Scurvy Lobster's blog
15-02-2007 - 14:31

Game Maker

Jeg har tidligere skrevet om game engines, og i dag vil jeg komme ind på et af de mest simple programmer til at lave små spil med.

Game Maker er lavet af en hollænder, og er kendt som et lettilgængeligt 2D spiludviklingsprogram. Til Nordic Game Jam '07 brugte min og flere andre grupper Game Maker til at lave deres spil.
I den seneste version er der godt nok kommet 3D understøttelse til programmet, men det er 2D spil Game Maker er kendt for, og det der får de fleste til at bruge det. Game Maker findes i en gratis version, der har langt de fleste funktioner, samt en betalingsversion, som åbner op for nogle ekstra funktioner. Gratisversionen er fin at starte på, og så koster det kun 20$ for den fulde version, hvis man vil mere med programmet.

Det er muligt at lave spil i Game Maker uden egentligt at kunne programmere, og derfor er der mange der vælger det som deres første program. Det er også muligt at bruge Game Makers eget lille programmeringssprog til mere avancerede ting.

Det bedste ved Game Maker er måske den gode support. Der er et stort forum, tutorials, og så findes der flere bøger om programmet. Der er bl.a. en bog på dansk.

Inden længe vil distributionen af Game Maker overgå til firmaet YoYo Games.
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her