Rotator's blog
08-05-2011 - 00:38

Universets sammentrækning

Følgende er affødt af filmen "Mr. Nobody":

Det er en anerkendt teori at vores univers er skabt som en direkte følge af Big Bang og består at mindst fire dimensioner, højde, bredde, dybde og tid. Ligeledes er det en anerkendt teori at universets udvidelse en dag vil stagnere og en universiel sammentrækning finde sted. Universet vil simpelthen finde tilbage til udgangspunktet som er en uendelig singularitet uden masse, form, tid eller placering. Pludselig vil endnu et Big Bang finde sted og universets ekspansion og efterfølgende sammentrækning vil finde sted igen.

Men hvis tiden er en følge af universets udvidelse, hvilken betydning har universets mulige sammentrækning så for denne? Vil tiden bevæge sig baglæns til udgangspunkt og lade os opleve hele vores eksistens igen, men baglæns?

Og hvis Big Bang er en tilbagevendende begivenhed, følger udviklingen af universet så en fast rutine hver gang? Sker det samme igen og igen?

Giver det "nye" Big Bang os muligheden for at træffe anderledes valg end vi sidst har gjort? Vil vores valg være ubevidst farvede af tidligere, "forkerte" valg?

Og hvis tiden trækker sig tilbage til udgangspunktet, lige før Big Bang, betyder det så ikke at samtlige universer bliver skabt samtidig, sideløbende, blot adskilt af dimensionelle vægge?

Wow, mit hovede eksploderer snart...
Kan dog klart anbefale jer at se "Mr. Nobody", hvis I trænger til et anderledes perspektiv på vores eksistens.
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her