S Dark's blog
19-01-2011 - 18:42

De første uger

Hejsa,


 


 Jeg opretter en ny kategori i min blog til fordel for mit sunde liv. Jeg vil gerne fortælle om den sport jeg dyrker og de kostvaner jeg har, og hvordan det fungerer og hvordan jeg oplever det. Altsammen for jeres skyld.. men også min egen :) Jeg tror det er en god idé at dele lidt fortællinger og gode oplevelser, og måske dårlige, hvad angår sport og kost.


 


 Først, må jeg da fortælle lidt om mig selv:


 


 Min yndlings sport er badminton. Jeg dyrkede badminton fra alderen 12 - 14, hvorefter jeg stoppede, da min far og stedmor flyttede til Danmark, og jeg flyttede med. Igennem 9. og 10. klasse dyrkede jeg nærmest ingen sport - se bort fra gymnastik-timerne. Denne uhyre dårlige aktivitet er bl.a. fordi jeg blev fanget af xbox og pc-verdenen. Så i løbet af de 2 år tog jeg okay 'meget' (nu vil jeg ikke overdrive, men jeg var mere end lidt buttet, kan ikke huske kg).
 Efter 10. klasse besluttede jeg mig for, at tage tilbage til Grønland og få en studentereksamen. I løbet af 1.g blev jeg lidt mere aktiv, og begyndte faktisk at styrketræne i en periode. Jeg stoppede dog (af grunde jeg ikke lige kan huske), selvom jeg så synlige resultater i løbet af de 3 måneder. Ærgeligt.


 De følgende 2 år dyrkede jeg ingen motion, men var lidt aktiv, og spiste vel nok nogenlunde fornuftigt. Jeg blev i hvert fald ikke tyk, men 'godt buttet' ^^
I 3.g besluttede jeg mig så for, at begynde til badminton igen. Til at starte med, kun en gang om ugen, og lidt senere 2-3 gange med let træning. Så fik jeg hue på :D Masser af fest og glade dage, rigtig meget :D Sommerferie med Rosklide Festival - total amok :D Mere druk.. også aaaalt for meget afslapning hos min far i en månedes tid. Da jeg kom tilbage fra sommerferien, havde jeg taget 10 kg på! Ö
 Så da badminton startede igen, tog jeg det meget mere seriøst og trænede 3 gange om ugen - også sammen med de mere rutinerede spillere. I løbet af små to måneder havde jeg allerede tabt de 10 kg, og jeg var fint tilfreds. Mine skills i badminton havde også forbedret sig markant. Min træner sagde, at jeg havde udviklet mig mest i sæsonen. Hvilket jeg er rigtig glad for :)


 Indtil februar månede holdte jeg min vægt på omkring 88 kg, og jeg kunne egentlig godt mærke, at jeg stadig var lidt for tung (i mit spil i hvert fald), så i slutningen af februar indgik min bedtse ven og jeg, et væddemål; ingen slik eller sodavand i hele marts måned, og vi skulle også starte til fitness. Min ven var allerede i noget bedre form, end jeg var. Så han motiverede mig og pressede mig i en meget passende mængde :)
Da måneden var gået, og jeg ikke hvade spist slik eller sodavand i en måned, fortsatte træningen selvfælgelig. Og der gik ikke lang tid før jeg tabte mig så 'meget', at folk kunne se tydelig forskel. ikke mere end 1½ måned - måske 2. Og helt indtil sommer kunne folk stadig se fremskridt. Og jeg blev virkelig bare tyndere og mere markant. Jeg kom (helt) ned på 79 kg :) Et tal jeg stadig er meget stolt af :D Igennem sommeren holdte jeg min kondi-træning nogenlunde ved lige. Min bedste ven var på ferie i en hel måned, så træning blev lidt løsere og min løbe-buddy blev en (meget sporty) pige. Styrketræningen, blev heller ikke prioriteret så højt. Så jeg kom igen lige over de 80 kg :)


