PuzzleBrick's blog
01-07-2010 - 13:06

NemID, SlemID eller Clipperz?


NemID er det nye log-in vi alle kommer til at stifte bekendtskab med. Du kan bruge den digitalesignatur her.


NemID består udelukkende af et password og et brugernavn plus et nøglekort med engangskoder. Kunder i bl.a. JyskeNetbank kender allerede et tilsvarende system.

Oldnordisk eller ej, så løser det ikke mit problem med en voksende mænge af websites, hvor jeg skal registreres. Specielt alle spilproducenterne er begyndt, at være stride ved nye spiludgivelser. Jeg må bare erkende, at det giver udfordringer og bøvl, at huske og administrere alle disse forskellige sites, brugernavne og passwords.

Clipperz kan hjælpe med, at holder styr på alle informationerne. Clipperz er en password manager og en af de smarte features er understøttelsen af Direct logins. Direct login giver – det siger næsten sig selv – mulighed at log ind på et website uden, at skulle indtaste brugernavn og password. Det kræver blot, at man er logget på Clipperz.  

 

Clipperz er en online service. Det giver selvfølgelige nogle overvejelser om sikkerheden. Interesserede kan læse om det her.

Den lette udgave er selvfølgelig, at installere herligheden på din Amahi Home Server. Så er alle data placeret hos dig selv, men du har samme funktionalitet som på clipperz.com. Easy to use Web interface.

In your face – NAS fanboys!

29-06-2010 - 14:35

Home Server til din Xbox eller PS3Når kroppen er blevet rød og solen blænder dig, så kravl ind i skyggen og planlæg det næste projekt.

Intet hjem uden en server, sagde nørden!


Der er mange muligheder for, at købe en medie server, NAS eller hvad det alt sammen hedder. Jeg fandt for lidt over et år siden Amahi. Amahi er en Linux Home Server og ”ja” det betyder gratis.

Amahi kunne det jeg søgte: 

  • Fildeling til musk, billeder og film.
  • Adgangsstyring
  • Integration til Xbox og PS3
  • Driftssikker
  • Simpel installation
  • Ikke mindst et simpelt konfigurationsinterface

Amahi kaldes også for en HDA ”Home Digital Assistant”. Konfigurationen foretages via et web interface og selve installationen er ikke teknisk udfordrende. Der findes en lang række forskellige applikationer, som er supporteret og kan installeres på Amahi. Det skal bemærkes, at det kan kræve lidt/nogen teknisk indsigt, at få enkelte af applikationerne til at fungere efter hensigten.

Hvad skal der så til?  En udrangeret 800MHz PC med 512MB RAM og 4Gb disk, En Amahi Express CD all-in-one. Så er du kørende.

Amahi vil gerne være DHCP og DNS server på dit netværk. Det skal du lige være opmærksom på, men der er nogle meget gode beskrivelser i dokumentation, så det burde være til at håndtere.

Til dem som gerne vil prøver, men alligevel hænger lidt i bremsen…..

På et par timer, er det muligt at få Amahi til at køre som en virtuel maskine på en PC.

1) Download VMware Player fra vmware.com. VMware Player kan anvendes gratis til privat brug. Det kræver, at man lader sig registrere. Få softwaren installeret på din PC. Bemærk, at der i forbindelse med download af Player’en skal vælges hvilet operativsystem, der anvende på PC’en. Det vil typisk være windows. Husk at genstarte PC’en2) Download Amahi Express CD ISO filen og placere den på PC’en. Der er ingen grund til at brænde den ud på en CD. Player’en kan læse ISO filen fra din PC. Det tog en krig for mig, at downloade ISO filen. Ikke fordi den er stor, men nogen har åbenbart valgt, at placere den bag et 9600 baud modem :-(

3) Opret en konfiguration fil på https://www.amahi.org/signup. Der skal vælges nogle IP adresser med videre. Du skal vælge en ledig IP adresse på dit lokale netværk. I mit tilfælde har jeg valgt 192.168.2.5. Koden, du får til sidst, skal bruges i forbindelse med installationen.

Oprettelse af konfigurationsfil

4) Start VMware Player’en og konfigurer en ny virtuel maskine. Sæt den nye virtuelle maskine til at installere fra Amahi Express CD ISO filen. Vælg Lunix som operativsystem. Jeg valgte en disk størrelse på 5Gb. Vælg "customize Hardware" og sæt Network Adaptor til Bridged (vigtigt - ellers har du ged i forbindelsen til serveren og du vil ikke kunne installere softwaren). Tryk Finish.

Ny virtuel maskine

5) Følg installationen, og svar når du bliver spurgt :D

Gør som der bliver skrevet

6) Du burde nu kunne start en browser op på din PC og få forbindelse til din HDA.

7) For at kunne supportere Xbox’en eller PS3 skal der installeres nogle applikationer. Følgende 3 skal installeres fra menuen og i nævnte rækkefølge RPM Fusion (Free), RPM Fusion (Non-Free), DLNA.8) Så burde du kunne se film, billeder og lytte til musik på din Xbox – altså når du har fået flyttet noget over på din HDA. Det kan du gøre ved, at oprette en bruger via WEB interfacet og der efter mappe f.eks. music kataloget fra HDA’en til din PC.

 

Have fun!

16-04-2010 - 09:54

TDC Boks understøtter nu XBOX wireless adapter

Det utrolige er sket. I går aftes prøvede jeg om min Xbox ville kommunikere med TDC Boksen via den wireless adapter. Det lykkedes!

Tålmodighed er en dyd!

TDC understøtter ikke XBOX wireless adapter
TDC kender wireless fejlen i TDC Box'en
Det er sandsynligvis en opdatering af TDC Boksen som har gjort forskellen. I September '09 var software versionen Fast3504_5AZA36. I dag er den Fast3504_5AZH36.

Tak, til hanien, for et stort engagement i denne sag!

Det bør lige nævnes, at jeg anvender den "gamle" Xbox Wireless Adaptor som understøtter 802.11a/b/g.
18-02-2010 - 19:09

Vi manglede et ord!

På Rotator's blog fra den 7. februar agiteres der for, at anvende det nye ord "maxet".
Der er en række gode og potente eksempler på brug af ordet, hvilke giver sund fornuft.
Et sådan ord får dog først sin menig, når det afprøves og bruges i praksis.
Rotator skriver:

Og kom så i gang med at maxe nogle flere spil, som den whore vi ved du er! :D

Jeg satte mig i går til Xbox'en (som den whore jeg er) og nappede den sidste achievement i et spil, så det blev til 1000 point.
Det bringer mig frem til følgende sætning:

Jeg maxede My Horse and Me 2 i går!!!

Det er så her jeg bliver lidt i tvivl!
Hvad tror folk egentligt jeg lavede?
Får jeg nu en sag med Dyrenes Beskyttelse?
27-01-2010 - 10:29

Xbox spil til studiebudget


Jeg har længe høstet frugten af kapitalismens glæder. De spil jeg gerne vil ha’ bliver købt. De gamle bliver byttet eller foræret væk. Sådan har det ikke altid været og hvis spillebudget er ”slimline”, så kunne det måske betale sig, at klikke forbi biblioteket.
Et opslag på www.silkeborgbibliotekerne.dk på Xbox spil giver 64 hits.Udvalget er fornuftigt og varieret.
Ikke alle titler er tilgængelige endnu, men der er begrundet håb om at de kommer.Go’ fornøjelse!


Følg Xboxlife her