Rockanoid's blog
18-06-2010 - 14:24

Respekt?

Vi har så travlt med at kritisere.. Tag et kig på Fora'erne og du er sikker på, at finde en post hvor der er nogen der synes, at noget er dårligt eller at det ”fail’er” eller at nogen er idioter eller et eller andet der kun kan ses som negativt. Hvorfor er det så vigtigt, altid at kunne sige noget negativt? Er det ikke det nemmeste at brokke sig og være utilfreds? Det kan alle mennesker finde ud af..


Umiddelbart virker det som om, at det er sværere at være positiv og måske endda mere omkostningsfuldt. Man risikerer jo at blive anset for tossedum og ignorant, hvis man ikke følger strømmen og giver ”negativerne” ret, som i den forbindelse nok skal sørge for at blive endnu mere negative og på den måde ødelægge en god debat.. og ja, svine en til, bare fordi man ikke er enig.


Denne holdning ses alt for tit. Især når det gælder spil. Om et spil er godt eller dårligt, kan næsten udvikle sig til en konkurrence om, at håne og nedgøre dem, som synes det modsatte af hvad man selv synes. Den slags debatter handler meget hurtigt ikke om spillet, men forskellige synspunkter. Så hvor er sagligheden? Hvor er fællesskabet omkring det at spille? Hvor er glæden ved det?


Så ok, jeg er måske en idiot hvis jeg ikke køber dette spil, en total åndsforladt tosse hvis jeg synes at dette her spil er godt og helt sikkert en total ”noob” hvis jeg ikke er lige så hurtig som andre eller ikke ved hvordan man gør i et andet spil. Og til hvilket formål? Hvorfor er det så vigtigt at fortælle hvor dum og dårlig jeg er, frem for hvor god jeg er, hvor hyggeligt det var at spille med mig eller høre hvilke erfaringer jeg har gjort mig i et spil? Den slags er der alt for lidt af..


 

Jeg tror grunden er, at folk tænker for meget på sig selv, er alt for optagede af om de er bedre end andre og nogle gange hvor mange achievements de kan skrabe sammen på andre spilleres bekostning! Utålmodighed er også et godt brændstof til dette ”bål”. Jeg har oplevet spillere som var bange for, at de ikke får deres achievements og derved skaber en negativ stemning. Til det vil jeg dog også tilføje de andre spillers utålmodighed med at blive færdige, hvilket jo helt naturligt er med til at gøre stemningen endnu mere negativ.


..og her sidder jeg så og kritiserer. Kritiserer dem som kritiserer. Det kan vel hurtigt betragtes som negativt? Som manglende respekt for ytringsfriheden? Og måske endda som manglende respekt overfor dem som brokker sig og skodder andre? Men hvordan skal man ellers gøre folk opmærksomme på dette her? Den negative stemning der langsomt sniger sig ind alle steder..


 

Jeg vil gerne opmuntre mine medspillere, respektere deres forskelligheder, smag og holdninger. Jeg vil gerne rose, frem for at kritisere, støtte frem for at modarbejde. Kort og godt: udvise respekt. Det ord som vel kan være at betragte som nøgleordet i dette indlæg. Men den slags kræver mindst to parter. Du kan udvise respekten alene, men hvis alle andre modarbejder dig, hvad er den så værd?


 

Så hermed en opfordring til alle ”Gamere”. Lad os prøve at være lidt mere positive, lidt mere overbærende og udvise en smule mere respekt for hinanden. Tak.. Og så må jeg vist selv komme i gang med at være et forbillede.. ;)

 

 

 

 

 

 

Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her