 Jeg flyttede tilbage til Danmark i midten af August. Her er jeg begyndt på Arkitekt Skolen i Århus. Jeg holdte rimelig godt fast i min løbetræning, til trods for, at jeg fik drukket en smule for meget i august, samt at vi var på rustur.. :) men som sagt, jeg løb flere gange ugentligt. Og det varede ikke længe før jeg meldte mig ind i Fitness World. Træningen var bare blevet noget mere løs, og en ikke nær så seriøst. Så af og til holdte jeg pauser i en uge (eller to!). Hvilket jo bare blev værre med efteråret og senere den kolde vinter. Det har været en smule trist, at se sin kondition blive værre og værre. Så jeg gjorde hvad jeg syntes var rigtigt: At ønske mig vinter-trænings-løbetøj af min far, hvilket jeg fik i midten af december :) Og efter juleferien i Kbh (fejrede jul med nærmeste famile der) og nytårsturen til Paris, ville jeg tage løbetræning op igen :D


 Det nye år er startet, og jeg fik løbet 4 gange i løbet af juleferien, så jeg havde ikke en helt skidt start på det nye år. Jeg besluttede også at begynde at lave en madpakke - i stedet for at købe mad i kantinen. Rugbrød og lidt grøntsager, det er sundt :) Jeg drikker mest vand i løbet af dagen, men jeg giver mig selv et glas juice (eller to (små)) om morgenen og måske efter skolen - sjædent sodavand :) Jeg er også begyndt på at spise havregryn til morgenmad. Noget af det mest simple nok, men.. det holder! :D Overvejer dog at spise lidt mere end en portion havregryn. Måske en skive rugbrød? :)
 Jeg er også begyndt på at spise fuldkornspasta og brune ris, samt fuldkornsnudler. Grøntsager finder også vej til aftenensmaden, og som regel kød .. :) Også pølser til tider... jeg er ked af det! Men det smager så godt med spaghetti og ketchup! :D Dermed får jeg også en fornuftig kost. Det er rigtig godt med en aktiv hverdag :)


 Jeg har desuden en HTC Desire, med den kan jeg hjælpe mig selv ved at bruge nogle gode og simple apps! :D jeg bruger følgende:


Endomondo Pro - En GPS-tracker, der holder øje med fart, kalorie-forbrug, distance m.m. Den har også en funktion, hvor jeg løber i mod min egen tid, og holder mig underrettet under turen. udover det, kommer det også lige på facebook, så mine venner også lige bemærker det, og kan evt. støtte mig under løbeturen (hvis de har en endomondo profil). :D


iFitness - Holder styr på mine vægt (hvor meget jeg løfter), reps og set hvad angår styrketræning. Jeg kan også logge min løbeture. Viser statistik så man kan se sine fremskridt på en graf. Rigtig smart. :)


Calorific - Simpel kalorie-tæller, men i stedet for at være mega detaljeret og besværlig. Logger man ind i kategorier; grøn, gul eller rød. Man bliver vurderet fra 0 til 5 stjerner. Igennem, den her app, kan jeg holde styr på min kost-vaner og se hvilke områder jeg skal holde fokus på, for at få en god vurdering. Logisk nok, skal man have allermest af det grønne, noget af det gule og så lidt som muligt af det røde :) Super simpelt - super smart! :D


 


 Så... :) Nu har I et godt indblik i hvad jeg spiser og hvad jeg laver.
Med det fortalt, kan jeg sige, at jeg slog min tid fra i mandags på min 4 km rute. Liige knap 20 min - 2 min. og 26 sek. hurtigere end før :) Jeg er godt tilfreds. Der er stadig plads til meget forbedring, men jeg synes det er en fin start, og jeg glæder mig meget til at forbedre den tid yderligere.
Jeg vil også gerne træne mig op til at løbe en halvmarathon i Nuuk i juli/august, hvor jeg gerne ser, at jeg gennemfører på en fornuftig tid :) Så derfor glæder jeg mig også til at løbe de længere distancer. I sommers/sensommers løb jeg typisk 12-13 km på lidt over en time. Af og til 16 km. Så jeg ser gerne jeg er omkring det niveau om nogle få måneder :)


 Hvilket minder mig om! Jeg skal på studietur i U.S.A. fra den 26. feb. til den 2. april ^^' Jeg håber virkelig jeg holder træningen. Vi roadtripper gennem road 66 fra chicago og skal lave omfattende opgave undervejs. Mon ikke jeg kan få lov til at løbe en tur en.. 3 gange om ugen? :) we sure hope so! :D Glæder mig selvfølgelig vildt meget!


