pstudio's blog
09-04-2010 - 02:56

Game Room - Outlaw

Titel: Outlaw
Alternativ titel: Gunslinger
Udgiver: Atari, Inc
Årstal: 1978
Platform: Atari 2600Om spillet:
Outlaw er et simpelt 3. persons skydespil, der tager sted i det vilde vesten. Spillet er primært et 2-player spil, men der er også en begrænset single-player del. Kort sagt går spillet ud på at skyde hinanden. Den spiller der først når at dræbe modstanderen 10 gange har vundet.

For at skave variation, kan du vælge imellem i alt 16 spilmodes via Atari 2600 Interfacet (Tryk "start"). De fleste modes er for to spillere, hvor enten forhindringen (I overstående billede er det en kaktus) bliver skiftet ud, eller hvor man skifter imellem 6-løber mode vs. unlimited mode. Hvad jeg mener med det sidste er, at man normalt har ubegrænset skud, men hvis man er i 6-løber mode, så har man kun 6 skud, og man får ikke ladt revolveren op før modstanderen også har brugt sine 6 skud. Til sidst er der nogle få single-player modes, hvor man i stedet for at skyde en ande mand, skal skyde et mål der bevæger sig vertikalt.

De forskellige modes giver lidt variation i spillet, men om det er en kaktus eller orærievogn der er imellem dig og din modstander er lidt ligegyldigt. Det er mest af alt bare grafisk lir. Der findes dog en mode, hvor prærievognen bevæger sig, hvilket faktisk gør spillet mere udfordrende.

Hvis vi ser bort fra de forskellige modes i spillet, er det mest bemærkelsesværdige, at man ikke bare skyder løs ved at spamme en knap. I stedet skal du trykke din Skyd-knap ned, hvilket får din cowboy til at trække pistolen. Mens du holder knappen nede, kan du med styretasterne sigte pistolen i tre retninger. Når du slipper skydknappen igen, vil skudet blive affyrt. Det er også værd at bemærke, at skud vil rikochere fra væggene, hvilket giver dig bedre muligheder for at ramme din modstander.Kontrol:
Venstre analog/D-pad: Bevæg din mand i alle retninger. Bruges også til at sigte med, når man skyder.
A: Træk pistol/Affyr. Hold nede for at trække revolveren frem og slip igen for at skyde.

Grafik:
Med Atariens begrænsede evner i mente, så er grafikken meget god. Det er ikke svært at se hvad de forskellige sprites skal forestille, og især mændende er nærmest komiske at se på.

Lyd:
Der er ingen baggrundsmusik i spillet. Der er lydeffekter når man går, skyder og bliver ramt. Endnu engang er der tale om klassiske syntetiske lyde.

Karakter: 2/5
Efter at have anmeldt et par fremragende spil, er vi tilbage i det mere ordinære. Der er en single-player del med i dette spil, men den er ikke meget værd. Der er der point for rent faktisk at have inkluderet den mulighed.
Outlaw er altså primært et spil for to spillere. Jeg havde ikke en at spille med under afprøvningen, men jeg forestiller mig ikke, at der er mere end et par minutters underholdning, hvis man rent faktisk finder en at spille med. Der er ikke meget plads at bevæge sig rundt på i spillet, og derfor vil man praktisk talt blive to stationære mål, der skyder på hinanden. Spillet har sikkert været meget godt for sin tid, men til forskel fra andre spil tilgængelige i Game Room, så holder gameplayet i Outlaw ikke specielt meget i dag. Det er ikke et elendigt spil, men jeg vil heller ikke kalde det et godt spil.

Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her