Rockanoid's blog
12-08-2011 - 14:35

Bommert! :(

Vi har alle sammen prøvet at gøre det og vi har alle sammen forbandet, at vi gjorde det. Det sker altid på det tidspunkt, hvor vi ikke tænker os om og hvor vi først bagefter finder ud af at vi gjorde det. Det er ikke en bevidst handling, at vi gør det, men en lille distraktion, en dum tanke eller handling, kan ofte være årsag til at vi gør det. Og nu gjorde jeg det så for første gang, når det gælder Xbox-spil: Jeg dummede mig! Dødirriterende..

..og hvad handler det så om. Jo, såmænd intet ringere end "Homefront", et spil som jeg har kigget på, men ikke helt havde besluttet mig for at købe, før jeg gjorde det forleden. Og det var her jeg begik bommerten!

Spillet var billigt på Amazon, ca. 90 kr., og som enhver lille spilnørd, som gerne vil gøre det bedste køb for de billigste penge, valgte min hjerne at slå "tænk-dig-om funktionen" fra, da jeg trykkede på knapperne og købte spillet på baggrund af PRISEN. Kort sagt: Jeg købte en brugt udgave af "Homefront" med Resistance Pack (og fik dermed en plads på "Hall of Fame of Buy-your-games-online-idiots")

Et eller andet sted i min naive tro på, at livet virkelig kan give een, en god overraskelse, håbede jeg at koderne i bonus pakken virkede, men jeg havde også forinden accepteret, at de sikkert allerede var brugt. Og det var egentlig også fint nok (og de virkede selvfølgelig ikke). Det var da jeg spændt åbnede æsken og til min gru opdagede den såkaldte "Battle-code" at mit blik stivnede og det løb mig koldt ned af ryggen. Alle brugt-spil-købers store hadeobjekt lå i MIN udgave af "Homefront". Ak og ve, hvordan kunne det ske?

"Det er simpelt hen løgn", tænkte jeg mens jeg febrilsk indtastede koden i et mikroskopisk håb om, at den virkede. Det gjorde den ikke.. Skuffet? Jeps, det må jeg indrømme. Faktisk blev jeg så skuffet, at jeg straks skrev til sælgeren for, at brokke mig over, at han på intet tidspunkt, havde informeret mig om at spillet krævede en "Battle-code" som kostede ekstra. Får jeg noget ud af det? Det tvivler jeg stærkt på, men man kan jo altid prøve, ikke?

Men for at være helt ærlig, så er jeg nok mest skuffet over mig selv. Jeg burde havde undersøgt tingene nærmere, i stedet for bare naivt, at tro at det kun er EA (og snart Ubisoft) som kunne være så kyniske, at indføre ekstrabetaling på brugte spils multiplayer-del. Men dette gælder åbenbart også THQ..

Nu sidder jeg så og overvejer om jeg skal ofre de 800 MS for at kunne spille til længere end Level 5 online. Irriterende, for et eller andet sted ville jeg jo helst have haft en fuldt spil for mine penge, i stedet for et halvt. Og koderne til Resistance Pack'en ville også havde været super at have.. 

Men som jeg plejer at sige: "Det skulle have været som det skulle have været, men det blev som det blev".

Det gode er, at jeg fik en lærestreg i forhold til, at undersøge nærmere om mine fremtidige brugt-spils-køb også indeholder den slags grimme overraskelser og jeg må indrømme, at jeg også overvejer at købe nyt fra nu af. Men tanken om, at EA og de andre store firmaer som tvinger ekstra gebyrerer ned i halsen på os når vi køber brugt, næsten har overbevist mig om, kun at købe nye spil, bryder jeg mig ikke om.. Øv, osse.. :(
30-06-2011 - 12:41

Nyt hus med plads til Xbox

Min kæreste og jeg er begyndt at kigge på huse. Det er en interessant ny verden, for en som mig, som næsten altid har boet til leje, så lige nu har jeg lidt den samme følelse, som da jeg i sin tid startede på "Oblivion"; en overvældende stor verden, med en masse nyt man skal sætte sig ind i. Spændende! :)

Det er jo vigtig, at alting er i orden og huset er noget man har lyst til at bo i mange år ud i fremtiden og derfor skal alting også være næsten perfekt og det må jeg så sandelig indse forleden.

Kæresten og jeg sad og kiggede på huse på Nettet og der var nogle som var gode og andre som var noget skidt, men pludselig var der en lille tanke som dukkede op i mit hovedet: Hvad var egentlig kriterierne for at jeg syntes at et hus var godt?

Da slog det mig, at en af kriterierne var stuens indretning og ikke nok med det, faktisk stuens indretning i forhold til hvordan fjernsynet skulle stå og om lysforholdene var gode i forhold til at spille Xbox! Damn, tænk at være nede på det plan.. 

Men som sagt, tingene skal jo være i orden.. :)

Så nu leder vi efter hus hvor stuen er et perfekt til at spille Xbox i! ..hvilket jeg selvfølgelig aldrig ville fortælle min kæreste, min familie eller venner, for så tror de helt sikkert, at skruen ikke bare er løs, men faldet helt ud og jeg tvivler på, at man må spille Xbox på Sct. Hans hospital.. Men I forstår mig godt, ikke? ;)
08-02-2011 - 20:15

Battlefield Moment

En af de fantastiske ting ved computerspil er, når man får et ”moment”; en oplevelse af Csíkszentmihályi'sk ”Flow”*, (dvs. en god balance mellem udfordring og kompetence), samt følelsen af succes og opnåelse af ens mål, men allermest en fantastisk, truly awesome oplevelse!! :)


.. og det var sådan et ”moment” jeg var så heldig, at få hele 2 af i går i Battlefield: Bad Company 2 multiplayer.


