PhantomRay's blog
18-01-2008 - 22:20

Yahtzee tager ud i junglen


Yahtzee er et geni! denne gang er han taget på (skou)tur i Crysis!


06-01-2008 - 20:34

Next-Gen?

 

Først og fremmest: Velkommen til 2008 og velkommen til min blog!


Ved starten af 2008 kan vi allerede se tilbage på et fantastisk år 2007 for spilindustiren med flere AAA udgivelser end vi kunne ønske os og så inde for et enkelt år, ja nogen vil nok sige det sidste kvartal af 2007 var det bedste af det bedste.

Men dette indlæg i denne blog handler egentlig ikke så meget om titler og råben og skrigen om hvad der var bedst i 2007.

Det er nu faktisk et spørgsmål undertegnede har spekuleret over i et længere stykke tid:

Hvornår er det Next-Gen og hvornår er det ikke Next-Gen?

Kigger man nemlig udover det store internet vil man stadig kunne læse linie op og linie ned om ”Next-gen konsollernes kamp” og ”Next-gen titlerne slår alle bla. Bla. Bla.”

Hvor om alting er: Hvornår stopper vi med at omtale XBOX360, PS3 og WII som ”Next-Gen” konsoler?

Jovist, både PS3 og XBOX360 har utrolig hardware derstadig levere utrolig flotte titler til markedet, mens WII'en har satset på Gamplayet. Men HVORFOR kalder vi STADIG ALLE 3 konsoler for ”Next-Gen”?

XBOX360 har været ude i over 2 år, mens PS3 og WII har rundet de 1 år (Hvertfald i Japan for PS3's vedkommen).
Hvor lang tid skal konsollerne være på markedet før vi kan spare os for at sige de 2 ord og bare kalde dem ”Konsollerne”?

Skal vi vente helt til Sony Playstation 4, Nintendo og Microsoft XBOX bliver annonceret og dermed bliver de ”virkelige next-gen” konsoller?

Eller er det bare for at imponere folk og få deres små grå til at tænke ”Must-buy”? Måske, men undertegnede arbejder ikke i markedtings afdelingen for nogen af de store firmaer, så det må være i det uvise.

Og hvad med de nye titler der strømmer ud på markedet?

Sandt nok, GTAIV bliver ”The next-gen of GTA” og det bliver alle andre sequels jo også til deres respektive franchises.

Undertegnede nød virkelig Assassin's Creed fra franske Ubisoft's Montreal Studios. Her var der tale om en ny franchise, der prøvede at gøre tingende lidt mere anderledels end andre titler.

Jovist, det havde ”Sandbox” elementet og ”gør hvad du vil og hvornår du vil” scenariet, samtidig med en flot og velfortalt historie.

Men i sidste ende kunne det bliver ensformigt (undertegende har på de sidste prøvet at slagte flere folke mængder og smale deres livløse kroppe på et sted, hvilket gav et ”empty-GTA-Feel”, fordi spillet ikke havde nok kraft til at både og skulle havde alle de high-res. Kroppe liggende på jorden og samtidig havde 140 AI's kørende på samme tid)

Men AC prøvede at blande noget Hitman, GTA, Prince Of Persia, noget 3. korstog historie, sammen og resultat var en god oplevelse, der var anderledels end de andre titler som undertegnede havde fornøjelse af i 2007.

Er AC så en ”Next-Gen” titel, for den har jo sådan set blot taget lidt erfaringer fra tidliger titler og fundet den rette balance mellem alle de varianter den kunne finde, dernæst tilsat nogen af sine egne ideer og veje at følge?


Hvorom alting er mine herre (og de damer der nu er herinde på www.xboxlife.dk) er at undertegnede mener at vi burde ligge ”next-gen” sætnignen på hylden til MS, Sony og Nintendo kommer op med deres næste hardware bæster, som vores lommer ikke kan betale og vi derfor må tage 27 flere jobs for at kunn anskaffe os.

Det samme gælder sådan set også priserne på titlerne.... 60$ i USA? Come on....

 

(AC blev ikke nævnt som eksemple grundet undertegnets ueninghed med Hr. morten Skou's bedømmelse af AC. Hr. Skou har sin fulde ret til sine udtagelser, men hvis han giver AC 2 samme bedømmelse, så kan undertegnede ikke give nogen garenti for at Hr. Morten Skou kan sove trygt, da begge bor i samme by og Roskilde har mange gode tage for en person som Altair!)

Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her