pstudio's blog
29-04-2010 - 02:25

Game Room - Finalizer: Super Transformation

Titel: Finalizer: Super Transformation
Udgiver: Konami
Årstal: 1985
Platform: Arkade


Om spillet:
Finalizer er en klassisk vertical scrolling shooter. I dette spil styrer du et fly der flyver over vores egen jord. I klassisk stil skal du skyde en masse modstander, samle powerups op og nedkæmpe lede bosser, men der er en twist i Finalizer. Som den fulde titel antyder, så kan man transformere sig. Ved at samle powerups kan man ændre sit skib til en robot i bedste japansk mecha stil. Ud over den tydelige grafiske ændring, så får man også lige pludselig et skjold, som man selvfølgelig kan bruge til at blokere skud med.

En speciel ting ved powerups er at man kan skyde dem. På den måde kan man ændre hvilken effekt de har. Blandt andet er poweruppen "Chrash" glimrende, da man simpelthen bare kan flyve ind i sine modstandere for at smadre dem, og så får man tilmed en point-bonus.

Der er nok ikke så meget mere at sige om gameplay. De fleste har nok prøvet en vertical scrolling shooter før, og der er ikke meget udover mecha-featuren, som adskiller Finalizer fra mange andre af den slags spil. Hvis jeg skal give et enkelt godt råd så må det være: "Lad være med at dø". Hvis du først dør længere inde i spillet og mister dine powerups, så kan det godt være svært at komme ordentlig i gang igen, da modstanderne så er en del stærkere. Det er dog ikke umuligt.


Kontrol:
Venstre analog/D-pad: Styr flyet/Robotten rundt.
A: Skyd. Der er ingen rapid fire, så der er god anledning til at få trænet noget button mashing.
B: Skyd/Skjold. Der er ikke forskel på de skud du fyre afsted. B er det samme som A når du er et fly, men når du bliver til en robot, så kan du bruge B til at benytte dit skjold.

Grafik:
Grafikken er som sædvanlig af høj kvalitet, når det er Konami der står bag. Der er mange forskellige enheder, og ens egen mech ser da ikke helt værst ud. Jorden du flyver over er der også gjort meget ud af. Det er desværre her, at Finalizer har et af sine store problemer. Grundet den detaljeret baggrund og den begrænsede farvepalet, så er det ikke altid lige let at adskille fjendtlige enheder og skud fra baggrund. Isør når tingene bliver mere hektiske.

Lyden er ikke af lige så høj kvalitet som vi kender fra andre Konami-spil, men der er da nogle enkelte jingles til at skabe stemning.

Karakter: 3/5
Hvis du er en fan af genren så er Finalizer et must. Især taget i betragtning af, at der ikke er andre spil af denne genre tilgængelige i Game Room pt. Finalizer er ikke den beste vertical shooter i historien, men den er absolut heller ikke den værste. Jeg har været inde på baggrunden, som kan have en uheldig påvirkning på ens gameplay, men spillet er visse tider også let kedeligt. Ikke sådan nu-gider-jeg-ikke-spille-mere!-kedelig, men mere kan-vi-ikke-komme-videre-i-spillet-nu?-kedelig. Finalizer må derfor nøjes med 3 i karakter, men jeg vil da anbefale folk at give spillet en chance.


NB: Farverne er lidt matte i denne video.

PS. Jeg var ellers under det indtryk, at der ville komme nye spil til Game Room i dag. Nogen der ved noget omd det?

PPS: Kan Canadiens virkelig slå Caps ud? Hvad? Ser du ikke ishockey? :P

Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her