S Dark's blog
19-01-2011 - 18:42

De første uger

Hejsa,


 


 Jeg opretter en ny kategori i min blog til fordel for mit sunde liv. Jeg vil gerne fortælle om den sport jeg dyrker og de kostvaner jeg har, og hvordan det fungerer og hvordan jeg oplever det. Altsammen for jeres skyld.. men også min egen :) Jeg tror det er en god idé at dele lidt fortællinger og gode oplevelser, og måske dårlige, hvad angår sport og kost.


 


 Først, må jeg da fortælle lidt om mig selv:


 


 Min yndlings sport er badminton. Jeg dyrkede badminton fra alderen 12 - 14, hvorefter jeg stoppede, da min far og stedmor flyttede til Danmark, og jeg flyttede med. Igennem 9. og 10. klasse dyrkede jeg nærmest ingen sport - se bort fra gymnastik-timerne. Denne uhyre dårlige aktivitet er bl.a. fordi jeg blev fanget af xbox og pc-verdenen. Så i løbet af de 2 år tog jeg okay 'meget' (nu vil jeg ikke overdrive, men jeg var mere end lidt buttet, kan ikke huske kg).
 Efter 10. klasse besluttede jeg mig for, at tage tilbage til Grønland og få en studentereksamen. I løbet af 1.g blev jeg lidt mere aktiv, og begyndte faktisk at styrketræne i en periode. Jeg stoppede dog (af grunde jeg ikke lige kan huske), selvom jeg så synlige resultater i løbet af de 3 måneder. Ærgeligt.


 De følgende 2 år dyrkede jeg ingen motion, men var lidt aktiv, og spiste vel nok nogenlunde fornuftigt. Jeg blev i hvert fald ikke tyk, men 'godt buttet' ^^
I 3.g besluttede jeg mig så for, at begynde til badminton igen. Til at starte med, kun en gang om ugen, og lidt senere 2-3 gange med let træning. Så fik jeg hue på :D Masser af fest og glade dage, rigtig meget :D Sommerferie med Rosklide Festival - total amok :D Mere druk.. også aaaalt for meget afslapning hos min far i en månedes tid. Da jeg kom tilbage fra sommerferien, havde jeg taget 10 kg på! Ö
 Så da badminton startede igen, tog jeg det meget mere seriøst og trænede 3 gange om ugen - også sammen med de mere rutinerede spillere. I løbet af små to måneder havde jeg allerede tabt de 10 kg, og jeg var fint tilfreds. Mine skills i badminton havde også forbedret sig markant. Min træner sagde, at jeg havde udviklet mig mest i sæsonen. Hvilket jeg er rigtig glad for :)


 Indtil februar månede holdte jeg min vægt på omkring 88 kg, og jeg kunne egentlig godt mærke, at jeg stadig var lidt for tung (i mit spil i hvert fald), så i slutningen af februar indgik min bedtse ven og jeg, et væddemål; ingen slik eller sodavand i hele marts måned, og vi skulle også starte til fitness. Min ven var allerede i noget bedre form, end jeg var. Så han motiverede mig og pressede mig i en meget passende mængde :)
Da måneden var gået, og jeg ikke hvade spist slik eller sodavand i en måned, fortsatte træningen selvfælgelig. Og der gik ikke lang tid før jeg tabte mig så 'meget', at folk kunne se tydelig forskel. ikke mere end 1½ måned - måske 2. Og helt indtil sommer kunne folk stadig se fremskridt. Og jeg blev virkelig bare tyndere og mere markant. Jeg kom (helt) ned på 79 kg :) Et tal jeg stadig er meget stolt af :D Igennem sommeren holdte jeg min kondi-træning nogenlunde ved lige. Min bedste ven var på ferie i en hel måned, så træning blev lidt løsere og min løbe-buddy blev en (meget sporty) pige. Styrketræningen, blev heller ikke prioriteret så højt. Så jeg kom igen lige over de 80 kg :)


 Jeg flyttede tilbage til Danmark i midten af August. Her er jeg begyndt på Arkitekt Skolen i Århus. Jeg holdte rimelig godt fast i min løbetræning, til trods for, at jeg fik drukket en smule for meget i august, samt at vi var på rustur.. :) men som sagt, jeg løb flere gange ugentligt. Og det varede ikke længe før jeg meldte mig ind i Fitness World. Træningen var bare blevet noget mere løs, og en ikke nær så seriøst. Så af og til holdte jeg pauser i en uge (eller to!). Hvilket jo bare blev værre med efteråret og senere den kolde vinter. Det har været en smule trist, at se sin kondition blive værre og værre. Så jeg gjorde hvad jeg syntes var rigtigt: At ønske mig vinter-trænings-løbetøj af min far, hvilket jeg fik i midten af december :) Og efter juleferien i Kbh (fejrede jul med nærmeste famile der) og nytårsturen til Paris, ville jeg tage løbetræning op igen :D


