Det foregår på ITU, og med ca. 85 deltagere er det et ret stort arrangement.

Jeg har set meget frem til at deltage, og især at møde de andre deltagere. Det er altid godt at lære ligesindede at kende mere face-to-face end bare at skrive i forskellige fora. Jeg kender også en del af dem der deltager, da der er fire-fem andre fra Multimedier på AAU, som jeg læser med.

Jeg ved endnu ikke hvad jeg vil udvikle med. Hvis der er nogen som er friske på at lave et XNA spil, så er det en mulighed, men Game Maker er også en oplagt kandidat. Måske kunne Unity fra OTEE endda være sagen.

Jeg fandt også ud af at mad er inkluderet i tilmeldingsprisen, så det er lige en god sum penge jeg ikke behøver bruge nu.

Jeg skal i hvert fald nok berette mere fra eventet, efterhånden som tingene skrider frem.
Følg Xboxlife her