pstudio's blog
15-04-2010 - 01:47

Game Room - Scramble

Jeg har vist forsømt disse anmeldelser de seneste par dage. Jeg skrev faktisk denne anmeldelse i mandags, men grundet computer problemer endnu engang, mistede jeg hele artiklen. Så nu bruger jeg udelukkende min egen computer. Den fungerer ordentlig.

Jeg har valgt at fokusere primært på arkade-titlerne fra nu af og fremover. Så må hjemmecomputer-spillene komme i anden række, medmindre der skulle være specielle særønsker (yderst tvivlsomt).

Titel: Scramble
Udgiver: Konami
Årstal: 1981
Platform: Arkade


Om spillet:
I Scramble styrer du et fly gennem 6 baner/sektorer i en side scroller. Din mission er at overleve, så du kan destruere den hemmelige base i sidste sektor. Noget som absolut ikke er nemt.

Dit fly er udstyret med to forskellige typer våben for at hjælpe dig. Du kan enten fyre skud af fra næsetippen af dit fly, eller du kan smide bomber ned på jordens overflade. Der er som sådan ikke meget direkte kamp i Scramble. Der er ikke nogen fjendtlige fly der vil prøve at skyde dig ned. Der bliver affyret nogle raketter fra jorden, men din primære opgave er at undgå at flyve galt. Det er dog også svært nok.

De to mest hyppige årsager til at dø i spillet er, at du enten flyver galt (især Sektor 5 kan få dig ned med nakken), eller at du løber tør for brændstof. Du har en brændstofmåler som bliver ved med at løbe ned af. For at få brændstof er der brændstofstanke placeret på jordens overflade. Destruerer du disse tanke, får du påfyldt brændstof. Det er måske ikke det mest logiske, men det fungerer godt som et gameplay element.


Kontrol:
Venstre analog/D-pad: Bevæg flyet. Du kan bevæge flyet frit rund på den venstre halvdel af skærmen. Der er auto-scroll på banen, så du vil hele tiden bevæge dig imod højre.
A: Skyd. Affyr skud fra din næsetip. Et godt tip er at flyve langs jordens overflade, hvis du faktisk vil ramme noget med denne knap.
B: Smid en bombe. Er især effektiv til at "samle" brændstof op med.

Grafik/Lyd:
Jeg slår disse to kategorier sammen i fremtiden, da jeg som regel ikke har meget at sige om lyden alligevel.

Grafikken er meget god uden at være prangende. Det er let at se hvad de forskellige sprites skal forestille, så du kommer ikke til at dø, fordi du ikke kan se hvad der foregår på skærmen.Der er også nogle interessante farvevalg til især baggrunden, som gør spillet lidt mere livligt.

Der er ingen baggrundsmusik, men der er de gode traditionelle lydeffekter til skud og bomber.

Karakter: 3/5
Scramble er et udemærket spil, som jeg sagtens kan se mig selv vende tilbage til en gang imellem. Der er dog nogle ting man skal bemærke ved spillet. For det første er spillet stærkt udfordrende. Jeg har ikke styr på hvor mange gange jeg måtte bruge time warp for at klare hele spillet igennem, men LT blev da godt slidt. Især sektor 5, som udelukkende handler om dine evner til at styre flyet, er en rigtig dræber. Selv de mest garvede Scramble-spillere må holde tungen lige i munden, når de skal klare dette stykke af spillet. Jeg giver en cola, hvis nogen kan klare sig igennem sektor 5 første gang, uden at miste et liv.

Ok, spillet er svært, men man kan ikke trække karakteren ned af den grund (med mindre man mener at spillet er urimeligt svært). Hvad der virkelig trækker ned hos mig er, at jeg synes der mangler lidt action i spillet. Spillet handler stort set kun om, at undgå forhindringer og samle brændstof op. Der er ikke mange fjender du skal bekymre dig om i spillet. Derfor må Scramble nøjes med 3 i karakter.

Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her