Rockanoid's blog
01-07-2010 - 12:22

"Bad Rep" intet værd?

"Xbox Live Reputation" - En lille detalje, som for de fleste jeg har snakket med, ikke er en særlig vigtig ting. Men det synes jeg..

Jeg skal være ærlig, at sige, at jeg har givet "Bad Rep" til et par stykker. Spillere, som bevidst har pisset mig eller dem jeg spillede med af, i sådan en grad, at jeg fik nok. Spillere som fortsatte med at være irriterende og modbydelige at høre på, selv om man havde skrevet eller sagt et par diplomatiske ord i en venlig tone om at lade være. Men når man ikke vil høre, så må man føle - konsekvensen altså. Jeg går ikke ind for fysisk vold.. Kun den virtuelle, når det er for sjov på alles betingelser.. ;)

Jeg plejer at være en tålmodig sjæl, men på et tidspunkt når vi jo alle grænsen og så giver jeg et "Bad Rep". Jeg er dog altid seriøs når jeg giver det i forhold til begrundelse, for ellers er det ikke relevant. Jeg har heldigvis endnu ikke "filed a complaint". Så skal der virkelig meget til..

Men hvad kan alt dette bruges til? Er det virkelig fuldstændig ligegyldigt med Reputation? Er det et praktisk værktøj eller en hæmsko?

Svaret er vel om vi som spillere tager Reputation-funktionen seriøst og det synes jeg vi bør gøre!

Der er utrolig mange irriterende mennesker i Gamer-miljø'et og Xbox-delen er bestemt heller ikke sparet for dem. Mange har et forfærdligt sprog, men det er til at leve med. Det er når folk skodder hinanden og ødelægger spillet for andre, at jeg synes det er for meget. Personlig hetz, mobning og manglende respekt for andre kan hurtigt ødelægge et spil og jeg synes, at folk der gør disse ting, bør vide at vi andre ikke finder os i det. Vi ved jo alle at man nemt kan gemme sig bag sit Gamertag, men hvis andre spillere netop miskrediterede dette Gamertag, så kunne det være at det var lettere, at få folk i tale.

At få folk i tale er vigtigt her. Det handler ikke om at sætte dem på plads, men at hjælpe dem til at forstå, at vi andre ikke gider at spille med dem, når de opfører sig sådan. Ja, det lyder sgu meget pædagog-agtigt, men det er jo det, som det handler om: At der skal være plads til at vi alle kan spille, uden at blive forulempet..

Xbox Live har allerede et værktøj til fortælle/advare spillere om andre ubehagelige spillere. Jeg synes vi bør bruge det mere og på den måde være med til at gøre det vigtigt og relevant. At lade de små stjerner få en betydning og måske være med til at gøre os nysgerrige på andre spillers væremåde. Hvis vi vil sikre os en god oplevelse, er det jo trods alt et godt udgangspunkt.

Men at "straffe" er jo ikke den eneste løsning. Det er også vigtigt at give folk et godt "rep" og det gør jeg også. Dem jeg primært spiller med og som jeg nyder at spille med, får en god "rep" anmeldelse af mig, fordi de fortjener det. Sådan bør det være synes jeg..

Kort og godt mener jeg, at Reputationfunktionen kan være et rigtig godt redskab til at undgå og fortælle "irriterende" spillere, at de bør overveje at ændre deres adfærd. Problemet er bare om det bliver brugt? Om Xbox-spillere synes funktionen er noget værd?

Men hvad synes I om Reputation-systemet? Fungerer det eller fungerer det ikke og hvorfor? Giver I selv "Bad Rep" og "Good Rep", og hvornår gør I det? Det synes jeg kunne være en interessant diskussion.. :)
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her