neonxaos's blog
07-12-2009 - 16:50

Vindermentalitet

Overspringshandling #1, der får mig til at skulle blive længere på arbejdet - BLAG!

Anyway, ShredNinja og jeg er efterhånden blevet gode nok til Tekken 6 til at vi modtager det ultimative succeskriterie i fightingspil: hatemails/ekstrem trash talking. Det mest anvendte af de umanerligt dårligt opstillede argumenter er:

"Selvfølgelig vinder du, når jeg ikke får lov til at rejse mig op!"

Så er det nu, jeg må tage mig til hovedet. Gentleman-regler i fightingspil? Ingen højdere eller tyr i FIFA? Ingen farlige overhalinger i Mario Kart? Jeg kan simpelthen ikke fatte, at folk går online, og efter tre kampe får en hjerneblødning og med mere eller mindre ubehjælpelige ord skriver "du er et svin, fordi jeg ikke har øvet mig". Undskyldningerne er simpelthen utallige. De mest brugte er:

"Du vinder, fordi du bare spammer X med figur Y"

- ja, og du taber, fordi du ikke kan forsvare dig mod det SAMME MOVE OM OG OM IGEN.

"Du vinder pga. lag"

- laggen er ens for os begge - det er ikke optimalt, men vores chancer er stadig på lige fod

"Du vinder med feje tricks"

- der er ingen feje tricks i fightingspil, kun et moveset, der kan udnyttes i mere eller mindre optimal grad (undtagen i Mortal Kombat, hvor alt er broken og megafejt! ;) )

"Hvis jeg bare havde gjort X, så havde du været færdig"

- ja, men det gjorde du ikke, lille ven.

"Jeg dræber dig!"

- det tror jeg på - i øvrigt er dødstrusler en smuk måde at få nye venner på.

VF-specifikt: "Du vinder med low punch"

- ja, det gør jeg - pinligt for dig, ikke?

DOA-specifikt: "Du vinder, fordi jeg ikke kan blokere"

- ja, du har så ikke forstået det mest grundlæggende element i spillet, professor.

SFII-specifikt: "Jeg kan ikke blokere dine flyvespark, du snyder"

- det hedder et crossup, og det har det snart gjort i 20 år.

SFIV-specifikt: "Du vandt bare ved at spamme en Ultra"

- nej, jeg ventede til du ikke havde en chance for at blokere den.

Og min absolutte yndlingsreplik, som jeg har fået SÅ mange gange: "Du er bare en taber/nørd/ildelugtende abe/bøsse/nar/enspænder/autist/socialist(!)/freak/osv., og dit liv er garanteret vildt kedeligt og meningsløst"

- her kan jeg altid kun svare "...", mens jeg i stilhed glæder mig over min ganske succesrige liv, min egen lejlighed og min søde kæreste.

Hvad er pointen i at sende folk den slags gøgl? Jeg forstår godt almindelig trash talking under kampe - det kan være ganske sjovt og fornøjeligt. Men hvis man nedlader sig til, med oprigtig arrighed i stemmen, at fortælle mig præcis hvorfor jeg burde have tabt, hvor dårlig min personlige hygiejne er samt hvordan min mor skal forulempes, ja, hvem er så den ekstra store taber? Står de også på fodboldbanen i den lokale klub hver søndag og siger, at modstanderholdet stinker for vildt, fordi de "har øvet sig i at score mål"?

Problemet bunder i, at jeg ikke spiller fightingspil som de fleste andre, med tilfældig buttonmashing efter et par bajere i weekenden (for nu at generalisere på det groveste). Jeg tager det seriøst. Jeg vil vinde, og jeg vil helst vinde overlegent, hvis jeg kan. Glæden ligger i at udnytte de forskellige figurer og moves på en måde, der overrumpler modstanderen, og det er meget udfordrende (jeg har hverken tid eller talent til at mestre det, men processen morer mig). Tekken 6 har tilfældigvis et system, der gør det muligt at trampe på folk, der ligger ned - men det er jo muligt for begge spillere. Hvis jeg nu var en steroidepumpet satan, der rendte rundt og trampede på små, splejsede teenagere i byen i weekenden, så havde vi et problem. Men når et spil er designet til at give begge spillere lige muligheder, og ingen af disse muligheder er så ubalancerede, at der bør komme en patch til at rette dem, så kan jeg slet ikke se problemet i at gøre alt, hvad der står i min magt for at holde folk nede på jorden efter et knockdown.

Så ja, jeg vinder ofte fordi modstanderen ikke kan rejse sig op. Men unfair, det er det på ingen måde. Alle er velkomne til at gøre det samme mod mig, hvis de kan. :)

Post gerne nogle gode replikker, I har fået i fightingspil (men undlad tossernes gamertags - jeg er ikke interesseret i at hænge nogen ud). Folk kan være så kreative!
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Xboxlife Blog
Følg Xboxlife her