Nygaard's blog
13-02-2007 - 14:11

Endeligt nyt TV!

Så kom der endelig en afslutning på sagen. Jeg fik mine penge retur uden bøvl fra butikkens side, så nu står der et nyt 32" Samsung LCD i min stue, bestilt fra easyshopping.dk.

http://www.easyshopping.dk/default.asp?mode=andrevare_info&id=3415&menu=Multi&menuid=249&catid=250

Det kostede den nette sum af 6000 kroner, hvilket i mine øjne er ret billigt for et Samsung HD-TV.

Da jeg ved jeg ikke er den eneste der ikke har råd til et TV i den dyrere ende, vil jeg da lige dele mine erfaringer med dette TV, især sammenlignet med det 1000 kroner billigere Mirai 32" der stod i min stue før.

Lad det være sagt med det samme, kontrasten er ikke fantastisk, men den er meget tilsvarende den på mit gamle Mirai, hvilket er absolut tåleligt, prisen taget i betragtning. Samsung opgiver den selv til at være 3000:1 i dynamisk kontrast, hvilket svarer til omkring 1000:1 i normal kontrast.
TV´et har lige som alle andre Samsung fladskærme DNIe, der er med til at forbedre lyssætningen og skarpheden i billedet. Dette giver en mærkbart forbedret billedkvalitet, og er efter min mening med til at hæve dette TV over konkurrenterne.

TV´et har alle de sædvanlige indgange: 2 x scart, 1 x VGA, 1 x HDMI, 1 x komponent, 1 x komposit samt 1 x S-video indgang. Dette er vel mere eller mindre standarden efterhånden, og man savner intet i denne sammenhæng. Det gode ved TV´et sammelignet med mit gamle TV, er at TV´et rent faktisk også er hurtigt til at skifte mellem disse tilslutninger. Dette var et irritationsmoment på Mirai´en, da man skulle sidde og vente et par sekunder hver gang man skiftede mellem de forskellige apparater.

Designet på TV´et er efter min mening rigtigt lækkert til prisen. Overfladen er blanksort finish, og med lakeret sølv i bunden. Det hele er plastic, men samlet i en fornem kvalitet, med en god finish. Dette er med til at give samsungen et langt dyrere og mere ekslusivt look end mange af de billigere "Bilka-TV". Der følger en flot fod med i prisen, og derudover er der selvfølgelig mulighed for at hænge TV´et op, hvis man køber et beslag til et par hundrede.

Selve billedet er suverænt til prisen. Som nævnt tidligere er den sorte farve ikke helt sort, men derudover står billedet skarpt og med gode farver, og der er et hav af indstillingsmuligheder, hvilket også er nødvendigt da standard indstillingerne er helt til rotterne. På HD-fronten ser det selvsagt drøngodt ud, og TV´et fungerer perfekt til Xbox 360. Også DVD gennem scart indgangen efterlader et positivt indtryk med et godt klart billede, hvis man sidder i fornuftig afstand fra TV´et (min. 2,5 meter). Det hvor TV´et virkeligt skinner igennem overfor mit gamle Mirai, er hvad TV-kvaliteten angår med analogt signal. Har TDC kabelTV, deres analoge signal er ikke lige optimalt på alle kanaler, og billedet var meget grynet over hele linien på mit gamle TV. Dette er ikke tilfældet med det nye. Selvfølgelig kan det ikke hamle op med et CRT-TV, men efter min mening står billedet flot og skarpt, når man har prisen i mente. Især DR1, når næsten op på DVD niveu. Dette alene, er efter min mening merprisen på en tusse værd.
Derudover skal Samsung´en også have ros for for et lynhurtigt tekst TV med 1000 siders hukommelse, hvilket medfører at man ikke skal vente ret meget længere end et sekund mellem hvert sideskift. Denne manøvre tog en mindre krig på det gamle TV. 

I feinschmecker afdelingen vil jeg til sidst rose fjernbetjeningen. Den er i sort og gråt plastic, men syntes ikke at den virker lige så billig som så mange andre, og knapperne er behagelige at røre ved, og har et godt layout.

Alt i alt et rigtigt godt TV til prisen, og så absolut 1000 kroner mere værd end de billigere alternativer i 5000 kroners klassen. Det får mine varmeste anbefalinger.

Karakter: 4,5 ud af 5

Billede af TV
PS: Skulle jeg have sprunget noget over, er i velkommen til at spørge:)

/Nygaard

Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her