Rotator's blog
06-02-2007 - 03:08

The Shawshank Redemption / En Verden UdenforSå denne film fra 1994 for første gang her til aften og jeg må sige jeg er fuldstændigt blæst væk. Dette er nok tæt på en af de bedste film jeg nogensinde har set. At jeg så kun måtte slippe en 20'er for den, gør det jo bare endnu bedre.

Filmen handler om bankmanden Andy Dufresne (Tim Robbins) der i midten af 40'erne bliver arresteret for mordet på hans kone og dennes elsker. Han bliver fundet skyldig og må tilbringe dobbelt livstid i Shawshank Penitentiary. Hér møder han livstidsfangen Red (Morgan Freeman). Et venskab opstår på trods af fængslets brutale hverdag, deres indbyrdes forskellighed og deres opfattelse af livet.

Baseret på en roman af Stephen King, der også skrev Den Grønne Mil, viser The Shawshank Redemption at King også mestrer at skrive dramatiske, følelsesmæssige historier, der taler til hjertet.

Det er for mig ganske forståeligt at denne film ligger nr. 2 på IMDB's liste over de 250 bedste film nogensinde.

Hvis du ligesom jeg har danset let og elegant uden om denne film de sidste 13 år, så stop. Det er en filmisk oplevelse man ikke bør være foruden.
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her