Mike JezZ's blog
08-11-2012 - 13:14

The neXtbox

Det er efterhånden ikke ved at være nogen hemmelighed, at både Microsoft og Sony arbejder på de næste konsoller. Det ses også tydeligt, selv når spil som Halo 4 flyver med 60 billeder i sekundet over skærmen, at selvom det er utrolig flot af de nuværende konsoller at kunne præstere dette, at der stadig er lang vej fra mastodont konkurrenten PC’en.

Priserne på konsollerne lige nu, tyder også på at vi er ved at være ved vejs ende for denne generation. Hvis man ikke er for krævende med harddisk pladsen på en Xbox 360, kan man anskaffe en 5 gb version for under sølle tusind kroner. Selvom man skulle tro, at flere mennesker ikke ville blive fristet så sent i en generation, må jeg indrømme at jeg selv for under en uge siden fik erhvervet mig en Xbox 360 Slim 250 GB for under en uge siden. Jeg kunne ikke modstå Halo 4, Forza, og at få afsluttet Gears of War trilogien.

Dog kan det også undre, at Microsoft har valgt at skyde så mange store eksklusive titler af så tæt på en ny lancering af en konsol. Halo 4 udkom i tirsdags, Forza Horizon for et par uger siden, og de har annonceret Gears of War: Judgment til marts 2013. Jeg kan sagtens forestille mig, at det er for at få lokket de sidste konsoller, som står ude i butikkerne, ud til kunderne. Men samtidigt kunne det også blive et brag af en launch aldrig set før, hvis de havde udgivet disse 3 store titler til launchen af den næste Xbox. Jeg synes personligt det er synd, for jeg har svært ved at forestille mig, at spille Halo 4, GoW: Judgment eller ForZa Horizon hvis den nye Xbox står under mit fjernsyn til december 2013. Hvilket gør at hverken Halo 4 eller de andre titler får særlig lang levetid, hvilket de havde fået ved lanceringen af det næste kryds.

Jeg håber personligt at grafikken kommer så tæt på PC’en som vi kender den nu. Selvom PCen selvfølgeligt vil løbe hurtigere bagefter, så har vi stadig brug for en konsol, der er forholdsvis langtidssigtet, og som ikke forstrækker et 1280x720 billede udover et 40” TV.
Et andet sted jeg håber Microsoft holder fast ved, er selve controlleren. Jeg har prøvet samtlige controllere, men ingen controller kan slå Xbox 360 controlleren. Den føles perfekt i hånden. Hverken for stor eller for lille. Stick’sne sidder som de skal, og bumperne er designet perfekt som aftrækkere.

En ting jeg godt kunne tænke mig at se opgraderet på Xbox LIVE, kunne være en løsning som PSPlus, med nogle månedlige spil vi ville få. At betale for at spille online føles tarveligt, når Playstationen og PCen kan spille de fleste spil uden månedlig betaling, hvis vi ikke snakker om onlien rollespil. Dog er guld abonnementet også alle pengene værd, når man har været vant til som PS3 spiller at deres online del kan ryge ned, og man ikke kan private chatte med sine venner.

Rygter går på, at den nye maskine ville kunne erhverves mellem 1800-2500 kr., hvilket føles som en mere retfærdig pris, frem for lancerings prisen på de nuværende konsoller. Og hvis Microsoft lige hæver kontrollen før den første batch der bliver smidt ud - hvem husker ikke, hvor mange der havde fejl med de første udgaver af Xbox 360? Det var decideret pinligt og uacceptabelt for så stort et firma.

Har du tænkt dig at købe neXtbox på lanceringsdagen? Eller har du brug for at se, hvilke spil der udkommer først? Burde Microsoft have ventet med Halo 4, ForZa Horizon og Gears of War: Judgment, eller stoler du på at Microsoft har nok nye spændende titler når det næste hardware monster udkommer?
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Xboxlife Blog
Følg Xboxlife her