palnatoke's blog
27-07-2010 - 21:46

Percy Jackson and the OlympiansHejsa venner :)
Velkommen til dette reboot af min blog.

Jeg har oprettet en ny kategori, som kommer til at handle om bøger. eller nærmere mini anmeldelser af de bøger jeg en gang imellem får læst :)

Igennem de sidste måneders tid, har jeg læst et par bøger. den første serie jeg vil anmelde er Percy Jackson and the OlympiansPercy Jackson er en dreng, som lider af ADHD og ordblindhed.
Ud over det er han ligesom alle andre drenge. bortset selvfølgelig lige fra det faktum at hans far er Poseidon. Havets gud.

Percy har meget svært ved at føre et normalt liv, han har aldrig været på den samme skole i mere end et år, da der altid går et eller andet galt for ham.

Nu går Percy i 5. klasse, men selvfølgelig går der noget galt. men en skole udflugt lykkedes det Percy at få sin matematik lærer til at gå op i røg, og på ganske kort tid ender Percy med at måtte flygte med et frygteligt monster i hælene, for at ende i "Halvblodslejren" hvor han finde ud af hvem han i virkeligheden er. nå ja, så finder han selvfølgelig også ud af at nogen har stjålet Zeus'es tordenkile, og guderne mener det er Percy der har stjålet den. derfor har han 10 dage til at finde tordenkilen og bringe den tilbage før guderne går i krig med hinanden.

--------------

Personligt syntes jeg Percy Jackson serien er en af de fedeste bogserier jeg nogensinde har læst.
Bogen kan nogle gange virke lige lovlig forudsigelig, men det gør den op for, ved på andre punkter at tage røven fuldstændig på dig.

Det er en serie fyldt med humor, og man udvikler ret hurtigt at forhold til seriens figurer, når man har læst den sidste bog i serien, sidder man tilbage med følelsen af at man bare skal have mere :)

Der er 5 bøger i serien om Percy Jackson, hvoraf det kun er den første der indtil videre er udkommet på dansk.

Percy Jackson and the lightning theif
Percy Jackson and the sea of monsters
Percy Jackson and the titans curse
Percy Jackson and the battle of the Labyrinth
Percy Jackson and the last olympian

Desuden er der en bog der hedder Percy Jackson "The demigod files" som delvist indholder, små historier som passer and mellem "Battle of the Labyrinth" og "the last olympian" desuden er den fyldt med information omkring diverse guder, og andre sjove ting fra Percy Jackson universet.

Desuden er forfatteren Rick Riordan igang med at skrive en ny serie i universet, kaldet "The olympian heroes" hvor den første bog kommer til oktober og kommer til at hedde "The lost hero" (men mere om det når den er udkommet)

Min konklusion er:

Kan du lide Fantasy bøger og er du til humor, spænding, græsk mytologi og oste enchiladas. så er Percy Jackson and the Olympians helt klart en serie der er værd at tage et kig på :)

Personligt syntes jeg det er den fedeste serie jeg nogensinde har læst :)

Næste blog opdatering kommer til at handle om serien "Den store Djævlekrig" af Kenneth Bøgh Andersen. hvis folk har interresse i at jeg fortsætter med disse anmeldelser.

Til jer der har læst bogen, må i meget gerne skrive hvad i syntes om den :)
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.