Rasmusdc's blog
23-03-2008 - 23:12

Er service begrebet i store virksomheder et overstået kapitel

er man nået dertil hvor man skal udnytte loven som firma til kanten, så man kan profit maksimere mest muligt, lige nu og her.
Blev lidt chokeret i sidste uge.
Min far har et Konsulent firma, med en 20 ansatte, ingeniører, læger og psykologer, så de bruger selvfølgeligt pc udstyr.
Jeg har hjulpet ham lidt løbende, da jeg studerede, men nu har jeg ikke tid længere, han kom så med en liste over udstyr han manglede, og ville gerne bestille et sted fra.
Well han havde et krav på et par bærbare, som skulle være billige da de kun skulle bruges som Powerpoint maskiner, og så et par projektorer og et par skærme. 
Endte så for første gang med at bruge DELL, selvom jeg altid har sværget til IBM, så er deres kvalitet faldet på thinkpad maskinerne, siden lenovo overtog brandet, selvom servicen firma mæssigt stadig er i top, men nu skulle det også være billigt, så endte med en lille ordre, på en stak Vostro bærbare, et par 19" lcd skærme og et par DLP projektorer.
Well.. fint nok, det er jo en firma bestilling (så er der ikke 14 dages returret, men nevermind det LIGE nu).
Vi fik varen hjem, efter en god ventetid, og starter så en laptop op, 1 minut i Windows, og POP blå skærm. SHIT.... nåh well, legede lidt med den, og virkede stabil så tog det som en.. misfire, så installerede den færdig, kørte dell eget test program, og virkede fint..
dagen efter havde en af konsulenterne haft den med på et kursus hvor den havde lavet det hickup igen, tog den så med hjem, 7 timers memtest, ingen fejl, men orthos og prime, KNALD fejl efter 2 min..
Så vi ringede til Dell.. første indtryk af deres support er OHHH my god, fik fat i 10 forskellige personer, blev smidt ud til deres tast et nummer central hver gang, de sendte mig videre konstant. fik endelig fat i en tekniker, han ville ikke godkende MEMtest og prime and so on, skulle køre DERES programmer (som bare var en række hd tests, og grafiske tests, som ikke viser brille).. så endte med at jeg ikke havde mere tid, og lod min far overtage..
Fik så af vide af ham at de havde haft fat i ham 4-5 gange mere, de ville både have ham til fysisk at skille den bærbare af, ominstallere den, samt alt andet, og han var blevet lidt sur, da det er rimlig dyrt at bruge så meget tid på en 5k bærbar, og da den kun er en dag gammel så burde de bare bytte den.
Nåh. han har nu opgivet den, han har ikke tid til det spild mere, så den er røge i skraldespanden, han har haft fat i dell over 20 gange, blevet ringet op utallige gange, han har fået lovet penge retur, hvor de bagefter kaldte det en procedure fejl, lovet rep. hvor de bagefter kaldte det en procedure fejl, og lovet en million ting, har talt med nogle danskere der sad i letland mener jeg det hedder, som kan se sagen er totalt til grin, men de kan heller ikke gøre noget, da det er dell´s procedurer de skal følge. (generelt altid godt at kunne tørre fingre af).
men hvad han har jo et kunde kartotek på 500 virksomheder, så historier spreder sig, og det må dell jo om, han har jo dokumentation for alt hvad han har lavet med dem..
MEN hvorfor ikke bare have pli til at starte med. var han en privat kunde, så havde han bare sagt, F*** jer, bruger min 14 dages retur ret.
og nu kommer der ikke en dell maskine ind i den virksomhed mere. det er jo lidt det der er sket , på baggrund af alt det.
Fatter det ikke, det er jo en tydelig fejl der kan eftervises gang på gang, ser ud som om at CPU´en er svag, og når den speedstepper og undervolter, så går den i blå.
Support burde være det der virker bedst, for det er jo der firmaet skal forsøge at rette op på fejl de har lavet, for at holde på deres kunder. 
06-03-2008 - 09:50

Plasma LCD krigen

Ja så talte jeg lige med en af mine gode venner, som havde været nede ved mig, sammen med et par gutter og se transformers i 1080p, på mit billige LCD panel (samsung m86)..

han var sådan lidt træt af hans mega dyre pioneer Plasma tv...

han har nu i lang tid købt Pioneer, fordi han har fået tudet ørene fulde om at Plasma smadre LCD så meget, at LCD er som at sidde og se monocromt tv i forhold til. og derfor har han haft et 7 gen pioneer og nu et 8 gen.

Og ja Plasma er bedre, skal jeg da være den første til at indrømme, men til tider kun marginalt..

Problemet var nu, at han sad hos mig og vi så Transformers, og han var sindssygt imponeret, kontra hvad han havde regnet med, super sortniveau, enormt skarpt og farverne var lige i øjet (det er transformers også en god film at vise det med)..

og han havde seriøst ikke regnet med det, ikke på et billigt LCD panel.

og nu er han godt træt af hans Plasma, da han har givet så meget en overpris for det, plus han er reelt bange for at bruge det ordentligt. (hvorfor dog)

Han måtte skille sig af med hans 7 gen panel, efter en aften med en dvd film, hvor han ikke fik lukket ned for filmen igen og den stod med en menu skærm, hvor der var SKARPE farve overgange, kostede ham burnin, som bare ikke ville forsvinde.

Og han tør ikke købe en WII til hans børn, da han er bange for retention og burnin igen på det nye, for han har haft retention af flere gang på det. så han føler sig begrænset i hans tv valg.

Hvorfor så denne lille historie.

Well jeg har siddet og hygget mig lidt på recorder, som er LCD´s hade bastion nr. 1, forslår folk et LCD tv, så er de totalt analfabeter hvad angår TV kvalitet og burde hænges, kun to ting er godt nok.. px80 hvis du ikke har penge, eller pioneer 8 generation, hvis du overhovedet skulle holde ud at se film..

tror vi er nået lidt ud på et ekstrem.

Tv skal være et værktøj der kan bruges som man har lyst, jeg har Wii, PS3, Xbox360, og Mediecenter sat til alle mine LCD´ere, og er kold over den lige står med et billede i et par timer.

og jeg har haft både PX70, og pio 7 gen samt Beovision 4 inden for døren, og seriøst, de imponere mig ikke, de er bedre ISÆR til dårligt SD, men så snart jeg tænder min digitale boks og kører TV i 16:9 med et ordentligt kilde signal, så er forskellen på LCD og PLASMA en del mindre, kører jeg HDTV så levere de begge 100%..

er klar over folk tit søger perfektion, men synes forskellen på et godt lcd og plasma faktisk er marginalt. ihvertfald ikke noget der forsvarer mer prisen på en Pioneer, samt at jeg aldrig kunne finde på et købe en pana, da jeg ikke kan bruge den 4:3 opløsning på et 16:9 panel til noget, når det meste af min tid er brugt i et pc interface i et mediecenter.