Muqqe's blog
08-01-2008 - 23:46

Forza 2 - Tampered Profile


Indtil i torsdags i sidste uge, havde jeg ikke været videre berørt af den seneste tids problemer på Xbox LIVE. Noget mærkbart var min hastighed, der var langsommere end normalt, når jeg hentede noget fra Marketplace. Til tider røg min forbindelse også, men efter et par minutters venten, kunne jeg igen logge mig på. Da jeg ikke spiller særligt mange multiplayer spil, føltes det ikke som den store chikane.

Jeg bemærkede alligevel nogle få komplikationer, når jeg benyttede Auction House i Forza Motorsport 2. Hvis jeg søgte efter nogle bestemte biler, kom der somme tider slet ingen resultat ud af det, men hvis jeg søgte igen minuttet efter, var der pludselig snesevis af resultater. Når jeg havde fundet mig et godt tilbud, var overførslen (eller transaktionen om du vil) i de fleste tilfælde meget langsommelig. Det samme gjorde sig også gældende, når jeg havde solgt en bil og bagefter ville modtage pengene for den. Jeg oplevede det to gange i sidste uge, hvor jeg blev nødt til at genstarte konsollen, simpelthen fordi den frøs mens overførslen stod på.

Efter den anden gang blev det tilsyneladende udslagsgivende for min Forza profil. Jeg startede spillet op igen, men da jeg denne gang forsøgte at modtage pengene fra den solgte bil, kom denne besked frem:

Warning

Oven på denne melding var min færden i Auction House meget indskrænket. Det eneste jeg egentlig kunne var at søge efter biler. Jeg kunne hverken købe eller sælge biler og dem jeg i forvejen havde købt eller solgt, kunne jeg ikke få udleveret eller modtage pengene derfra. Funktionen med at forære biler væk virkede heller ikke. Jeg blev meget nervøs i første omgang. Selv om jeg var overbevist om, at jeg ikke havde benyttet mig af snyd i spillet, sad jeg alligevel med min tvivl. Jeg havde på et tidspunkt læst om nogle, der havde fundet ud af, hvordan en enkelt bil kunne duplikeres, for så at afsætte kopierne på Auction House og derved score en betydelig indtægt.

Lige inden min profil blev begrænset, havde jeg netop koncentreret mig om at sælge en bestemt type bil. For at få bedre afkast, købte jeg nogle biler andre havde til salg, men som kostede mindre end mine egne, så mine derfor ville fremstå som de "billigste". Man er jo ikke jyde for ingenting. Jeg mente ikke, at der kunne være noget snyd i at lave en god handel, men det kunne jo sagtens tænkes, at folkene bag Forza var af en anden mening.

Naturligvis var jeg ikke interesseret i at slette min profil, da der lå mange timer bag den. Jeg lagde derfor vejen forbi Forza's hjemmeside og håbede på at få en afklaring på sagen. Jeg fik hurtigt det indtryk, at udviklerne fra Turn 10 ville snyderiet til livs, så åbenbart var der inkluderet noget i den seneste Forza patch, der gjorde at spillet automatisk blokerede ens profil, hvis der var mistanke om snyd. Efter jeg havde læst i deres FAQ, studeret den seneste "Pitpass Report", samt søgt i forummet, konstanterede jeg til min store lettelse, at jeg ikke havde udført noget, der kunne minde om snyd. Dem, der havde kopieret deres biler, skulle eftersigende have brugt en fidus med nogle memory units til Xbox'en lavet af tredje parts udviklere, hvilket er noget jeg aldrig har ejet. Jeg så ganske flygtigt i "Tampered Profile" tråden, at man muligvis kunne genoprette sin profil ved at udføre "Clear Cache" på harddisken og derefter hente den seneste Forza patch igen, men det førte mig desværre ikke videre. Der stod også noget med at man skulle skaffe sig af med de biler erhvervet fra Auction House, der måske måtte være duplikationer. Problemet var bare, at de biler jeg lige forinden havde købt, ikke var tilgængelige for mig, da jeg ikke havde fuldført auktionerne endnu. De stod stadig under igangværende auktioner, og jeg manglede bare at modtage dem, men ellers havde jeg da gladeligt solgt dem i spillet til sølle 100 Cr.

