pstudio's blog
21-04-2010 - 00:28

Game Room - Red Baron

Titel: Red Baron
Udgiver: Atari, Inc.
Årstal: 1980
Platform: Arkade


Om spillet:
Som titlen antyder, er Red Baron et flyspil. Faktisk anses Red Baron for at være det første 1. persons fly-simulator. Yep, dette 3D-spil huserede allerede i arkaderne mens John Carmack bare var en lille knejt. På trods af titlen er det dog ikke Manfred von Richthofen du styrer. I stedet er du en del af de allierede styrker, og skal derfor kæmpe imod tyskerne. På trods af titlen er der ikke skyggen af den Røde Baron i selve spillet.

Din mission er simpel nok. Skyd alle fjendtlige enheder, hvilket vil sige alle enheder i spillet. Der findes luftenheder som dobbeltdækkere og zeppelinere, samt jordenheder som huse og kanoner. I starten vil disse enheder i skyde imod dig, men jo længere frem i spillet du kommer, des mere aggresive bliver modstanderne.

Hele spillet er sat i et bjerglandskab. Der bliver ved med at dukke nye enheder frem når du har skudt de forrige. Sådan fortsætter spillet, indtil du ikke har flere liv.


Kontrol:
Venstre analog/D-pad: Styr flyet. Det er selvfølgelig ikke den mest realistiske fly-simulator, men styringen fungerer meget godt.
A: Skyd. Hold knappen nede for rapid fire, men vær opmærksom på, at maskinpistolen ikke bliver for varm.

Grafik/Lyd:
Alt er lyseblåt vektorgrafik med sorg baggrund. Flyene og de fleste andre ting er meget godt lavet. Zeppelinerne er noget tvivlsomme. Det var først da jeg læste at det var zeppelinere, at jeg kunne se det. Det hele ser egentlig meget godt, men der kan være et lille(stort) problem. Hvis der er mange ting på skærmen, som f.eks. 3 dobbeltdækkere der skyder imod dig, så er der så mange streger på skærmen, at det kan være svært at skille de forskellige ting fra hinanden.

Der kører en baggrundslyd der skal forestille at være motoren. Ellers er der nogle andre lydeffekter; f.eks. når du skyder. Der spilles også en lille hymne, hvis du skyder et fly ned fra maximum afstand.

Karakter: 3/5
Red Baron er faktisk et meget godt spil. Styringen er rigtig god med et godt arkade-feel. Du keder dig ikke et sekund i spillet. Så snart en modstander er væk kommer den næste. Konstant action. Der mangler dog lidt i spillet. Det kunne være fedt, hvis der f.eks. var en indikation af missioner. Det behøves ikke at være det store, men bare noget med f.eks. at skyde 20 fly ned. Så kan man også løbende introducere nye enheder. Som spillet er nu, har du i løbet af ét minut set alt, hvad spillet har at byde på. Derefter stiger sværhedsgraden bare.

Som jeg også var inde på, kan det være svært at se, hvad der helt præcist foregår, når der er mange ting på skærmen. Derfor må Red Baron nøjes med 3 i karakter, men det egentlig et meget godt spil, som ikke nåede den store arkadesucces den fortjente.

Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her