Mike JezZ's blog
08-11-2012 - 13:14

The neXtbox

Det er efterhånden ikke ved at være nogen hemmelighed, at både Microsoft og Sony arbejder på de næste konsoller. Det ses også tydeligt, selv når spil som Halo 4 flyver med 60 billeder i sekundet over skærmen, at selvom det er utrolig flot af de nuværende konsoller at kunne præstere dette, at der stadig er lang vej fra mastodont konkurrenten PC’en.

Priserne på konsollerne lige nu, tyder også på at vi er ved at være ved vejs ende for denne generation. Hvis man ikke er for krævende med harddisk pladsen på en Xbox 360, kan man anskaffe en 5 gb version for under sølle tusind kroner. Selvom man skulle tro, at flere mennesker ikke ville blive fristet så sent i en generation, må jeg indrømme at jeg selv for under en uge siden fik erhvervet mig en Xbox 360 Slim 250 GB for under en uge siden. Jeg kunne ikke modstå Halo 4, Forza, og at få afsluttet Gears of War trilogien.

Dog kan det også undre, at Microsoft har valgt at skyde så mange store eksklusive titler af så tæt på en ny lancering af en konsol. Halo 4 udkom i tirsdags, Forza Horizon for et par uger siden, og de har annonceret Gears of War: Judgment til marts 2013. Jeg kan sagtens forestille mig, at det er for at få lokket de sidste konsoller, som står ude i butikkerne, ud til kunderne. Men samtidigt kunne det også blive et brag af en launch aldrig set før, hvis de havde udgivet disse 3 store titler til launchen af den næste Xbox. Jeg synes personligt det er synd, for jeg har svært ved at forestille mig, at spille Halo 4, GoW: Judgment eller ForZa Horizon hvis den nye Xbox står under mit fjernsyn til december 2013. Hvilket gør at hverken Halo 4 eller de andre titler får særlig lang levetid, hvilket de havde fået ved lanceringen af det næste kryds.

Jeg håber personligt at grafikken kommer så tæt på PC’en som vi kender den nu. Selvom PCen selvfølgeligt vil løbe hurtigere bagefter, så har vi stadig brug for en konsol, der er forholdsvis langtidssigtet, og som ikke forstrækker et 1280x720 billede udover et 40” TV.
Et andet sted jeg håber Microsoft holder fast ved, er selve controlleren. Jeg har prøvet samtlige controllere, men ingen controller kan slå Xbox 360 controlleren. Den føles perfekt i hånden. Hverken for stor eller for lille. Stick’sne sidder som de skal, og bumperne er designet perfekt som aftrækkere.

En ting jeg godt kunne tænke mig at se opgraderet på Xbox LIVE, kunne være en løsning som PSPlus, med nogle månedlige spil vi ville få. At betale for at spille online føles tarveligt, når Playstationen og PCen kan spille de fleste spil uden månedlig betaling, hvis vi ikke snakker om onlien rollespil. Dog er guld abonnementet også alle pengene værd, når man har været vant til som PS3 spiller at deres online del kan ryge ned, og man ikke kan private chatte med sine venner.

Rygter går på, at den nye maskine ville kunne erhverves mellem 1800-2500 kr., hvilket føles som en mere retfærdig pris, frem for lancerings prisen på de nuværende konsoller. Og hvis Microsoft lige hæver kontrollen før den første batch der bliver smidt ud - hvem husker ikke, hvor mange der havde fejl med de første udgaver af Xbox 360? Det var decideret pinligt og uacceptabelt for så stort et firma.

Har du tænkt dig at købe neXtbox på lanceringsdagen? Eller har du brug for at se, hvilke spil der udkommer først? Burde Microsoft have ventet med Halo 4, ForZa Horizon og Gears of War: Judgment, eller stoler du på at Microsoft har nok nye spændende titler når det næste hardware monster udkommer?
07-11-2012 - 10:42

Halo 4 All Night

I går stod jeg op lidt i 8 som sædvanligt. Med en hastighed og reaktionsevne langsommere end en zombie, fik jeg gjort de mest nødvendige forberedelser for at møde op på arbejde.
Klokken 9 sharp sad den tomme skal som skulle forestille mig, og arbejdede i 8 timer. Efter den 8. time havde passeret, vågnede zombien og gik på blodrus mod GameStop.


