Mogwai's blog
18-01-2013 - 21:52

The Strike of a Dota Noob

Januar er som regel en kedelig måned for nye spil. Selv plejer jeg at bruge måneden på at få gennemført og høstet achievements i den bunke spil som er akkumuleret over efteråret og julen. Dog synes jeg ikke helt at interesseren har været der på det sidste, så mit gamerhjerte fik mig til at kigge lidt rundt på spilmarkedet for hvad der ellers kunne være at interessante bud. Måske havde man overset en eller anden titel? I mit tilfælde var svaret OH YEAH.

 DOTA 2


Jeg har aldrig været den store fan af RTS spil. Warcraft, Starcraft og Age of Empires er meget godt, men jeg har aldrig kunne holde interessen i mere end en times tid før min hånd landede hårdt og brutalt på EXIT-knappen. Af uransaglige årsager fik jeg dog øje på spillet Dota 2 som Valve i øjeblikket kører open beta på. Beta kan man næsten ikke kalde det, da spillet er langt mere poleret og patchet end 99 % af de spil der kommer på markedet i dag. Dota 2 er en port af det populære Defence of the Ancients mod til Warcraft 3, hvor to hold (5v5) kæmper imod hinanden for ultimativt at ødelægge det modsatte holds ancient. Denne ancient er lejrens hjerte og er beskyttet af tårne og NPCer.


RPG elementerne i Dota 2 bygger på at hver spiller styrer sin egen hero, en figur som har et sæt evner som er baseret den typiske melee, ranged og magic tamtam. Meget typisk RPG tænker man, men der er altså i skrivende stund 96 unikke heroes. Jeg er helt tosset med grafiske udtryk i spillet. Detaljeret og farvestrålende, uden at blive barnligt. Jeg har spillet omkring 20 kampe pt. og har haft mest succes (ja, det er et meget relativt begreb i Dota) med Omniknight og Phantom Assassin. Omniknight er perfekt til support da han kan holde sine team mates i live med diverse spells. Phantom Assassin på anden side, er en effektiv dræbermaskine som kan zappe sig tæt ind på ens fjender, hvilket nemt giver en del kills på tavlen. Derudover kan man købe en masse forskellige items som kan booste stats eller for eksempelvis teleportere dig rundt på kortet. Der er så mange kombinationer at man bliver helt rundtosset.

 


Omniknight (Melee Support) og Phantom Assassin (Melee Carry).

Dota 2 er en MOBA som blander RTS og RPG elementer ved, at man dræber ”creeps” der er NPC figurer som spawner i hver holds base og derefter stormer mod fjenden. Disse creeps kan give ens figur experience og guld, som man naturligvis er et krav hvis man vil dele øretæver ud. Der er en masse mekanikker man kan benytte sig af, for at sikre sig mest guld og samtidig gøre livet surt for sine modstandere. Pt. har jeg brugt 20 timer på spillet, hvilket for Dota er ekstremt lidt. På godt gammel dansk er jeg stadig en regulær noob. Jeg har spillet med nogle få heroes som jeg kender rimelig godt, men jeg stadig fuldstændig blank når det kommer til gode strategier og optimale team setups.


Spillet får mig til at tænke på Dark Souls. Dota 2 har nemlig en indlæringskurve som var det Alpe d’Huez og tutorials, ja dem er der ingen af endnu. Inden jeg gik i gang med min første public match tjekkede jeg et par beginner guides og tog mig nogle bot matches for at få en føling på spillet. Tilfældigvis havde jeg hørt at der er en tendens med at Dota 2 spillere snakker mindre pænt til dig, hvis du er gået i gang med spillet uden at fatte en brik af hvad du laver. Jeg oplevede heldigvis intet af dette, så forberedelsen må have betalt sig.


Nå, men det var altså en Dota begynders bekendelser. Jeg kan nemt fornemme den dybde der ligger i spillet. Hvis man investerer sin tid i at lære spillet, så bliver man så sandelig også belønnet. Kampene er faktisk sjove uanset om man vinder eller taber. Jeg kan klart anbefale folk at give spillet et forsøg. Jeg har desværre ikke modtaget nogen beta keys endnu, men de er ret nemme at få fingre i. På Steams Dota forum er der masser af folk som deler keys ud, så slå bare et smut derom.


Nu er det jo Xboxens danske højborg jeg har skrevet til, men måske er der nogen af jer som også spiller det?!

Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her