 Det nye år er startet, og jeg fik løbet 4 gange i løbet af juleferien, så jeg havde ikke en helt skidt start på det nye år. Jeg besluttede også at begynde at lave en madpakke - i stedet for at købe mad i kantinen. Rugbrød og lidt grøntsager, det er sundt :) Jeg drikker mest vand i løbet af dagen, men jeg giver mig selv et glas juice (eller to (små)) om morgenen og måske efter skolen - sjædent sodavand :) Jeg er også begyndt på at spise havregryn til morgenmad. Noget af det mest simple nok, men.. det holder! :D Overvejer dog at spise lidt mere end en portion havregryn. Måske en skive rugbrød? :)
 Jeg er også begyndt på at spise fuldkornspasta og brune ris, samt fuldkornsnudler. Grøntsager finder også vej til aftenensmaden, og som regel kød .. :) Også pølser til tider... jeg er ked af det! Men det smager så godt med spaghetti og ketchup! :D Dermed får jeg også en fornuftig kost. Det er rigtig godt med en aktiv hverdag :)


 Jeg har desuden en HTC Desire, med den kan jeg hjælpe mig selv ved at bruge nogle gode og simple apps! :D jeg bruger følgende:


Endomondo Pro - En GPS-tracker, der holder øje med fart, kalorie-forbrug, distance m.m. Den har også en funktion, hvor jeg løber i mod min egen tid, og holder mig underrettet under turen. udover det, kommer det også lige på facebook, så mine venner også lige bemærker det, og kan evt. støtte mig under løbeturen (hvis de har en endomondo profil). :D


iFitness - Holder styr på mine vægt (hvor meget jeg løfter), reps og set hvad angår styrketræning. Jeg kan også logge min løbeture. Viser statistik så man kan se sine fremskridt på en graf. Rigtig smart. :)


Calorific - Simpel kalorie-tæller, men i stedet for at være mega detaljeret og besværlig. Logger man ind i kategorier; grøn, gul eller rød. Man bliver vurderet fra 0 til 5 stjerner. Igennem, den her app, kan jeg holde styr på min kost-vaner og se hvilke områder jeg skal holde fokus på, for at få en god vurdering. Logisk nok, skal man have allermest af det grønne, noget af det gule og så lidt som muligt af det røde :) Super simpelt - super smart! :D


 


 Så... :) Nu har I et godt indblik i hvad jeg spiser og hvad jeg laver.
Med det fortalt, kan jeg sige, at jeg slog min tid fra i mandags på min 4 km rute. Liige knap 20 min - 2 min. og 26 sek. hurtigere end før :) Jeg er godt tilfreds. Der er stadig plads til meget forbedring, men jeg synes det er en fin start, og jeg glæder mig meget til at forbedre den tid yderligere.
Jeg vil også gerne træne mig op til at løbe en halvmarathon i Nuuk i juli/august, hvor jeg gerne ser, at jeg gennemfører på en fornuftig tid :) Så derfor glæder jeg mig også til at løbe de længere distancer. I sommers/sensommers løb jeg typisk 12-13 km på lidt over en time. Af og til 16 km. Så jeg ser gerne jeg er omkring det niveau om nogle få måneder :)


 Hvilket minder mig om! Jeg skal på studietur i U.S.A. fra den 26. feb. til den 2. april ^^' Jeg håber virkelig jeg holder træningen. Vi roadtripper gennem road 66 fra chicago og skal lave omfattende opgave undervejs. Mon ikke jeg kan få lov til at løbe en tur en.. 3 gange om ugen? :) we sure hope so! :D Glæder mig selvfølgelig vildt meget!


 


 Jeg vil slutte af med at sige, at jeg håber i har en lidt sporty aktivitet, og at i nyder i har den! Jeg synes personligt, at det er blandt det bedste af min hverdag, at man føler sig endten smadret fra træningen i går, eller man bare føler sig flyvende fordi kroppen bare oser af energi af alt det træning! :D Det er super lækkert!


 


// S Dark - Cebastian Rosing

Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her