Efter ekspedienten i GameStop så flinkt gav mig mit eksemplar af Halo 4, var det hjem og få installeret det på maskinen i en fart. Men som de fleste andre Xbox spillere bemærkede, så gik Xbox Live ned adskillige gange i går, dog stadig med periodiske muligheder for at spille online.


Mine forventninger var høje. Det oprindelige Halo var OK i sin tid. Jeg prøvede det på PC, og kan huske grafikken var ganske glimrende og styringen var knivskarp. Halo 3 var dog blandet for mig. Følte banerne var små, og ens fjender døde hurtigere af et slag med kolben end et helt magasin i riflen. Men jeg håbede stadig på at jeg i et eller andet omfang blev blæst væk.


Og det blev jeg. Af en konsol titel er grafikken fin. Våbene er fede, er og lyden er god. Banerne føles store, uden at være for store. Der er dejlige forbedringer, og 343 har pænt lånt fra deres konkurrenter, som nævnt før, bliver skjoldet hurtigere fjernet. Du kan nu customize din class som i Call of Duty, hvor du vælger våben, udstyr, og perks. Det fungere upåklageligt. Styring og præcision føles også bedre end nogensinde før. Jeg kan rent faktisk få kills uden store problemer.


Jeg ved det er meget begrænset information jeg har givet om spillet, men efter jeg er på arbejde er det begrænset hvad der kan fås ned på blokken. Spillet er helt igennem fantastisk, og alle med en Xbox 360 burde prøve det - også selvom du ikke har kunne lide de tidligere Halo spil. Halo spillene har aldrig sagt mig noget, men Halo 4 føles fantastisk på alle måder.


 


Xboxlife Share!

06-11-2012 - 09:41

Halo 4 og velkommen tilbage

I dag er det 3 år siden jeg solgte min Xbox 360. Den samlede støv, og jeg ønskede at købe en ny monstermaskine jeg kun kunne få råd til, ved at sælge alt mit daværende udstyr.

I fredags skete det, jeg aldrig troede ville ske: en ny Xbox 360 slim blev kørt hen over disken, betalt af mit rødglødende Dankort. På trods af en PS3, der primært bruges til Blu-Ray og Netflix, da jeg ikke føler den controller ligger godt i hånden til gaming, stod i stalden og delvist samlede støv, kunne jeg ikke forestille mig at jeg ville købe en Xbox 360 igen.

Men mine super stylede biler i Forza kaldte på mig. De savnede at opleve endnu en køretur, i stedet for at ruste som en dåse sardiner inde i den digitale garage. Dog må de ruste videre, da jeg nu smider ForZa 4 i maskinen frem for ForZa 3. Marcus Fenix kan ikke få sine arme ned, da han på min konto nu endeligt får lov til at afslute trilogien.

Men selvom jeg føler, at jeg har nok i disse to spil, så var det jo uundgåeligt, nu hvor jeg fik min Xbox 360 med Fifa 13’, at trade-in til Halo 4. man må jo benytte sig af dette tilbud, når nu man pludseligt opdagede at Halo 4 var på trapperne. Så det nåede jeg heldigvis også at gøre i går.

Der var ting jeg kunne lide ved Halo 3, men også ting jeg ikke var super glad for. Banerne føltes små, og en smule akavet når biler var indblandet. Og jeg synes, at det originale våben Master Chief render rundt med er vold fedt - men sindsygt ubrugeligt. De skal have et helt magasin, før deres skjold ryger, medmindre du giver dem et slag i ansigtet først. Jeg ved godt vi er ude i fremtiden, men kunne de så ikke have lavet bedre penetrerende kugler?

Har også hørt, at der skulle være et unlock system der minder svagt hen mod Call of Duty. Dette lyder utroligt interessant. Jeg glæder mig til at se, hvor omfattende unlock systemet bliver.

Alt i alt er jeg godt tilfreds med mit køb. Jeg købte en Xbox 360 slim med Fifa 13 inkluderet til 1444, og Gears of War 3 med (som dog var 199 - fandt det 100 kroner billigere dagen efter i en anden butik). 329 for et års guld, 39 kr for Halo 4 med trade-in, og Forza til 236 kr. Jeg føler mig godt dækket ind. Et fantastisk bilspil. En fantastisk shooter, og en fantastisk Third Person Shooter.

