pstudio's blog
08-04-2010 - 01:01

Game Room - Road Fighter

Titel: Road Fighter
Udgiver: Konami
Årstal: 1984
Platform: Arkade


Om spillet:
Road Fighter er umiddelbart det eneste ræserspil tilgængelig i Game Room. Til gengæld er det også et klassisk arkade ræserspil.
Du drøner afsted på en stærkt trafikeret vej. De fleste biler er bare irriterende søndagsbilister, men 39 af dem er faktisk dine direkte modstandere. Over 6 baner skal du nå at overhale alle dine modstandere, og det er absolut ikke nemt.
Road Fighter kører i et højt tempo, og det handler om at holde tungen lige i munden, når du med 400 km/t prøver at klemme dig ind imellem 2 biler på en smal vej, hvor der virkelig kun er plads til en bil. Rammer du en bil begynder du at spinne rundt. Så handler det om at få rettet op på bile inde man rammer ud i rabatten. Sker det eksploderer bilen nemlig.

Når du starter første bane, starter du med at se alle dine modstandere. Dem ser du dog kun et kort øjeblik, for så snart ræset er sat i gang, flyver de væk fra dig, som en gepard oppe imod en snegl. Der er 2 knapper til at accelerere bilen. Lavt gear og højt gear. Du starter med det lave gear, og kan først bruge det høje, når du er kommet op i fart. Når du er kommet op i fart, handler det om at komme i mål inden du løber tør for benzin/tid.
Undervejs i hver bane vil der være 4 specielle biler, som du kan køre ind i for at få ekstra benzin. Skulle det lykkes dig, at samle de 4 biler uden at køre galt imellem dem, får du en ekstra stor pointbonus.

Road Fighter er som skrevet ikke nemt. Spillet foregår i et højt tempo, og det kræver sin mand, hvis man ikke skal køre galt. Rammer man en bil og begynder at spinne rundt, har man chancen for at rette bilen op igen, men det koster tid. Og tid har du ikke meget af. Du kan nok ikke tåle at køre galt mere end et par gange i hver bane, og det er en stor opgave.
Klarer man dog at køre længere stykker uden at køre galt (Time Warp hjælper her), vil man opleve at blive belønnet med ekstra mange bonuspoint, der f.eks. repræsenteres ved, at et fly flyver over dig.Kontrol:
Venstre analog/D-pad: Styr bilen til højre/venstre.
A: Lavt gear. Bruges til at få bilen i gang eller til at sæne tempoet.
B: Højt gear. Bruges når bilen er i gang, og der bare skal drønes derud af.

Grafik:
Konami formår at give en fremragende grafisk oplevelse. Bilerne er overraskende detaljeret, og har sammetidig en umodståelig charme. Omgivelserne for ræset er også dejlig varierende. En skam man ikke rigtig har tid til at lægge mærke til dem.

Lyd:
Der er ikke noget soundtrack i dette spil. Blot en brummen der skal repræsenterer motorens lyd. Jeg kan forestille mig, at vise personer måske ville finde den lidt irriterende i længden. Ellers er der nogle gode lydeffekter, og nogle små jingles når spillet starter, og når man har klaret en bane.

Karakter: 4/5
Jeg er stærk i tivl, om jeg skal give dette spil topkarakter. Det er et glimrende ræserspil, og absolut et af de sjovere spil tilgængelig i Game Room. Når det samtidig er det eneste ræserspil tilgængeligt indtil videre, så er det et must buy IMO.
Alligevel vælger jeg at nøjes med at give spillet 4 i karakter. Når spillet er udfordrende som det er (hvilket jo er en god ting), kan man godt blive irriteret, når det f.eks. er umuligt at komme ud af et spin, fordi biler bliver ved med at køre ind i dig bagfra. Jeg er også negativt stemt over for, at det virker til, at bonuspoint repræsenteret som fly og lignende kommer rent tilfældigt. Hvis man vil sætte highscore er det ikke særlig fedt.
Spillet er dog absolut værd at spille, og med lidt træning er der mange timers god underholdning.

Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her