PepperDude's blog
31-05-2008 - 16:34

Battlefield: B company - Mit syn på det *spoiler*

Hej, XboxLife medlemmer. (og andre)

Eftersom jeg har været en af de heldige, der måtte være med til at teste det nye Battlefield, endnu engang (spillede også denne lukkede beta), så må det vil være på sin plads, at jeg kommer med mit synspunkt på spillet. Jeg vil starte ud med singleplayer delen.

Singleplayer *** SPOILER, SPOILER, SPOILER ***

Vi ankommer med helikopter, fordi hovedpersonen (Preston), er blevet sendt i krig. Bad company er nemlig en gruppe bestående af folk der har lavet kriminalitet, eller andre regloverskridende ting, så istedet for at bliver smidt i fængsel bliver Preston sendt afsted, så han kan tilbage i krigen.

Straks efter en lille cutscene bliver du smidt ind i spillet, hvor man på meget kort tid lige lære styringen. Det skal dog siges, synes jeg selv at sensibilitien er meget høj, for man kan knap se noget når man drejer til siderne. Anyways, du får lidt tid til at lære styringen, og så skal du ellers køre de tre med companionger afsted, mod en lille by, hvor de skal sørge for at de andre vogne kan komme igennem, uden at blive skudt til makrelsalat. Der er også lagt sjov ind over spillet, for mens man kører afsted mod den lille landsby, sidder ens kammerater, og snakker om dating. Men man køre finder man også straks ud af, at det er en meget nem styring at komme igang med.

Men efter lidt kørsel, er du allerede under angreb, og du bliver nødt til at stige ud af lastvogen, for at skyde dine fjender. Du fortsætter så ind i den lille landsby, hvor du straks bliver mødt af flere fjende. Og det er tidspunkter som dette, der er gyldne i Battlefield. Fordi mens du sniger dig rundt i husene for at komme nærmere dine fjender, bliver murene omkring dig, sprængt til atomer, og straks er du ikke i skjul længere, og skal hurtigts muligt flygte, uden at bliver skudt. Mens man så står i landsbyen, og dræber de fjender der kommer, mødes man igen med noget af det sjovt der er lagt ind over spillet, for mens du står med dine kammerater, og tømmer magasin efter magasin imod dine fjender, bliver der spillet west-on/country musik i radioen i lastvognen bag dig.

Bedst som du har dræbt alle, og dine kammerater kaan forbi passere med deres køretøjer, bliver du angrebet igen, ovenfra, og så er der kamp igen. Så man flygter hurtigts muligt i en lille fiks kampvogn med ens kammerater. Trumler ind over fjendernes teritorium, mens der falder missiler ned oppefra, og mens du bliver beskudt af fjenden. Nu gælder det så om at få smadret to radare af en art, så det er muligt for dine kammerater, at lave et airstrike. Og her mødes vi endnu engang med en godt øjeblik. For mens du smadre radarene, så fader der træer ned om ørene på dig, og vagttårnet bag dig bliver sprængt i stykker, og man kan høre fjender bliver mejet ned. What a moment!

Endelig!. radarene er smadrede, og luftangrebet rykker ind, og smadre fjenderne, og faren er ovre. Men bedst som de skal til at melde tilbage, opdager de at SweetWater er væk (en af dine kammerater), men han kalder så, og hvis at han har fundet en russisk mercenary (lejesoldat). Og så vidt jeg ved, høre de ikke med fjendere, ret mig hvis jeg er forkert på den. Og da de kigger i hans lomme, finder de en plade guld, og den vil de alle sammen jo gerne have fingere i, for de er jo alle sammen soldater/lovovertrædere, og ville have fingrene i det. Men Seargenten, tager guldet fram dem, og siger det tilhøre hæren.

Så indtil videre, synes jeg det lyder som et lovende spil, der er meget action, og gang i den. Men vi må jo bare vente og se, hvad fremtiden bringer.

Multiplayer

Multiplayer, hvad er der at sige? Jeg synes værdifald det er gennemført. Der er fem classes som man kan spille med, og jeg synes virkelig de er blevet balanceret rigtig godt. For selvom du har en bazooka, og en shotgun (Demolition man), ville man jo mene at man kan klare det meste, men så snart du kommer ud på åben område kan du ikke nakke folk med machine guns langt væk, for du har kun bazooka og shotgun. Og det samme hvis du er sniper, med pistol, kan du ikke køre så meget hvis du møder en med machine gun, mens du løber rundt inde i husene?

Gamemoden som man spiller i multiplayer demoen, og ligeledes den beta der var en gang, er gold rush. Som attacker, gælder det om at storme defendernes base, og smadre to kister, med guld i, enten ved at skyde dem (tager lang tid), eller ved at lægge noget sprængstof. Når man har sprængt de to kister, rykker man videre til den næste base, hvor der ligeledes er to kister der skal ødelægges. Når man har ødelagt alle fire baser, har man som attacker vundet.
Defenders skal derimod, som navnet siger, defende (beskytte), deres kister/baser mod fjender. Deres måde for at vinde, er ved skyde fjenden, indtil deres "reinforcements" bar ryger i bund, men hvis/når attacker får ødelagt en base, ved at smadre de to kister, bliver reinforcements baren, fyldt op igen, ikke helt op, men den bliver fyldt et godt stykke op, så det er med at beskytte ordenligt.

Køretøjerne, det vil sige: båd, biler (jeeps, der er tre forskellige størrelser), og helikopter, er meget nemme at bestyre, styringen er meget normal, bortset fra at man speeder på LT, og bakker på RB, eller speeder på A, og bakker på X. Mange er jo vandt til at speede på RT, og bakke på RB, men man vænner sig hurtigt til styringen (synes jeg da). Køretøjerne, er også rigtig godt afbalanceret. For selvom man køre rundt i en stor tank, eller en jeep f.eks. så har du stadig stor mulighed for at blive sprængt til atomer, for du kan bliver sprængt i luften af miner, bombe, og missiler fra luften, så det er også rigitg godt lavet.

Skriver videre imorgen.
Følg Xboxlife her