Må dog indrømme, at jeg ikke håber at Xbox next-gen er på trapperne. Der må godt lige gå et halvandet eller to år før den kommer. Men gør den inden, ender man jo nok med at bytte sin nuværende ind og betaler resten af udyret med dankortet. Dog vil jeg næste gang sikre mig, at Microsoft ikke har samme lancerings bøvl som ved denne launch.

Men glæder du dig til Halo 4?
I så fald ses vi på slagmarken soldat!


09-09-2009 - 01:03

Når man altid får tæsk

Phur redder dagen hver gang der skal raides ved at ligge nr. 1 på Damage meter i World of Warcraft.

Enhver araber bliver brugt som kanonføde, når jeg sænker air strikes og dirigere velplaceret helikoptere ind i Call of Duty MW.

Ingen kan føle sig sikre, når jeg sigter, holder godt fast om ladegrebet, og pumper med omhu, den ene perfekte kugle efter den anden, velplaceret og alle fuldtræffere, i synet på mine modstandere.

Her taler vi naturligvis om PC Mike. Når jeg sidder og spiller på PC, er min præcision med Keyboard og mus nøje, i det følsomheden er på top, og digigeringen nøje kan placeres grundet hele grebet med højre hånd, mens bevægelser elegant styres med venstre hånd på keyboardet.

Når det bliver konsol Mike, bliver jeg (mis)brugt af samtlige spillere, der finder det utroligt interessant at bruge mig som gulv mobbe og tørre de 40.000 liter blod op der bliver spildt dagligt på de intense arenaer.

Jeg ved simpelthen ikke hvorfor, men jeg kan aldrig komme til at få nøje præcision som andre xbox spillere - jeg begynder at tro de sidder med keyboard og mus.

Jeg indrømmer blankt, at jeg ikke har spillet online længe på min box - eller generelt bare spillet, for den virker elendigt. men det sjove er, at jeg uden at have spillet et skydespil i mange måneder, blot kan hoppe ind i det på PC og få det ene velplaceret hovedskud efter det andet, mens jeg må nøjes med at være en omvandrende skydeskive på boxen - jeg finder det så svært at sigte. Musen præcision udskiftes pludseligt med et lille joystick, som er meget sværre at præciserer med. Hvilket til sidst frustrere mig og får mig ti lat opgive lysten at spille online. Finder kun spil som Horde mode i GoW2 sjove, da der ikke sidder inkarnerede Halo 3 fanboys og spiller fra morgen til aften siden dengang spillet blev udgivet.

Måske det der er problemet? At man ikke bare kan sætte sig ned og owne på xbox, som man kan på PC, men skal leve i konstant træning for at kunne tæske de andre spillere? Det er i hvertfald sørgeligt, for det ødelægger lysten til at spille, når man ved uanset hvad man prøver bliver man pløjet ned...

11-09-2008 - 16:35

Når Internettet Sutter

Husker i, første gang man blev koblet op på nettet? Da Gamereactor stadig var en fed side. Da PcPlayer hed rungames.com, og ikke mindst, da der for det meste var spændende mennesker, samt hjemmesider at finde?

I dag kan man ikke glo på en hjemmeside, uden at opdage, hvor uintelligente mange af de folk på internettet er. Det virker som om de mere intelligente mennesker har forladt de forskellige forums og sider, og alle de hjernedøde efterfølgere har overtaget deres pladser.

Engang var det spændende at skrive med nye mennesker og lære folk at kende. I dag har man så mange ar i hovedet efter gang på gang enten smadre hovedet ind i keyboardet, eller ned i bordet, af at se magen til uintelligente mennesker.

På GR forummet bliver lavet ligegyldige emner, det samme sker på pcplayer og andre steder. På børne communities som Arto osv., vrimler det med idioter der spilder folks tid på deres ligegyldige lorte indlæg.

*Suk*. Savner sgu dengang internettet var nyt, spændende - og det indeholdte andet end bæ, fistfucking og spam og reklamer.

 


Xboxlife Blog
Følg Xboxlife her