Udover at slette min profil og starte på en ny Forza karriere, fandtes der desværre ikke nogen umiddelbar løsning på problemet. Hvis man havde samvittigheden i behold, var det eneste råd at tage kontakte til Turn 10 på denne e-mail: forzafb@microsoft.com og oplyse sit Gamertag og det Windows LiveID PUID som er tilknyttet Gamertag'et. Ved hjælp af dette link, fandt jeg mig frem til det, da det står nederst på siden ud for "Unique ID".

Jeg gjorde som nævnt og sendte dem en mail torsdag aften og natten til tirsdag modtog jeg så en bekræftelse på min efterspørgsel:

------------------------------------------------------------------------------------------------

8. jan. 2008

Hi Forza fan,

If you have received this email, it means that we are currently looking into your tampered profile situation on our server and attempting to fix the situation. I apologize for the delay in the response and the addressing of the issue, but as you may or may not know, our entire studio was closed for holiday and new year break.

The good news is that we have recently brought a tool online to clear your profile on our server, which should effectively get rid of the “tampered profile” pop-up message. I will be using this tool with the info that you’ve already sent me to “reset” your profiles on our auction house server. The bad news is, we’ve had isolated cases where this fix was not enough and that a user’s profile was found to be corrupt – in which case, the only way to continue playing the game is to start a new profile. IF the fix does not work for you, please let me know and Turn 10 would be willing to gift you 5 million in-game credits to help you get started again with a new profile. I know it doesn’t make up for the loss of your previous game, but it’s the only way we can help you if this fix does not work for your profile.

To help you with your problem, I need your Gamertag and Windows LiveID PUID. Some of you have already sent in this information – and if you have, please ignore this part.

The easiest way to find out your PUID is for you to go to this URL (https://account.live.com/editprof.aspx?mkt=en-us) and scroll all the way down the page. There will be a value named “Unique ID” positioned just above the Save/Cancel buttons. To log in, you needs the exact same Windows LiveID that is linked to your Gamertag. Please email me the value named “Unique ID” positioned just above the Save/Cancel buttons on the page, and don't forget to include your Gamertag in your email.

After I reset your profile this evening and tomorrow, I will email you again confirming that it’s been done. At that point, please check that you are now unblocked from the auction house and let me know.

Thanks for your patience, and for your continued support of Forza Motorsport.

Che Chou
Community Manager
http://forzamotorsport.net

Microsoft Game Studios

------------------------------------------------------------------------------------------------

Efterfølgende har jeg tygget mig igennem hele tråden med "Tampered Profiles" fra forummet på Forza's hjemmeside. I takt med at nye Xbox LIVE medlemmer kom til i julen og bombarderede tjenesten tilbage til stenalderen, lå Forza selvfølgelig heller ikke urørt hen og pga. presset kunne det åbenbart fremprovokere problemerne lettere og forekomsten af dem blev hyppigere. Til stor ærgrelse for den lille gruppe af folk, der efterhånden har haft problemet i nogle måneder, er det altså først nu, der er en chance for at få det løst.

Jeg fandt også et tip, der kunne øge chancerne for at dette ikke skulle ske igen. Når man skal til at afslutte sit Forza spil (enten slukke for Xbox'en eller "Quit to dashboard") anbefales det, at man går helt tilbage til startskærmen (der hvor der står: "Press (A) to start") og lige venter i et par sekunder med at udføre den pågældende handling.

Endvidere bekræftede en moderator, at man ikke kunne modtage advarselsbeskeden, hvis man havde været så uheldig og købe en duplikation af en bil, men at den derimod forekom, når man havde duplikeret en bil.

Jeg regner snart med at være tilbage på Auction House igen. Jeg hiver altid Forza frem, når jeg er kørt død i mine andre spil. Sjældent har der været et spil, der har fået mig til at komme tilbage igen og igen. Der er altid lige nogle biler, der skal tjekkes ud på Auction House og hvis det ikke er nok, kan jeg altid give mig i kast med at dekorere nogle nye øser. Jeg har været yderst tilfreds med behandlingen Turn 10 har udvist mig, men situationen havde nok været en anden, hvis jeg var blandt de få, der har ventet i flere måneder på et svar.

Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her