mainPR0totype's blog
21-01-2009 - 12:38

Uddannelse! Finish the Fight! RROD!! ARRH

Der er 3 ting som er hovedtopicsne i den her blog.
1. Uddannelsen (Part 3? :S)
2. Finish the Fight (Jeg skal til at lære at spille med BumperJumper!)
3. Så malede xboxen byen rød.

1.
Jeg snakkede igår med uddannelsesvejlederen på Roskilde Gymnasie, og blev en del klogere på hvad jeg skal.
Jeg regner (i allerhøjeste grad) med at starte på HF til sommer.
Vejlederen sagde, at min alder og "hensigter"(?) var rigtig gode til en HF. Så jeg tror jeg starter dér, med valgpakken "Idræt (B), Filosofi (C) og Psykologi (C)".
Det eneste underlige er, at min veninde fortalte mig at de fleste gymnasier "ser ned" på HF'ere, fordi de tager "den nemme løsning"/whatsoever. Men det går nok, jeg er ret tough.

2.
Jeg spiller lige nu med en "bevægelsessensor"(?) på 5 (MEDIUM) og det er fint nok.
Jeg spiller også på inverted, hvilket de fleste af mine venner ikke forstår, men det er sådan set det eneste rigtige inde i mit hoved.
Jeg spiller på default, hvad angår button layout(?), og der skal(!) jeg simpelthen til at lære at spille med BumperJumper.

3.
Jeg sad og spillede halo, social big team, med en ven, da skærmen frøs.
Så genstartede jeg den et par gange, men den blev ved med at fryse, og ved sidste genstart malede den så cirklen 3/4 rød.
Så hev jeg alle kablerne ud, genstartede så frøs den, og ved anden genstart fik den igen 3 røde ringe.
Jeg har lige ringet til xbox support og fået dem til at sende en adresse-label-ting, hvorefter jeg så skal ringe til UPS og få dem til at hente min xbox.
-Hvad så, får jeg den samme xbox repareret eller får jeg en "ny" én? (Eller er det tilfældigt?)

Heldigvis fik jeg mit Logitech G15 keyboard i sidste uge, så jeg kan i det mindste få spillet noget PC nu.. (Har stadig Bioshock, S.t.a.l.k.e.r., S.t.a.l.k.e.r: Clear Sky og Rome: Total War + Expansions at gennemføre, og så er der jo altid Left 4 Dead, Counter Strike og evt. en genopstartning af WoW hvis det kommer så langt.)

Det var alt herfra, og modtager som altid gerne råd/tips/kommentarer til en af de 3 hovedtopics.
19-01-2009 - 11:23

Uddannelse....? Part 2

Som nogle måske har læst i mit sidste blog indlæg, så regnede jeg med at starte op som cykelmekaniker her til januar.
Flere tusinde liter vand er røget i søen siden, og jeg har måske omvæltet hele min normale tankegang. :-)
Jeg fandt ud af at cykelmekanikeruddannelsen skulle jeg enten tage i Nykøbing Falster eller Hvidovre, hvis jeg skulle have fuld kompensation for grundforløbet, og der er simpelthen for langt til Hvidovre, når det ikke er noget jeg er 100 på er noget for mig.
Jeg var derfor på uddannelsemesse i Forum (KBH) for at høre noget mere om nogle andre uddannelser, og jeg så især på låsesmedsuddannelsen og Forsvaret.

Jeg fik af vide af Forsvaret's "stander-mand"(?) at jeg ikke skulle regne med at kunne komme ind, hvis jeg tog medicin for min sygdom (astma+allergi) og siden det er tilfældet har jeg 'kind of' givet op på det.

Hos låsesmedene fik jeg at vide, at man kun kunne tage uddannelsen i Frederikshavn eller Ballerup. Og det samme med Cykelmekanikeruddannelsen, så var det simpelthen for langt væk når jeg ikke er sikker på det er mig.

Jeg snakkede så en del med en masse af mine venner, mine forældre osv., og fandt ud af at gymnasiet/HF måske var noget for mig, fordi teknisk skole var mere præciseret omkring hvad man ville (og som man måske kan fornemme, er jeg ikke i nærheden af at være sikker på hvad jeg vil).

Så snakkede jeg med min lokale uddannelsesvejleder idag og han sagde at hvis jeg var klar til at knokle på, med lektier og lignende, så syntes han det var en god idé.
Jeg skal derfor snakke med uddannelsesvejlederen på Roskilde Gym (Amtet) imorgen.

Nu står valget så imellem HTX/HHX/STX eller HF.

HTX regner jeg ikke med, at det er noget for mig, eftersom jeg aldrig rigtig har været vild med biologi, kemi og fysik.
HHX er mere handelsorienteret, og det vil allerhøjst sandsynligt sige matematik hvilket ikke er min stærke side, og så er jeg heller ikke sikker på jeg gider noget med 'handel', forstå mig ret.