 


 Jeg vil slutte af med at sige, at jeg håber i har en lidt sporty aktivitet, og at i nyder i har den! Jeg synes personligt, at det er blandt det bedste af min hverdag, at man føler sig endten smadret fra træningen i går, eller man bare føler sig flyvende fordi kroppen bare oser af energi af alt det træning! :D Det er super lækkert!


 


// S Dark - Cebastian Rosing

24-11-2010 - 12:29

Forza 4

Hejsa, jeg har lige hørt om GT5, og så lidt om det på Gamespot, og det ser satme flot ud! :D Så jeg blev sådan .. lidt misundelig på PS3 ejere, for det ligner et rigtig fedt og rigtig flot spil. Nå, men så ser jeg da lige efter Forza 4, og se hvad de har gang i.


 Jeg blev fuldstændig blow away! Ö De har valgt at integrere Kinect. Og på banen, tja så.. er det vel en smags-sag, men det er da sikkert sjovt nok :) Men så viste de hvordan man kunne bruge Kinect til at udforske bilen, hvordan man går rundt om bilen, og kommer tættere på, og vil se efter detaljer. Åbne døren, gå ind i føresædet og igen kigge rundt og se på detaljer. Kinect reagerede virkelig godt, og det er jo helt vildt hvordan man oplever blien! :D Jeg er i hvert fald meget spændt på, hvordan de ellers har integreret Kinect i spillet, og hvad ellers spillet vil byde på. :) Meget meget spændt. Man skulle i hvert fald kraftigt overveje at invisterer i en Kinect, så jeg ritig kunne omgås bilerne :D


 


N ja.. det var sådan set det, linker lige til videon med Forza 4 :)


 


http://kinect.gamespot.com/updates/index.php?id=6265584


 


/ Cebastian Rosing

21-04-2010 - 19:24

Overvejelser, beslutninger og ofringer.


 Hejsa folkens :)

 Min blog i dag, handler om et (fremtidigt) køb af en mp3 afspiller, selvom dagens mp3'er kan meget mere end at spille musik. Og det er her jeg har skulle taget nogle beslutninger.

 Efter godt halvandet år med min Creative Zen X-Fi på 32 Gb, gik den simpelthen bare død. Dette er nok fordi jeg har en evne til at misbruge mine ting. Men den virkede jo ganske fornuftigt i det halvandet år :D

 Nu skal jeg så have erhvervet mig en ny mp3, og før min Zen X-Fi havde jeg en fornuftig Samsung P2, som jeg var rigtig glad for, men kom til at skade til en fest.
Så det er her jeg tænker, HOVSA! Der er en ny P3, som nok er lige en tand bedre og mere hukommelse. Og ganske rigtigt: P3 har 32 Gb, DivX med understøttelse op til 800x600, og en rigtig godt interface der er smart og pænt og intuitivt, og en opgradering af DNSe2.0 til 3.0, hvilket jo er fantastisk dejligt for ørerne.
 Så denne mp3 var jeg rimelig sat på at anskaffe mig. Men så ske det; jeg snubler over Cowon S9'eren, som er noget lig med P3'eren.

 Så jeg læste, og læste. Samlignede og overjede.

I sidste ende kunne jeg ikke beslutte mig. Ganske enkelt fordi, at Cowon S9 tilbyder mig en rigtig rigtig god lyd (eftersigende markedets bedste), og en masse muligheder for at customize lyden. Hvilket lyder fantastisk, også har den også DivX - så mulighederne inden for musik og film er jo fornuftige.
 Men P3'eren kan jeg tilslutte til min mobil, så jeg ved hvornår der er opkald. Og jeg lytter til musik ret ofte, og kan sjældent hører mobil ringe eller føle vibratoren (hvis den er sat til). Også skulle P3'eren have et bedre interface og ganske enkelt bare ville være sjovere at bruge. Udover det har den jo også DNSe 3. Så lyden var jo også dejlig på den.

Tænke tænke. Tænke.

 Jeg ved det ikke!

MEN! Jeg spørger så til muligheder for forsendelse hos Amazon.com til Grønland, hvilket viser sig ikke er muligt, men de kan sende S9'eren til Danmark, og dermed min far, som kan sende den videre til mig. Meeeen...
 Told og skat.. eii.. Trist ting, for nu bor jeg jo i Grønland, og sådan nogle ting, tager vi os ikke af, men eftersom den bliver sendt igennem Danmark først, til min far, så kan den tages i tolden. Og det pifter prisen op til lige omkring 3.000 kr., hvilket er 1.100 kr. mere end hvad jeg gir for den i Amazon. Så det gider jeg gentlig ikke at komme igennem.

