Raider's blog
03-06-2007 - 00:10

In space, everybody can hear the 360

En af mine største frustrationer er kronisk larmende hardware. Jeg har tit døjet med min bærbar (en Dell Inspiron 2650 fra min tid da jeg læste til IT- og Kommunikationsingeniør) der med sine blæsere hyperventilerer livligt og højlydt. Min tidligere værelsesopsætning var således, at jeg havde min bærbar tæt på hvor jeg sover, og det betød, at jeg ofte ikke kunne sove eller blev vækket af den, pga. dens larmende intervaller. Det var tit sådan, at der var et system i hvorledes den larmede. Havde jeg haft den tændt i en halvanden dag eller mere, fandt den en form for balance, hvor den brugte sin anden blæser som så var konstant, men bød på en lavere og mindre irriterende lyd og frekvens. Dog ofte skete det, som det nu engang gør med computere, at den crashede og jeg måtte igennem hele denne rutine igen for at få sindsro. Senest har jeg opdaget, hvis jeg afspillede store videofiler kort efter en genstart, ville min bærbar ty til den mere konstante larm, frem for hyperventilation der på et plan næsten personificerede bærbaren. Det var ofte et hade/elske-forhold, mens jeg ikke havde et andet alternativ.

Forleden dag arvede jeg så en fladskærm til min stationær, en ikke så aldrende PC, som jeg egentlig ikke har brugt siden jeg købte den. Jeg har afholdt mig fra bruge den, fordi jeg indtil fornyelig, kun havde en stor grim monitor der simpelthen ikke var plads til på mit skrivebord. Dertil var det nemmere med skolearbejde, blot at have alt på sin bærbar som primære værktøj. Jeg bruger så min stationær lige nu, fordi min bærbar - typisk - crashede her i går og jeg måtte geninstallere XP igen. Jeg er ikke kommet meget længere end det, skal det siges.

Men til sagens kerne. Jeg har og måtte indrømme at jeg hader lyden af blæsere, og det er gået op for mig hvad andre bekendte og fremmede måtte døjes med, når de gang på gang har fortalt mig at deres Xbox 360 larmede meget. Jeg købte en (ekstra) Xbox 360 Premium her i går, og satte den begejstret til. Det første jeg lagde mærke til var, at den unikke lyd den afgav. Det var slet ikke det jeg var vant til - jeg kunne faktisk ikke tro mine egne øre, at der var sandhed i folks beklagelser. Den nye Xbox jeg har købt, er en model fra 2006. Min launch-model, 2005, som er sendt på reperation, larmede på ingen måder lige så irritabelt og svingende.

Det er kommet så vidt, at jeg nægter at se DVD'er på maskinen, for jeg lægger mærke til larmen hele tiden. Ligeledes som det var med min bærbar, så mister jeg helt koncentrationen, det begynder næsten at klø og jeg frustreres drastisk. Da min bærbar hyperventilerede, gav det mig det betegnelsen "writer's blog". Jeg kunne ikke skrive, når jeg ville skrive. Jeg kunne ikke sætte ord på mine tanker, for det lydunivers jeg oplevede, var altopslugende. Jeg tror ikke jeg har et generelt koncentrationsproblem, end at jeg er meget sanselig og tager alt input til mig. Jeg har det samme problem når jeg er i biografen, og hvis personen ved siden af mig bevæger sig hyppigt, tramper i gulvet (I kender godt typen der ikke kan sidde stille), eller leger med noget plastik i kæften på sig selv. Mit blik fjernes fra lærredet, selvom jeg reelt ser på lærredet.

Så jeg står i denne situation, om jeg bør gå tilbage til forretningen og returnere maskinen, eller om jeg skal lade mig leve med Xbox'ens tilsyneladende mangler. Den er udelukkende købt til når jeg får mange venner på besøg, og som byttehandel til engang når Elite-versionen kommer. Men de dage jeg skal sidde og vente til min første Xbox kommer tilbage, bliver hårde når jeg skal alt andet end at spille på den. Jeg er i hvert fald bestemt på, at jeg nægter at tage en ny maskine tilbage fra reparation. Jeg ønsker inderligt at have min første Xbox repareret, og ikke erstattet. Ingen kompensation er stor nok, for det jeg havde. Min første Xbox 360 og jeg havde et specielt bånd, vi forstod hinanden – den nye er som en utrættelig hundehvalp der hungrer efter min opmærksomhed.
 

In space, everybody can hear the 360.
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her