Scurvy Lobster's blog
18-12-2006 - 02:08

Dark Basic Pro og FPS Creator

Endnu et par game engines til gennemsyn. Denne gang er det fra The Game Creators, som producerer en lang række af programmer til spiludvikling. Dette er både game engines og programmer til at skabe indhold til spil, såsom 3D modeller og animation.

The Game Creators har Dark Basic Pro som deres hovedprodukt. Det er en fleksibel game engine til både 2D og 3D, som er baseret på et forholdsvist simpelt sprog. Har man en smule kendskab til kodning, vil Dark Basic Pro virke ganske enkelt at gå til. Jeg har selv været med til at lave spil i det, dog ikke som koder, men det gik faktisk overraskende godt. Prisen er ret lav, og der er et godt forum at hente hjælp på til de lidt svære ting.

Skal det være utroligt simpelt, så findes der fra samme firma programmet FPS Creator. Det må være det nemmeste program overhovedet at udvikle spil i, da der ingen krav er om at kunne kode (det kan dog lade sig gøre at kode). Stort set alt kan klares gennem grafisk design, men tilgengæld er programet også meget ufleksibelt. Det er kun muligt, at lave FPS spil, og de kommer let til at virke meget ens og temmeligt simple. Men med den simple tilgang er det i det mindste muligt for alle at lave computerspil. Der er endda mulighed for at lave multiplayer i spillene.
FPS Creator koster kun omkring 350 kr., så det er ganske overkommeligt i pris. Regn dog ikke med at lave det næste Half-Life med det.
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her