Rotator's blog
27-03-2007 - 08:34

Konsolkrig?Hvorfor går vi som forbrugere i kamp for vores valgte konsol?

Der er efterhånden blevet skrevet side op og side ned om fortræffelighederne ved denne generations konsoller; Xbox 360, Playstation 3 og Nintendo Wii, ikke blot herinde på Xboxlife.dk men på fora og gamersites verden over. Og det sker næsten altid at de forskellige lejre angriber hinanden verbalt med diverse mere eller mindre saglige forklaringer på "hvorfor den ene konsol er bedre end den anden."

Men hvorfor føler vi overhovedet at det er nødvendigt at forsvare et firmas produkt mod andre forbrugeres meninger om dette? Det kan vel næppe skyldes at vi føler at vi skylder producenterne denne loyalitet? Nej, i bund og grund handler det om at valget af en konsol er en beslutning der får vidtrækkende konsekvenser for vores dagligdag som gamere og vores interaktion med andre gamere. Vi er klar over at købet af én konsol nærmest pr. automatik udelukker os fra de andre lejre.

Det vi som gamere leder efter når vi går i kamp for vores konsol er bekræftelse af at vi som forbrugere har truffet det rette valg. Vi har valgt en specifik konsol, et specifikt medie for vores gaming og vi vil forsvare vores valg med næb og kløer. For der er ingen af os der bryder os om at finde ud af at vi har truffet det forkerte valg.

Det handler ikke om hvilken konsol der er bedst da dette er og bliver subjektivt. Det handler om at vi vil kæmpe for at bevare illusionen om at vores valg var rigtig selvom vi inderst inde måske godt ved at vi hellere ville have valgt noget andet, hvis vi dengang valget blev truffet havde den viden vi har i dag.

Konsolkrigen raser og der kan ikke findes en vinder. For der vil altid komme et nyere produkt der vil udfordre vores valg. Så derfor: Træf dit valg og stol på det. Ikke alle valg er rigtige for alle, men alle valg er rigtige for dig.
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her