Kampen foregik på ”Phu Bai Valley” kortet (i Vietnam udvidelsen) og vi spillede ”Rush”. Jeg løb ned mod en af vores ”objectives” i håb om at plante en bombe, da jeg til min store overraskelse opdager at hele 3 modstandere sidder på vagt! Da jeg ikke kunne nå at løbe tilbage, kaster jeg i desperation en granat, som uheldigvis ikke kommer særlig langt. Da er det, at det sker! ”The Moment”! Jeg falder død om, men granaten er stadig aktiv og da den sprænger ser jeg til min forbløffelse, at pointene begynder at tælle op. Det viser sig, at jeg med den enkelte granat, som jeg kastede i desperation i sidste øjeblik, har dræbt alle 3 modstandere på en gang! Epic Moment!! :)


Den anden situation foregik på samme kort og endda i samme kamp! Jeg sætter mig ind i en helikopter og flyver den mod målet, da jeg bliver voldsomt beskudt! Helikopteren er næsten smadret, da jeg lander den voldsomt, hopper ud, skyder to modstandere, løber hen til ”kassen”, planter bomben for så derefter at blive skudt i smadder.. Men hele turen, fra styrtet med helikopteren, til at skyde de to modstandere og plante bomben, alt sammen på under 2 minutter, var et utroligt tilfredsstillende adrenalinsus! Et ægte ”Battlefield Moment”!!


Et eller andet sted, er det vel rimeligt tamt, at læse om disse ”moments”, for som vi alle ved, er det noget helt andet, at opleve den slags på egen hånd. Men i den positive, entusiastiske, gamer-ånd, som jeg godt kan lide at dyrke, så er ”moments” jo også det der ofte driver værket når vi spiller og det ville derfor være herligt, at høre om jeres ”moments”.. :)


* Jeps, det hedder han. Prøv at udtale det! ;)


Læs evt. mere om ”Flow” her: http://en.wikipedia.org/wiki/Flow_(psychology) Det er et fantastisk godt begreb, når man skal argumentere for hvorfor alle bør spille computerspil.. :)

03-01-2011 - 12:59

Forbedring af bloggen..

Bloggen er en vigtig del af community’et på Xboxlife. Her kan man skrive om sine oplevelser, interesser og holdninger på godt og ondt, til forhåbentlig glæde for dem som læser bloggen. Derfor burde bloggen også opgraderes! Jeg har nogle forslag til hvordan, man eventuelt kunne gøre bloggen mere interessant.


Smiley’s: Der er sikkert nogle som hader disse små gule ”tekst-smølfer”, men jeg synes de er gode til at understøtte det man skriver og så bryder de det monotone tekst billede som hurtigt kan præge en blog.


”Kan lide” boks: Når nu folk har skrevet en blog, som andre har nydt at læse, så kunne det være hyggeligt med en ”Kan lide” boks, til at anerkende bloggeren. Vi har som jeg ser det ikke brug for en ”Kan ikke lide” boks, for der er masser af negative bøvser på Xboxlife i forvejen og kan man ikke lide det man læser, man kan man jo bare klikke væk. Eller måske kunne man tildele stjerner. Dette forslag hænger sammen med det næste..


”Årets blog”: Vi skal selvfølgelig have årets blog! Den blog der har fået flest ”Kan lide” stemmer burde få en af sin blogs udnævnt til årets blog. Eller man kunne udvælge nogle ”kandidater”, som læserne så kunne stemme om. Præmien er bloggens nævnelse på forsiden (og måske endda en præmie). Dette forslag hænger også sammen med det næste..


”Årets blogger”: Hvordan kan vi udnævne årets blog uden at udnævne årets blogger? Nej, jeg mener faktisk ikke, at årets blogger nødvendigvis har skrevet årets blog, da denne pris belønner indsatsen og nødvendigvis ikke kvaliteten af indholdet.


Hvad synes I? Kunne vi forbedre blog-delen med nogle af disse forslag eller er det helt ude i hampen?


Har I nogle bedre ideer?

10-11-2010 - 21:14

Den med skruen..

Så oprandt den store dag: Kinect-dag!

Med små sommerfugle i min mave, skyndte jeg mig hjem fra "GAME" med pakken under armen og pakkede forsigtig Kinect-sensoren ud. Det stod der jo på den: Handle with care! (yes, dear)..

Jeg tog den lille sag ud af æsken og lagde pludselig mærke til en lyd, I ved, den lyd man BARE IKKE VIL HØRE!! :(

"Rasle, rasle", lyden af en løs skrue der raslede rundt inde i maskinen (og nej det var ikke i mit hovede)! ÅH NEJ, jeg fik sgu den (maskinen altså) med skruen!! Why meeee.. (nej på knæene, med hænder rækkende i nåde mod hinlen.. Hmm, OK, det var vist at overdrive det lidt.. men næsten..)

Straks ringede jeg til butikken, hvor den venlige ekspedient fortalte mig, at de ikke havde nogen i reserve og jeg måske først kunne forvente at få en ny til DECEMBER! What! WFT!! 

Han mente dog helt bestemt, at selv om jeg spillede med den (hvis den altså virkede), så ville garantien stadig gælde, så jeg tog chancen og satten den til. Heldigvis virkede den fortrinligt og kæresten og jeg hoppede rundt i stuen til vi var helt svedige.. Puha.. Men sjovt, var det sgu.. :)

..men jeg kan stadig ikke slippe lyden af den løse skrue. Sådan en lyd skal elektroniske maskiner ikke sige! Og især ikke mine! Jeg ved at den lyd vil være til gene indtil den dag, hvor maskinen bliver byttet.. Og det bliver den så snart jeg får mulighed for det.. i december! (ØV!)
Følg Xboxlife her