Så jeg regner med det bliver STX(Amtet) eller HF.
Fordelene ved STX, er at det allerhøjst sandsynligt føles bare en smule som den efterskole jeg gik på, og en del af mine venner går dér.
Ulemperne ville være at jeg allerede til August (skolestart) bliver 18, og vil derfor kunne risikere at komme i klasse med nogle på 16 år, hvilket ikke nødvendigvis er en dårlig ting, men det kan måske bare komme til at føles lidt halvunderligt.

Fordelene ved HF, er at det "kun" tager 2 år, så jeg gå ud samtidig med de fleste af mine venner, der snart har afsluttet deres første år på gymnasiet/hhx/htx, og jeg ved ikke om jeg kan hænge i det sidste år på gymnasiet, hvis jeg skal gå der "alene".
Ulemperne er, at jeg ikke går sammen med mine venner, og jeg nok skal regne med at de højst sandsynligt er lidt ældre end mig dér (går jeg ud fra..) og at der måske ikke er helt det samme sammenhold som i en gymnasieklasse.

Kommentarer / råd / tips e.l. modtages :meget:(!) gerne. :-D
Mvh Alexander

Hvis nogle skulle være interesseret, eller hva' søren man nu siger, så har mit "uddannelsesforløb" set sådan her ud, indtil videre:
Børnehaveklasse til Syvende klasse på lokal skole.
Syvende klasse til Niende klasse på anden lokal skole.
10ende klasse på efterskole.
"11"-"klasse" brugte jeg 2 måneder på Roskilde Tekniske skole på grundforløb som webintegrator/animator, men droppede ud da jeg ikke syntes det var noget for mig.
Oktober 2008 til Januar 2009 brugte jeg som servicemedarbejder i kvickly.
Jeg fylder 18 til August, så det passer lige til skolestart.

07-01-2009 - 21:44

Uddannelse...?

I sommers da jeg sluttede mit efterskole år vidste jeg ikke helt hvad jeg skulle lave.
Så jeg begyndte på RoskildeTekniskeSkole på grundforløb som animator. Efter noget tid fandt jeg ud af at det ikke var mig og da chancerne for hovedforløb alligevel ikke var særlig store ville jeg egentlig hellere lave noget andet. Så jeg gik ud og arbejdede i Kvickly indtil julen 2008/nytår 2009, fordi jeg regnede med at starte på skole d. 5 Januar. Da jeg ikke fandt noget, har jeg i disse tre dage bare fladet den herhjemme. (Og er "desværre" blevet lidt bedre til Halo :D)
Men jeg tror måske jeg har fundet noget jeg der kunne få mig beskæftiget indtil sommerferien.
Cykel- og Mekanikeruddannelsen!
Jeg har undersøgt en del uddannelser og job, men der var ikke rigtigt noget der sagde mig noget overhovedet, mest fordi jeg ikke ved hvad jeg vil (både med mit liv, men også rent uddannelsesmæssigt). Men det her siger mig alligevel lidt mere end noget af det andet, og der starter nye hold op her d. 19 Januar, så indtil videre regner jeg med at starte dér.
Jeg har dog lige lånt bogen "Hvad kan jeg blive 2009" på biblioteket, en 1000 siders lang bog kun omhandlende uddannelser og job, som jeg lige skal igennem inden jeg beslutter mig for noget helt.

Grundforløbet som Cykel- og Motorcykelmekaniker varer (såvidtjegved) 20 uger.
Så det er lige indtil sommerferien i år (ROSKILDEEEE!!) og det passer sådan set fint. Så kan jeg (efter en SKØN sommerferie) starte enten på gymnasiet efter sommerferien, eller starte mit hovedforløb som cykelmekaniker, alt efter hvordan situationen ser ud til den tid (om grundforløbet var sjovt/kedeligt, eller om jeg måske kan overskue 3 år med fysik, lektier osv).

I må (MEGET(!)) gerne poste en kommentar hvis I selv er cykelmekaniker, eller kender nogen som er, og kan give nogle erfaringer, eller hvis I bare vil sige noget til hele min forundren (filosofering måske? ;-))

Nå, noget andet gamer-relateret nyt kunne nok være at jeg lige har fået min Gears of war COG tag-halskæde som er utrolig nice. Og Fifa 09 kom med posten idag, så mangler jeg bare Brothers in Arms, Far Cry 2, Stranglehold og Kane and Lynch alle fra game.co.uk.

Det var egentlig dét jeg lige ville ud med, jeg har gået og tænkt over det utrolig meget de sidste par uger og tror bare at det var godt jeg fik det ud af hovedet, og på skrift...

De bedste hilsner fra A til det lex. (Alexander)


edit: her kommer billederne pr. request:
http://img150.imageshack.us/my.php?image=img9022qa2.jpg

http://img258.imageshack.us/my.php?image=img9019zi8.jpg
Følg Xboxlife her