MEN IGEN! Får et link til en forhandler af Cowon, og kan dermed sende mig S9'eren til 2199 kr. incl. moms. TADAAA! de sender dog ikke til Grønland, så momsen må jeg leve med og sende den til min far i første omgang, hvorefter han må sende den til mig. Jeg glæder mig!

Er du gal det er længe siden jeg har lyttet til min dejlige collection af fransk Electronica, mit Coldplay, alt mit Daft Punk, Justice, div. remixes ... ´min gode smag indenfor pop.. Foråret er godt i gang, og musik, det skal der til! :D

Hej igen folkens.. kiosken har fået slik, og jeg skal bære det ned med to andre :)

07-04-2010 - 14:48

Forza 3 og livet i Nuuk


 Hej allesammen, sikke længe siden det er. Sidst jeg skrev var faktisk lige efter roskilde (wohoo!) :)

 Før jeg begynder med mit umiddelbare indtryk af Forza 3, kunne det jo tænkes, at i var nysgerrige after at vide, hvad jeg mon foretager mig oppe i det (ikke)kolde Grønland.
 Vinteren har været en mindre katastrofe, vejr-mæssigt. Siden omtrent December (!) har der manglet sne sne og atter sne. Og det kom aldrig. Det er ellers normat det lige forsvinder lidt i december, men i slut januar og februar kommer det i bunker. Men det kom aldrig! Så nu er det maj månede allerede, i april! :O Ret trist, men det hænger jeg mig ikke for meget op i. Jeg står sjælendt på ski (desværre, det er ellers rigtig rigtig fedt!) og jeg nyder skam mine venner og mit liv i lige meget hvilket som helst vejr :)
 Mit badminton er meget forbedret, jeg føler virkelig jeg er blevet hurtigere og mere effektiv på banen. Det hænger nok også sammen med at jeg har tabt mig nogen 14 kg siden sommerferien (Jeg tog 8 kg på i sommerferien). Udover det er jeg begyndt at gå til fitness, 1 månede nu, og det går strygende! :D

 Til sommer flytter jeg til Århus for at studerer arkitektur i Århus Arkitektskole, jeg har allerede fået mit kollegie-værelse i det grønlandske hus, så jeg venter bare på svar fra uddannelsen (som nærmest er sikker, da jeg har søgt under grønlandske forhold). Dog skal mig og Nicolas (bedste ven) søge efter en lejlighed i Århus til deling. Det bliver meega nice! Vi er så gode til at hænge ud, at jeg bare ikke kan vente til vi bor sammen og chiller uddannelsen igennem (agtig) :D
 Jeg glæder mig også generelt til at komme til Dk og få en bunke flere muligheder i livet :) Ikke fordi livet er trist og kedeligt heroppe, man kan bare godt føle, at der er begrænsninger her og der.. :)

 Nå, men til Forza Motorsport 3 :)

 Jeg har ikke meget at sige, andet end, at spillet fungere rigtig godt. Jeg blev meget overrasket over layoutet og hvordan man kom i gang, og hvor nemt det kan være at opgradere sin bil. Det var meget behageligt at starte spillet og komme i gang med at blive bedre.
 Det første Forza spil (til xbox) imponerede mig ikke meget, det fangede mig i hvert fald ikke særlig godt, og jeg syntes generelt ikke om simulations spil. Det er nok også grunden. Men Forza 3 virker noget mere flydende og mere frit og meget flottere, og en del mere spændende med cockpit-view :)
 En ting der dog irreterer mig en smule er det der "spol-tilbage-trick", i de lave klasser bruger jeg det meget sjælendt, men nu hvor jeg er oppe i klasse A og S, har jeg mere svært ved at vurderer bremselængden, når det er med bakker og buler og whatever, så i de omstændigheder bruger jeg den halv-ofte. Også irreterer det mig, at systemet ikke tillader mig, at selv vælge hvornår jeg vil tage det om fra. Den spoler jo i perioder, og ofte er jeg allerede i svinget eller også er det bare langt før tid. Det er mega irreterende at skulle spole to gange, for at tage et sving om. Og så er det jeg spørger mig selv, om hvorfor de ikke bare lavede det sådan, så jeg selv kunne bestemme hvor langt jeg ville tilbage 100% frit? :/ Forstår ikke man laver sådan et system som er lidt i håndjern, taget i forhold til hvor frit konceptet kan være. Men ok. Hellere et spol-tilbage koncept som halter lidt, end slet ingen. Jeg er i hvert fald glad for, jeg ikke har brug for at restarte i slutningen af et ræs, fordi jeg laver en grusom fejl :D

