Rockanoid's blog
24-10-2010 - 12:38

Spøgelser i maskinen?

Det var en trist og kold efterårsmorgen, hvor jeg lå og puttede mig under min varme dyne, da min kæreste pludselig vækkede mig med ordene:" Der er noget galt med din Xbox. Du må hellere kigge på det.."

Bevidst om Xbox'ens særlige sted i mit hjerte og min naturlige bekymring for den, sprang jeg søvndrukken ud af sengen og ind i stuen, hvor min lille sorte box, opførte et højst besynderligt og uhyggeligt show, der fik vækket undertegnede på ingen tid: Maskinen havde tændt sig selv og var i gang med at åbne og lukke diskdrevet, mens den lystigt spillede en lille monoton "ding-ding" melodi!

Hvad kan man andet end at stirre måbende på sin Xbox med åben mund uden at blinke! Hvordan i hele-hule-microsoft kunne den starte af sig selv? Og hvorfor åbnede og lukkede den diskdrevet i et væk? Var den sulten? Og var "ding-ding" melodien en måde at lokke uforvarende ofre i fælden? Dette måtte være en form for digital heksekunst (..eller også har jeg bare en for god fantasi).. 

Forsigtigt nærmede jeg min forheksede Xbox. Jeg trykkede på knappen til at lukke diskdrevet, men der skete intet. Derefter prøvede jeg at slukke på "tænd/sluk" knappen, men heller ingen respons! Der var kun en ting at gøre: Jeg hev strømledningen ud og maskinen stoppede.. 

Tanken om at den pludselige strømafbrydelse måske kunne resultere i Xbox'ens alt for tidlige død, fik mig hurtigt til at sætte stikket i igen, tænde for TV'et og maskinen. Den startede op som den skulle og fortalte mig at den ville have en opdatering. Jeg er med i beta-programmet, så dem får jeg en del af for tiden, men det kunne vel ikke være årsagen til Xbox'ens mærkelige opførelse? Ville det være fremtiden: Når der kommer en opdatering, så vil din Xbox tænde sig selv og skabe sig til den får opmærksomhed fra sin ejer? Hmm.. spooky..

Opdateringen blev installeret og Xbox'en kørte upåklageligt. "Puha, det var sikkert bare en lille glitch", tænkte jeg og slukkede den igen med ro i sindet. Dagen gik og alt var vel..

Næste morgen. Klokken var 7 eller deromkring, da jeg hører en sær lyd fra stuen. Til min store overraskelse havde spøgelserne endnu engang besat min Xbox! De samme symptomer som den havde haft dagen før, blev gentaget! Jeg tændte for TV'et, men denne gang var der ingen opdatering. Der var kun en ting at gøre: hive strømstikket ud af maskinen..

Hvad nu? Ville min Xbox være sådan for tiden fremover? Var der spøgelser i maskinen? Hvad kunne jeg gøre ved det? Mange frustrationer og tanker dukkede op i hovedet og da maskinen gentog proceduren en tredje gang var jeg virkelig i vildrede.. 

Jeg undersøgte alt på maskinen. Alt var som det skulle være. Frustrerende! Der var også kun en bruger på beta-programmets forum, der havde oplevet noget der mindede om det. Hans maskinen startede selv, men det var åbenbart kun undertegnedes maskine, som udførte "diskdrevs-dansen"..

Forleden kom der endnu en opdatering. Jeg blev nødt til at teste det og lade strømstikket sidde i og indtil videre, har min Xbox ikke startet af sig selv. Gad vide om spøgelserne har forladt min forheksede Xbox? Måske ER der mere mellem himmel og jord og Xbox? Gad vide om det sker igen eller om Microsoft har fået deres digitale åndemanere til, at forvise dem til et andet sted (forhåbentlig en PS3)? Måske VAR det bare en midlertidig glitch? 

Uanset hvad, så var det en sær og lidt spooky oplevelse, som jeg gerne under andre at være foruden. Til gengæld har jeg besluttet at se positivt på det og så har jeg noget at blære mig med overfor mine PS3-venner:" Min spillekonsol, kan tænde sig selv og kalde på mig, når den vil have opmærksomhed. Kan din spillekonsol det?" :)

 
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her