Rahbek's blog
08-11-2011 - 21:42

7 millarder. Er det nu godt?

Nu har vi jo lige her for nylig ramt de 7 milliarder mennesker her på planeten Jorden, men med denne milepæl er der jo nok dystre udsigter.

Befolkningstallet stiger med ca. 78 millioner om året i øjeblikket, så omkring 2025 rammer vi altså de 8 milliarder. De ti milliarder er da inde for rækkevidde i ca. år 2050 da væksten jo er exponentielt voksende.  

Mange estimater er der blevet lavet omkring verdens fødevarproduktion, alt efter hvordan man forudser indvindingen af nyt landbrugsland, ny teknologi, samt ubdredelsen af denne teknologi.

Jeg har set estimater alt imellem 8-12 milliarder. Så selv i de mest optimistiske estimater snakker vi altså at der er omkring 3/4 århundrede til vi simpelthen ikke kan brødføde flere mennesker. 
Dette vil føre til konflikter, eller direkte krig i de kommende år, som det allerede har gjort forskellige steder i verdenen med vand, som i øvrigt også fortsætter med at blive en mangelvare.  

Mange af disse estimater tager udgangspunkt i hvad et menneskes minimumsbehov for fødeindtag er i følge WHO.

SÅ hvis vi siger at der går ballade i den om 50 år, så er jeg 69 år gammel og er godt på vej til mit efterår, men for mine børn og børnebørn vil deres levetid nok blive præget af konflikter i stor skala.


Vi står her med et problem der kun løses ved et dramatisk opsving i teknologien på denne front, eller med en dramatisk nedgang i verdensbefolkningstal, hvilket jo nok ikke ligefrem kan løses med fredelige midler.

Det eneste relativt fredelige løsning til den sidste løsning er vel en form for 1 barns princip a la Kina, hvilket jo nok mildest talt bliver svært at håndhæve, og hvem har da også ret til at bestemme hvor der skal sættes denne grænse på verdens mennesker? 


Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her