Scurvy Lobster's blog
20-12-2006 - 00:52

Tree Magik og Plant-Life

Et par værktøjer mere er på programmet i dag. Spiludvikling kræver lidt af det hele, og der er heldigvis masser af programmer, der kan hjælpe en på vej. Programmerne Tree Magik og Plant-Life er i denne kategori.

Tree Magik er et program til på få sekunder at lave 3D modeller af træer. Hvis man har hørt om SpeedTree, der blev brugt til træerne i Oblivion, så er Tree Magik i samme boldgade, bare med klart færre funktioner og mange gange billigere. Programmet er meget let at gå til, men har en lidt forældet brugerflade. Det kan exporte i et væld af formater, så man kan hive det ind i sit 3D modelleringsprogram til viderebehandling og animation, eller få det direkte over i sin game engine.

Plant-Life er et program til at lave planter, ukrudt og sten med i 3D. Det har samme små-forældede brugerflade som Tree Magik, og exporterer til de samme formater. Det er perfekt, hvis man hurtigt skal generere lidt græs og vildnis til sit spil.

Kan forresten lige tage med, at denne slags programmer typisk omtales som 'middleware'. Det er noget der er kommet virkeligt meget af i de sidste år, og stadig vokser i popularitet.
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her