Mogwai's blog
28-01-2011 - 20:13

Bayo-FREAKING-nettaOh. My. God... Bayonetta. Det spil er for sindsygt. Punktum.

Jeg fik mig byttet til dette spil for bare et par dage siden, og allerede i eftermiddags rullede credits over skærmen. Spillets historie, forholdet mellem heksene Umbra Witches og englene Lumen Sages, er en fortælling på speed hvor alt er kan ske, og sker. But who cares? Historien ligger faktisk kun til grund for at spillets diverse scener hvori man på flotteste vis, slagter sig igennem alskens engle og mystiske vanskabninger. Handlingen i spillet er ret underordnet, for det er netop kampsystemet der gør hver scene, til et unikt blodbad ved hjælp af Bayonettas ekstraordinære evner. Jeg har aldrig spillet Devil May Cry (hvoraf kampsystemet skulle være affødt) men det virker bare pitch perfect, og der er et utal af combo moves man kan udføre, vel at mærke uden at det bliver for kompliceret. Som et plus oveni hatten så er de fleste af Bayonettas combo moves virkelig flot lavet. Eye candy aplenty!

Men tilbage til udgangspunktet. Det der gør Bayonetta så sindsygt imponerende er, at det er så tilgængeligt på alle måder. Fem sværhedsgrader, retfærdige checkpoints samt et utal af items og moves man kan samle og købe for at gøre livet lettere. Ja, man kan sågar genspille forrige kapitler i spillet for valuta, så man kan købe miksturer, hvis der eventuelt er en boss man ikke kan klare. Man kan endda mikse en drik hvorved man bliver udødelig. Spillet kan kun startes på én sværhedsgraden Normal (Easy og Very Easy ekskluderet da de styrer comboerne automatisk) og på intet tidspunkt var jeg provokeret til at kaste controlleren gennem stuen. Jeg er generelt ret tolerant, men mit liv er simpelthen for kort til forældet spildesign. Heldigvis er Bayonetta helt med på noderne.

Selvom historien man bliver præsenteret for kan virke ret rodet, så er den til gengæld fortalt med charme og humor gennem eksplosive cutscenes og flimrende "halvlevende" filmnegativ-sekvenser. Og jeg kan fortælle jer, boss kampene er episke. Især den sidste kamp er helt fænomenal trippy og flot udført. Selv credits sektionen er imponerende.

Bayonetta udkom i starten af 2010 på samme tid som Darksiders og Dante's Inferno, og jeg gætter på at spillets japanske ydre har skræmt en del spillere væk, inklusiv undertegnede. Dog efter at have haft alle tre spil i konsollen, så synes jeg faktisk ikke at Bayonetta er særlig sammenlignelig med dets "konkurrenter". Bayonetta er meget mere fokuseret på kamp og platform elementerne er minimale. Kampsystemet er slet ikke kluntet på samme måde som det man oplever i eksempelvis Darksiders.

Jeg håber dette skriveri har kunne vække lysten for flere spillere til at give Bayonetta et forsøg. Ifølge Xboxlifes statistik, har kun 92 personer haft det i deres konsoller (MW2 tæller 2500 spillere og Black Ops 1500). Bayonetta er opfindsomt og pinligt velpoleret. Hvis bare flere spil var som dette!
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her