 Mega fedt og flot spil indtil videre. Jeg elsker spil man bare kan chille til, til hver en tid :)

 Det var alt herfra, so far :) I må have en fortsat god dag og godt forår ;)

 Mvh Cebastian Rosing
08-07-2009 - 18:55

Sommerferien efter Roskilde

Hej igen, nu er Roskilde Festival slut. Det har været en intens uge, sammen med de andre meget intense uger før rejsen (huen og alt det der). derfor er jeg virkelig udkørt, fuldstændig fuckt up.. :D Har bare lyst til at flade ret meget ud :)

 Festivalen var en kæmpe succes! Kanye leverede et rigtig flot show og en masse super sweet sange - han brugte det nye album mere end jeg forventede, hvilket jeg synes er super cool. At han bruger det live fungerer rigtig godt! Jeg så også Volbeat, og det var bare VOL-nice! de er sgu total nice! Trentemöller var bare over the top! Jeg synes at han remixede meget, hvilket også var "nødvendigt" til publikum og timingen. Og da han spillede "vamp" var jeg fuldstændig solgt. Selve showet med gæsterne var sindssyg flot!
 2. dag så jeg Oasis, de skuffede ikke, jeg kender dem desværre ikke særlig meget, men jeg synes godt om deres musik :) Royksopp koncerten var desværre lidt af en skuffelse - men ikke pga. musikken, jeg synes bare, at stemningen var lidt skæv og der var for mange til koncerten, jeg nyder nemlig deres musik i ro og fred. Jeg lyttede til 5 sange i pitten, så flyttede jeg længere væk, i håb om at kunne slå mig lidt ned, men uden held. Publikum kunne jeg ikke klare. Det var synd, men musikken var god-like :)
 3. dag kan jeg ikke helt huske, jeg fik drukket alt for meget, men jeg så sidste nummer af Fever Ray :) Nice.
 Søndag så jeg kun Peter Doherty og Coldplay. Pete var total nice, total ligeglad og hans sange er så alligevel så flot skrevet. Jeg giver ham så meget respekt for at være den han er.. :) Fuck det, at han var fuld og på stoffer! :)
 Coldplay var himmelsk! De spillede de numre jeg godt gad høre, og det fungerede simpelthen rigtig godt, alle i min gruppe blev så lykkelige og oppe og køre over koncerten - det er alt hvad man kan ønske sig :)

Selvfølgelig var jeg der helt fra Søndag, men hvad andet er der at sige om dem, end at jeg fik drukket og røget..? Uuh! Jeg mødte faktisk min music-soulmate, hun har givet mig en liste over alle mulige Elektronica, Dance, Dubstep og Club kunstnere, som hun synes specielt om. Vi fik lyttet til noget af det, og det lød meget lovende, så jeg skal lige se hvor jeg kan skaffe alt dette musik :)

 Efter Roskilde smuttede jeg tilbage til min morfar. Så er det, at jeg kommer hjem til min morfar, og det viser sig, at min søster er kommet på besøg. Hun spørger så mig, om vi ikke skal til Rom i en uge til hendes fødselsdag. Det kunne jeg da godt tænke mig :) men det betyder, at min økonomi har taget en ordentlig mundfuld, og det hjælper ikke at jeg lige har været til Roskilde Festival.. :) Men det går nok, jeg glæder mig allerede til at komme afsted og spise dejlig frisk Pizza.
Jeg har været i Italien før, og da boede vi i en lille by i Toscana, det var SÅ smukt! Jeg håber jeg får det at se igen. Sidste gang vra vi dog kun i Rom i én nat, så begrænsede det hele meget. Nu satser jeg på at se meget mere af Rom :)

Nå, det var så min opdatering og gengivelse af festivalen :) Håber i andre har og får en lige så god og fantastisk sommerferie eller bare sommer!

 Cebastian Rosing
Følg Xboxlife her