Scurvy Lobster's blog
19-01-2007 - 20:43

Fighting Planes fra KISS XL udgivet

Så blev vores XNA spil Fighting Planes udgivet. Det har været en lærerig og spændende oplevelse at arbejde med spillet og sammen med de andre holddeltagere.

Jeg er yderst tilfreds med resultatet, som nok er simpelt, men er god underholdning for to spillere. Det er let at gå til, og kan give nogle hæsblæsende luftdueller.Nu skal vi i gang med næste XNA projekt. Denne gang er der et bilspil på tegnebordet, men mere kan ikke afsløres nu, da vi endnu ikke har lagt os fast på ret meget.

Jeg håber at du synes om Fighting Planes!
12-01-2007 - 08:16

Fighting Planes på Xbox 360

Så kører Fighting Planes endeligt på Xbox 360. Der er stadig lidt finpudsning tilbage, men overall er spillet som det skal være.Forvent en snarlig release!

11-01-2007 - 19:49

Scrum and the art of management

Endnu en boganbefaling. Jeg er netop blevet færdig med bogen Agile Project Management with Scrum, som omhandler projektledelse indenfor softwareindustrien. Scrum er en af de nyere ledelsestilgange, og det er ret trendy at bruge. Det er en agil produktionsproces, hvor der primært er fokus på at teams skal være selvstyrende, og kun færdig og testet kode kan bruges som mål for fremskridt i produktet. Projektlederen hedder i stedet ScrumMaster, og skal egentlig blot sikre, at Scrums regler overholdes.

Jeg læste bogen, da jeg er interesseret i projektledelse indenfor computerspilsdesign, og ofte hører Scrum omtalt positivt. Jeg var dog lidt overrasket efter de første 30 sider, da jeg ikke umiddelbart synes det lød fornuftigt. Lidt efter lidt blev jeg dog overbevist, og jeg vil nu mene, at Scrum faktisk har fat i det rigtige.

Eftersom jeg kun har teoretisk erfaring med projektledelse, kan jeg ikke vurdere om den vil være bedre i praksis, men jeg kan da se nogle ret klare forskelle mellem Scrum og eksempelvis den metode Dan Irish fremfører i Game Producers Handbook, som jeg tidligere har omtalt.

Scrum har en meget positiv tilgang til at få udrydet bugs med det samme, da ufærdig og fejlfyldt kode ikke accepteres, men jeg er også lidt bekymret for den manglende risk-management, som jeg altid har lært er projektlederens største opgave. Den er nærmest ikke-eksisterende i Scrum.

Jeg kan klart anbefale bogen, hvis du arbejder i softwareindustrien, og endnu ikke har stiftet bekendtskab med Scrum.

07-01-2007 - 13:36

Fighting Planes næsten færdigt

I den seneste tid, er der blevet arbejdet hårdt på at få XNA spillet Fighting Planes gjort færdigt. Spillet er feature-complete i Windows versionen, og vi kan derfor snart begynde at teste på Xbox 360, som er målplatformen.Vi mangler stadig at få musik til spillet, men her kan vi sandsynligvis snart annoncere noget fra en bruger her på sitet. Menugrafikken er heller ikke optimal, men den virker.
Spillet er meget simpelt, men det har også været rart, at undgå et feature-creep, og i stedet arbejde på det væsentligste, nemlig et solidt gameplay.Processen har lært os en masse nyttigt til senere projekter, og vi kommer videre med en positiv oplevelse, som nok er noget af det vigtigste. Vi glæder os også til at kunne dele dette spil med jer!

02-01-2007 - 20:48

Fighting Planes opdateret

I dag fik vi opdateret lidt på XNA spillet Fighting Planes, som blev omtalt her i bloggen i går. Der er nu kommet lidt ny grafik i stedet for huset der før stod i midten af skærmen. Det er en radar, som nok også er midlertidig, men den giver alligevel et mere færdigt indtryk.

Der er også tilføjet et nyt gameplay-element, da hver spiller nu maksimalt må bruge tre fly gennem et spil, og et fly kan nu rammes tre gange for det mistes. På den måde er det lettere at afgøre, hvornår et spil er vundet og tabt. På samme tid giver det forhåbentligt nogle mere interessante luftdueller.

Der mistes stadig et helt fly ved kollision med jorden, radaren eller det andet fly. utrænede piloter må lære det på den hårde måde.
01-01-2007 - 22:52

Fighting Planes

Fighting Planes er et nyt lille XNA spil lavet af brugere her på forummet. Det er i stadig udvikling, og du kan prøve den seneste version ved at downloade spillet.

Fighting Planes

Lige nu er der et grundlæggende gameplay på plads, så to spillere kan lave en heftig lille dogfight mod hinanden. Det er i høj grad en del af en læringsproces. Se frem til flere XNA spil i fremtiden.

Måske har du selv noget at biddrage med? Der kan altid bruges grafikere, kodere, lydfolk etc. til spilproduktion. Hop på i XNA forummet.

Husk at der der er en guide til at sætte pc'en op til at køre XNA spil, hvis du ikke allerede har fået gjort dette.

Følg Xboxlife her